|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω τεστ για να κανω μετρησεις. για τα υπολοιπα εχετε καμια παρατηρηση ή συμβουλη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου προτεινα τα εξης:
-εφοσον θα το κανεις μονος σου, αν μπορουσες να δωσεις λιιιιιιγο υψος παραπανω (ισως και σε συνδυασμο με λιγο πλατος), θα ηταν καλυτερο για τα σκαλαρια. -για υποστρωμα δε βρισκω λογο να βαλεις Fluval Stratum. Μπορεις να το κρατησεις στην ακρη για καποιο αλλο ενυδρειο. Αλλωστε, δεν φτανει με τιποτα για αυτα τα λιτρα. Παρε λευκη χαλαζιακη αμμο απο μια μαντρα, θα ειναι το καλυτερο για τα corydoras. -Pleco δεν θα εβαζα σε αυτο το ενυδρειο, γινεται πολυ μεγαλος. Μπορεις να βαλεις κανενα ειδος ancistrus, καλυτερα. Φυσικα, τα ψαρια που θελεις, απαιτουν μαλακο νερο, οποτε θα πρεπει να σκεφτεις τροπους επεξεργασιας.
|
||||
|
||||
![]()
το fluval το εχω ηδη στο 100αρι που τρεχει εδω και 3 μηνες. τον pleco σκευτομαι να το κρατησω μεχρι να φτασει το ανωτερο επιτρεπτο οριο για το ενυδρειο. για περισοτερο πλατος και υψος το σκευτομαι αλλα για 5-10 ποντους επιπλεον.Και ευχαριστω που μου θυμισες την αμμο. να ρωτησω ομως , πως μπορω μα μαλακωσω το νερο εκτος απο α/ο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε επειδή είχα σκαλάρια να σου δώσω μερικές συμβουλές. Τα σκαλάρια είναι λίγα τα 4 που θες να βάλεις, πρέπει να είναι από 8 και πάνω για να μετριάζεται η επιθετικότητα, αλλιώς θα γίνει ρινγκ το ενυδρείο σου και ειδικά αν δημιουργηθεί ζευγάρι , θα πέφτει πολύ ξύλο, για να βάλεις όμως 8 , φοβάμαι πως το ενυδρείο σου δεν κάνει, αυτό που κατάλαβα πως ένα ενυδρείο για να φιλοξενήσει σκαλάρια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,50μ Χ 60υ Χ 50π τουλάχιστον, τότε θα τα δεις σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Επίσης θα πρέπει να βάζεις τύρφη ή και Α/Ο να μαλακώνεις το νερό και να το κάνεις όξινο. Αν θες να προχωρήσεις και σε γέννες τότε θα χρειαστείς και άλλο ενυδρείο για να βάζεις το ζευγάρι να γεννήσει. Πρέπει να κάνεις τακτικά μετρήσεις , και η γνώμη μου είναι να μη βάλεις κάποιο υπόστρωμα, απλή χαλαζιακή άμμο όπως σου είπε και ο φίλος nazgul είναι μια χαρά. Γενικά δεν είναι και από τα πιο εύκολα ψάρια, θέλουν το τρόπο τους, αλλά αυτό αν θες λύνεται, όρεξη να υπάρχει
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για την συμβουλη σου τακη αλλα 1,50 μου ειναι πολυ μεγαλο. επισης σκοπευω να τα παρω μικρα κατι που δεν το διευκρινησα στην αρχη και γεννες δεν θελω. τελος τα φυτα δεν θελουν υποστρωμα σαν το fluval?(δηλαδη φυτευονται κανονικα στην αμμο? :/
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Και κάτι άλλο, τα μικρά μεγαλώνουν , δεν θα σου μείνουν μικρά για πολύ
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 30-03-14 στις 22:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Και γω αυτα θασου πω, πως τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρα και θελουν ΑΟ για να εχεις το νερο στα μετρα τους,και ενυδρειο 1,50 με αρκετο υψος 60ποντ, θελουν λυτρα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() και θα βαλω 8 σκαλαρια μετα απο τις συμβουλες σας. τελος κατι γενικο που θελω να ρωτησω, μπορω να βαλω ξερω γω μονο θυλικα ή θα γινεται και παλι σφαγη? |
![]() |
Tags |
scarale tank |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλαρια??? | petros | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 27-11-12 22:20 |
Σκαλαρια | zouper | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 06-08-12 10:08 |
σκαλαρια | kostas/poseidonas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 01-09-11 13:51 |
σκαλαρια | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 05-02-08 16:13 |
Δημιουργεια reef 90l. | AMAZONIOS | Reef | 14 | 11-06-07 11:38 |