![]() |
#1 |
Αποτελεσματα τεστ και βοηθεια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας παιδια, μολις εκανα τα τεστ της Api και βγηκαν τα εξης αποτελεσματα:
pH: 8,2 Αμμωνια: 4 NO2: 2 NO3: 0 Λογικα εχει ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου,σωστα; Τι να κανω τωρα; Να συνεχισω να βαζω αμμωνια; (βαζω εδω και 10 μερες 5 σταγονες σε 110 λιτρα) Τα τεστ ποτε να τα ξανακανω; Ευχαριστω πολυ! |
|
Εμφανίσεις: 18759
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η θερμοκρασια ειναι στους 27 βαθμους. Ευχαριστω πολυ. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα. Σημερινες μετρησεις:
αμμωνια: 0,25 no2: 5 no3: 20 Παει καλα; Κοντευει να στρωσει το ενυδρειο; Χρειαζεται να συνεχισω να βαζω αμμωνια ή οχι; Ευχαριστω πολυ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αμμωνία θα την κρατάς συνέχεια στο 3-4. Όσο στρώνεις πρέπει να έχεις πάντα αμμωνία γιατί είναι η τροφή της βιολογίας, χωρίς αμμωνία θα χάσεις τη βιολογία σου και θα πάει τσάμπα ο κόπος σου.Αλλά και αφού στρώσει θα βάζεις αμμωνία μέχρι να βάλεις τα ψάρια. Οταν έρθουν τα ψάρια , κάνεις μια γενναία αλλαγη 80-90% και τα βάζεις. Οταν μπουν τα ψάρια θα παράγουν αυτά αμμωνία και θα διατηρείται ο κύκλος του αζώτου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πρεπει να βαζει ενα τονο αμμωνια στο ενυδρειο. Δεν θα πρεπει να βαζει την ιδια ποσοτητα που εβαζε και στην αρχη? Ποσο καιρο στρωνεις? Απο τις 25/2 ? Εναμιση μηνα ηδη? Την επομενη φορα δοκιμασε να στρωσεις με με τροφη.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1ον. Πρεπει να βαζω αμμωνια αλλα πρεπει και να μηδενισει η τιμη της, αυτο πως θα γινει αφου παντα θα βαζω αμμωνια; 2ον. Οταν κανω αλλαγη, δηλαδη στο "καινουριο" νερο, δεν ξαναβαζω αμμωνια; Ουτε μετρησεις χρειαζεται να κανω; Δηλαδη βαζω μονο αντιχλωριο και μετα ψαρια; ------------------------- Παράθεση:
Για ποιο λογο να στρωσω με τροφη; Αφου με την αμμωνια μια χαρα γινεται η δουλεια ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harry86 : 11-03-14 στις 16:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 11-03-14 στις 16:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Good wines ![]() Οποτε 15 μερες μεχρι τωρα. Το κακο ειναι οτι ο μηδενισμος των νιτρωδων (λογω του οτι η αναπτυξη των νιτρικοποιητων, σε σχεση με του νιτρωδοποιητες γινεται πιο αργα) διαρκει περισσοτερο. Οι 7-10 μερες θα ηταν "φυσιολογικος" ρυθμος για το μηδενισμο της αμμωνιας. Για να δουμε
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 11-03-14 στις 16:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδιά , είπε 5 σταγόνες σε 110 λίτρα νερό και έχει αμμωνία 4,
5 σταγόνες την ημέρα θα βάζει, είναι πολύ ;
|
||||
|
||||
![]()
Για να ανεβασει την αμμωνια απο το 0.25 στο 3-4, απο τις 5 σταγονες που βαζει τωρα, πρεπει να ανεβασει τη δοσολογια σε ενα τονο.
Γιατι? Δλδ οταν θα μηδενισει η αμμωνια τελειως (εχει μειωθει σε 0.25 απο 4 που ηταν στην αρχη του στρωσιματος), θα πρεπει να βαζει ακομα περισσοτερο? Απο τη στιγμη που οση βαζει μετατρεπεται σε ΝΟ2 (5 εχει) και ΝΟ3 (20 εχει), φτανουν οι 5 σταγονες. Υποτιθεται οτι με τη δοσολογια που βαζει σε αμμωνια, προσομοιαζει την ποσοτητα αμμωνιας που θα εβγαζαν τα πρωτα ψαρια που θα μπουν, ετσι ωστε να παραμενει μηδεν στις μετρησεις. Μονο αν θελει να αυξησει τη βιολογια (πχ αν θελει να καλυπτει περισσοτερα ψαρια που θα μπουν αρχικα) θα πρεπει να ανεβασει τη δοσολογια. (αλλα και παλι δεν θα ανεβαζει τη δοσολογια οσο αυτη μηδενιζει, αυξανομενης της βιολογιας). Μου διαφευγει κατι?
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο, μπορεί να κάνω και εγώ λάθος αλλά ας το δούμε.
Βάζει 5 σταγόνες αμμωνία, σύμφωνα με το πως ξεκίνησε η αμμωνία ανεβαίνει στο 3-4 με 5 σταγόνες, ίσως για λίγο, για λίγες ώρες, όντως θα οξειδώνεται και δεν θα είναι 3-4 όλο το 24ωρο, αλλά η νιτροποίηση θα λειτουργεί κανονικά. Αν σε 12 ώρες μηδενίζει η αμμωνία μπορεί να βάζει 3 σταγόνες κάθε 12 ώρες και όχι 5 σταγόνες κάθε 24 ώρες. Είναι λάθος το σκεπτικό μου ;
|
||||
|
||||
![]()
τακη εχεις στρωσει με αμμωνια ποτε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο με αμμωνία έχω στρώσει τα 3-4 ενυδρεία που έχω ασχοληθεί
------------------------- Αμμωνία και μπόλι
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 11-03-14 στις 20:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τοτε πως τα λες βρε τακη μου αυτα
![]() αφου βαζεις μπολι την αμμωνια για ποιο λογο ..για συντηρησει ?αν δεν εχεις ψαρια βαζεις λιγο τροφουλα ποιος ο λογος της αμμωνιας? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί βρε Στέλιο ; τι λάθος είπα ;
|
||||
|
||||
![]()
στα ειπε και ο σπυρος μην τα ξαναγραψω και εγω ..απο τι στιγμη που εχει ξεκινησει η παραγωγη no2 για να κρατα τα επιπεδα αμμωνιας τοσο ψηλα θα θελει ολοκληρο μπουκαλι αμμωνιας τακη μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός παιδιά. Ναι, δεν είναι δυνατόν να είναι η αμμωνία 3-4 ολο το 24ωρο, την ανεβάζεις στο 3-4 στιγμιαία ίσως, και περιμένεις, η αμμωνία θα μηδενιστεί από 12 έως 24 ώρες, δεν θα μηδενιστεί σε λεπτά. Είναι λάθος αυτο ;
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα εγω να συνεχισω να βαζω αμμωνια ή οχι;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- ειπαμε συνεχιζεις κανονικα τη δοση που εβαζες μεχρι τωρα οταν μηδενησουν τα no2 κανεις μια μεγαλη αλλαγη και βαζεις τα ψαρια σου στα ξαναεγραψα πιο πανω χαρρυ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 11-03-14 στις 21:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν ξαναβαζεις αμμωνια μετα την αλλαγη κατευθειαν αντιχλωριο και τα ψαρακια σου ..οχι ολο το στοκαρισμα μαζι καλο θα ειναι να τα βαζεις με μερικες μερες διαφορα μεχρι να ολοκληροθει ο αριθμος τους .
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα! συγνωμη για το spamming αλλα θελω να φτιαξω ενα θεμα να κανω μια -δυο ερωτησεις και δε ξερω πως! σας παρακαλω δωστε τα φωτα σας!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αντιχλώριο είναι καλύτερα να βάζεις στο φρέσκο νερό πριν το βάλεις στο ενυδρείο με την αντίστοιχη δοσολογία πάντα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι αλλα πως θα βαζω αντιχλωριο πριν βαλω το νερο στο ενυδρειο; Ειναι 110 λιτρα. Με λεκανες το γεμιζω το ενυδρειο σιγα σιγα και μετα βαζω το αντιχλωριο... |
|
||||
|
||||
![]()
αγοραζεις πλαστικο βαρελι. Με κουβαδες ΔΕΝ κανεις δουλεια!
+ αντλια με μανομετρικη πιεση (οσα μετρα θες) για να ανεβασεις το νερο πανω....
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα! συγνωμη για το spamming αλλα θελω να φτιαξω ενα θεμα να κανω μια -δυο ερωτησεις και δε ξερω πως! σας παρακαλω δωστε τα φωτα σας!
|
|
||||
|
||||
![]()
πας στην κατηγορια που θες και πατας πανω αριστερα "ΝΕΟ ΘΕΜΑ"
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα όμως που θα κάνεις τη μεγάλη αλλαγή (80-90%) βάλε το αντιχλώριο στο ενυδρείο με ανάλογη δόση το συνολικό νερό του ενυδρείου. ------------------------- Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 "Αρχάριοι γλυκού νερού" και πατάς στο κουμπί New Thread ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 11-03-14 στις 22:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτήν την τρόμπα που την βρίσκεις?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια για αγορα τεστ! | korasidikos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 40 | 07-10-12 12:20 |
βοηθεια για τεστ | rookie | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 14-10-10 19:08 |
βοηθεια αναγνωσης τεστ | popay72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 11-02-07 15:28 |
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΕΤΡΑ ΤΕΣΤ Ν03 | stratosgeo | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-01-05 09:03 |