Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-03-14, 22:14
crazydiver Ο χρήστης crazydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: rio negro
Προεπιλογή

δυο παρατηρησεις εχω να σου κανω φιλε μου.
πριν απο αυτες να σου δωσω συγχαρητηρια για το κοπο σου.εχεις κανει καλη δουλεια.για να μην παει χαμενη ομως
το ενυδρειο δεν παταει ολοκληρο στη βαση.οι βασεις του εμποριου ναι μεν ειναι πιο στενες αλλα εχουν κομματι που παταει το ενυδρειο με ολη την επιφανεια του.αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι μοιραζεται το βαρος ομοιομορφα.
το δευτερο που με χαλασε ειναι η διακοσμηση.βγαλε τα ψευτικα διακοσμητικα κ κανε το ενυδρειο πιο φυσικο.
αυτα απο μενα κ καλη συνεχεια στο εγχειρημα σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-14, 22:24
Το avatar του χρήστη skia
skia Ο χρήστης skia δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ν.Θεσσαλονίκης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από crazydiver Εμφάνιση μηνυμάτων
δυο παρατηρησεις εχω να σου κανω φιλε μου.
πριν απο αυτες να σου δωσω συγχαρητηρια για το κοπο σου.εχεις κανει καλη δουλεια.για να μην παει χαμενη ομως
το ενυδρειο δεν παταει ολοκληρο στη βαση.οι βασεις του εμποριου ναι μεν ειναι πιο στενες αλλα εχουν κομματι που παταει το ενυδρειο με ολη την επιφανεια του.αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι μοιραζεται το βαρος ομοιομορφα.

Το ενυδρείο πατάει σε φελιζόλ 20mm, που με τη σειρά του πατάει σε ένα μονοκόματο κομμάτι κόντρα πλακέ 20mm, το οποίο με τη σειρά του πατάει (βιδωμένο) στο έπιπλο. Προεξέχει δε το ενυδρείο και το κόντρα πλακέ στα πλάγια 25mm και μπρος και πίσω 8mm.

το δευτερο που με χαλασε ειναι η διακοσμηση.βγαλε τα ψευτικα διακοσμητικα κ κανε το ενυδρειο πιο φυσικο.
αυτα απο μενα κ καλη συνεχεια στο εγχειρημα σου

Η διακόσμηση είναι γούστο περισσότερο των παιδιών και λιγότερο δική μου. Όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμη μπορώ να το κάνω πιο φυσικό, σίγουρα.

Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
γατοψαρα υπαρχουν χιλιαδες
και σιγουρα υπαρχουνε και καποια που ειναι συμβατα με γκαπυ τουλαχιστον οσον αφορα το νερο που θελουνε.(η συμπεριφορα και τα λιτρα που χρειαζονται ειναι αλλο θεμα).

το προβλημα ειναι πως ακομα και αν υπαρχουνε δεν θα τα βρεις στα μαγαζια.
99.9% ο πετσοπας εννοει κορυντορας,και αυτα δεν ειναι συμβατα με γκαπυ.

ο μονομαχος δεν τα παει καλα με γκαπυ.θελει πιο μαλακο νερο,δεν θελει αλατι(τουλαχιστον οχι οσο τα γκαπυ) και η θα τα κυνηγαει και θα τα δαγκωνει αυτος,η αυτα θα δαγκωνουν εκεινον.

πλεκο εχουν σχεδον ολοι δυστυχως και σχεδον κανεις τους,δεν εχει καταλληλο ενυδρειο για αυτον.

το θεμα δεν ειναι να ζησει,αλλα πως θα ζησει.
γιατι να βαλεις ενα ψαρι που φτανει τετοιο μεγεθος στη φυση σε ενα ενυδρειο με ακαταλληλο νερο γιαυτο(θελει πιο μαλακο νερο απτα γκαπυ),χωρις ξυλα(που τα χρειαζεται),και να το αναγκασεις να μεινει νανος για ολη του τη ζωη?

το θεμα ειναι να κανεις ενυδρειο,που θα το βλεπεις και θα το χαιρεσαι εσυ και τα παιδια σου,και θα το χαιρονται και τα ζωντανα που θαχεις μεσα
Σωστά. Τώρα κατάλαβα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skia : 10-03-14 στις 22:24 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-14, 22:42
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

πρόσεχε τις αναερόβιες περιοχές που εχουν σχηματιστεί μεσα στην αμμο σου...παρε ενα καλαμάκι ξυλινο απο σουβλάκι και αρχισε να τρυπας την αμμο,να φυγουν οι φυσαλίδες,γιατι αργότερα θα δημιουργήσουν θεμα στα ψάρια σου...κατα τα αλλα πολύ καλός...

για την διακόσμηση-/ψαροσυνθεση στα ειπαν ήδη...

θα ειναι καλύτερο για όλους σας,και για σένα,να ξεκινήσεις με σωστές βάσεις και τα παιδιά,εξηγώντας απλα τι και πώς,και θα αρχίσετε να το χαίρεστε ολοι,όχι μονο σαν ''διακοσμητικό

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-03-14, 22:52
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
πρόσεχε τις αναερόβιες περιοχές που εχουν σχηματιστεί μεσα στην αμμο σου...παρε ενα καλαμάκι ξυλινο απο σουβλάκι και αρχισε να τρυπας την αμμο,να φυγουν οι φυσαλίδες,γιατι αργότερα θα δημιουργήσουν θεμα στα ψάρια σου...κατα τα αλλα πολύ καλός...

Τις είδα και εγώ αυτές τις περιοχές που λες. Οι περισσότερες εξαφανίστηκαν μόνες τους. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου για τις υπόλοιπες. Να 'σαι καλά.

για την διακόσμηση-/ψαροσυνθεση στα ειπαν ήδη...

θα ειναι καλύτερο για όλους σας,και για σένα,να ξεκινήσεις με σωστές βάσεις και τα παιδιά,εξηγώντας απλα τι και πώς,και θα αρχίσετε να το χαίρεστε ολοι,όχι μονο σαν ''διακοσμητικό
Ο ένας λόγος που έκανα την παρουσίαση ήταν να βοηθήσω άλλους που ψάχνουν πώς να κατασκευάσουν το ενυδρείο τους, με λεπτομέρειες σε ένα ολοκληρωμένο οδηγό. Τουλάχιστον κατασκευαστικά μέχρι στιγμής όλα ΟΚ!
Ο άλλος λόγος για να πάρω ιδέες για ψαροσύνθεση και ίσως πράγματα που δεν γνωρίζω ή δεν έχω κάνει καλά. ¶ν και έχω περάσει ώρες πολλές διαβάζοντας σε διάφορα sites ελληνικά και ξένα, βλέποντας βίντεο κσι εικόνες, σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να μάθω.
Τώρα για την διακόσμηση, είπαμε... γούστο με γούστο σίγουρα διαφέρει.
Θέλω να πιστεύω πως βοήθησα και βοηθήθηκα.
Το δεύτερο σίγουρα!
Παλιά 11-03-14, 00:40
st@vros Ο χρήστης st@vros δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κορυδαλλός (απ'έξω προς το παρόν)
Προεπιλογή

πολυ καλη δουλεια φιλε μου,συγχαρητηρια...

περιμενουμε και κοστος εγω ειδικα για τα τζαμια μια και ειμαι στα σκαρια να ξεκινησω DIY με διαστασεις 110x45x55

για την διακοσμηση συμφωνω πως ειναι θεμα γουστου απλα αποψη μου βγαλε οτι πλαστικο εχεις και διατηρησε το φυσικο.Οσον αφορα την ψαροσυνθεση υπαρχουν πολλοι πιο εμπειροι απο εμενα για να σε συμβουλεψουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-14, 01:43
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Εγώ παρατήρησα (πέραν των παραπάνω)...
1. Τεράστια ποσότητα βυθού... που εγκυμονεί κίνδυνο για το μέλλον.
2. Η διακόσμηση... ΔΕΝ έχει να κάνει με το γούστο του καθενός μας αλλά... με τις απαιτήσεις των ψαριών που φιλοξενούνται... ΔΕΝ μπορείς να βάλεις πχ. αφρικάνες σε φυτεμένο Ολλανδικού τύπου... επειδή αυτό είναι του γούστου σου.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-14, 10:01
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες στην παρέα alex με τη skia σου
Απολαυστική η παρουσίαση της κατασκευής σου!
Είμαι σίγουρος ότι με το ίδιο μεράκι θα ασχοληθείς και για να δώσεις στα ψάρια που θα φιλοξενήσεις τις καλύτερες συνθήκες
(οι παρατηρήσεις που κάνουν οι φίλοι πιο πάνω είναι σ' αυτή τη κατεύθυνση )

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
ΔΕΝ[/B] μπορείς να βάλεις πχ. αφρικάνες σε φυτεμένο Ολλανδικού τύπου... επειδή αυτό είναι του γούστου σου.-
εσύ μην είσαι και απόλυτος
BORKED
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-14, 18:57
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ παρατήρησα (πέραν των παραπάνω)...
1. Τεράστια ποσότητα βυθού... που εγκυμονεί κίνδυνο για το μέλλον.

Το έχω υπ' οψιν μου και το παρακολουθώ, όπως και τις αναερόβιες περιοχές που ανέφερε ο φίλος platy. Την ανακατεύω με την τσιμπίδα στις αλλαγές νερού. Έβαλα περίπου 30 λίτρα άμμο σε ενυδρείο 240 λίτρων (220 αν αφαιρέσεις το φίλτρο). Όταν την έβαλα στην αρχή και την έστρωσα ενιαία, είχε ύψος περίπου 8 cm. Νομίζω πως είναι καλή ποσότητα. Αλλά πάλι, αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις!
(σου φαίνεται τεράστια στην τελευταία φωτό γιατί βλέπεις την πίσω γωνία, σκέψου όμως πως στο κέντρο και μπροστά το πάχος είναι ελάχιστο. Το όλο landscape είναι σαν πλαγιά λόφου...)

2. Η διακόσμηση... ΔΕΝ έχει να κάνει με το γούστο του καθενός μας αλλά... με τις απαιτήσεις των ψαριών που φιλοξενούνται... ΔΕΝ μπορείς να βάλεις πχ. αφρικάνες σε φυτεμένο Ολλανδικού τύπου... επειδή αυτό είναι του γούστου σου.

Δεν σκοπεύω να μπω στα βαθιά από τώρα. Για κιχλίδες, δίσκους κτλ εννοώ.
Η διακόσμηση είναι γούστο εφόσον το όλο περιβάλλον εξυπηρετεί και δεν στρεσσάρει τα ψάρια, σαφώς.
Όπως λέει και ο φίλος Κλεόβουλος πιο πάνω, ας μην είμαστε απόλυτοι...

-
_____
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από st@vros Εμφάνιση μηνυμάτων
πολυ καλη δουλεια φιλε μου,συγχαρητηρια...

περιμενουμε και κοστος εγω ειδικα για τα τζαμια μια και ειμαι στα σκαρια να ξεκινησω DIY με διαστασεις 110x45x55

για την διακοσμηση συμφωνω πως ειναι θεμα γουστου απλα αποψη μου βγαλε οτι πλαστικο εχεις και διατηρησε το φυσικο.Οσον αφορα την ψαροσυνθεση υπαρχουν πολλοι πιο εμπειροι απο εμενα για να σε συμβουλεψουν.
Για τα τζάμια έχω κρατήσει τις τιμές.
Έχουμε και λέμε.... Καταρχάς οι τιμές ανά τετραγωνικό που βρήκα εδώ στην περιοχή (χωρίς να ψάξω Θεσσαλονίκη ή Σίνδο - με το πάνε έλα και τις βενζίνες που θα έκαιγα, θεώρησα πως δεν έχει νόημα να τραβιέμαι μέχρι εκεί) είναι 35/m2 για 8mm και 25/m2 για 5mm.
Τα δικά μου 8mm είναι 2,08 m2, οι κόντρες 0,53 m2 και το φίλτρο 0,3 m2.
Είναι 73¤ η γυάλα, 18,5¤ οι κόντρες και 7¤ το φίλτρο.
Το ροντάρισμα, για την γυάλα και μόνο, 12¤. Αναγκαίο (αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, θα ροντάριζα και τις κόντρες από την μία πλευρά τους τουλάχιστον).
Και 2 κομμάτια plexiglass 40Χ50cm 18¤.
Σύνολο κλείσαμε στα 120¤.

Πιστεύω στην περιοχή σου να έχεις πιο πολλές επιλογές τιμών.
Επίσης ρόλο παίζει και ο μάστορας. Ο δικός μου, θεωρώ πως έκανε καλή δουλειά.
Ελπίζω να βοήθησα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skia Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπότε μονομάχο τον ξεχνάω. Ή αν επιμείνουν οι μικρές ξαναβάζω σε λειτουργία το 20λιτρο. Δεν μου είπες όμως το λόγο. Θα είναι επιθετικός με τα άλλα ψάρια;

Πλέκο είχε και ο κουμπάρος μου σε μικρότερο ενυδρείο για τουλάχιστον 2 χρόνια. Είχε φτάσει φύρω στα 20+ εκατοστά. Ήταν και πιο ανοιχτόχρωμος. Μήπως είναι άλλο είδος;

Μήπως υπάρχουν και γατόψαρο συμβατά με γκάπυ ή μου έλεγε ό,τι ήθελε;

Sorry που σε ζαλίζω...

_____
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπράβο για την κατασκευή και για την παρουσίαση!!!!

Τη σειρά των υλικών δεν ξερω αν την έγραψες σωστα...τα σφουγγάρια τα θέλεις χαμηλά για να κρατάνε τα χοντρά, μετά το μακαρονι και τέλος τον υαλοβάμβακα για να μην αφηνει τπτ βρωμικο να περναει στο κυριως ενυδρείο

Με το καλό να το χαρείς...
Ναι, έχεις δίκιο. Τον υαλοβάμβακα τον έβαλα πριν από τα σφουγγάρια. Λάθος είχα καταλάβει. Τον αλλάζω και τον βάζω μετά τα μακαρόνια και πριν την αντλία. Έτσι;

Τελικά το ξαναέψαξα γιατί άλλα θυμόμουνα να έχω διαβάσει. Μήπως το είχα σωστά - πρώτα τον υαλοβάμβακα;
Δες εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters1.htm

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 12-03-14 στις 09:06 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές