|
|
|||
|
|||
![]()
δυο παρατηρησεις εχω να σου κανω φιλε μου.
πριν απο αυτες να σου δωσω συγχαρητηρια για το κοπο σου.εχεις κανει καλη δουλεια.για να μην παει χαμενη ομως το ενυδρειο δεν παταει ολοκληρο στη βαση.οι βασεις του εμποριου ναι μεν ειναι πιο στενες αλλα εχουν κομματι που παταει το ενυδρειο με ολη την επιφανεια του.αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι μοιραζεται το βαρος ομοιομορφα. το δευτερο που με χαλασε ειναι η διακοσμηση.βγαλε τα ψευτικα διακοσμητικα κ κανε το ενυδρειο πιο φυσικο. αυτα απο μενα κ καλη συνεχεια στο εγχειρημα σου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η διακόσμηση είναι γούστο περισσότερο των παιδιών και λιγότερο δική μου. Όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμη μπορώ να το κάνω πιο φυσικό, σίγουρα. Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skia : 10-03-14 στις 22:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
πρόσεχε τις αναερόβιες περιοχές που εχουν σχηματιστεί μεσα στην αμμο σου...παρε ενα καλαμάκι ξυλινο απο σουβλάκι και αρχισε να τρυπας την αμμο,να φυγουν οι φυσαλίδες,γιατι αργότερα θα δημιουργήσουν θεμα στα ψάρια σου...κατα τα αλλα πολύ καλός...
για την διακόσμηση-/ψαροσυνθεση στα ειπαν ήδη... θα ειναι καλύτερο για όλους σας,και για σένα,να ξεκινήσεις με σωστές βάσεις και τα παιδιά,εξηγώντας απλα τι και πώς,και θα αρχίσετε να το χαίρεστε ολοι,όχι μονο σαν ''διακοσμητικό ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο άλλος λόγος για να πάρω ιδέες για ψαροσύνθεση και ίσως πράγματα που δεν γνωρίζω ή δεν έχω κάνει καλά. ¶ν και έχω περάσει ώρες πολλές διαβάζοντας σε διάφορα sites ελληνικά και ξένα, βλέποντας βίντεο κσι εικόνες, σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να μάθω. Τώρα για την διακόσμηση, είπαμε... γούστο με γούστο σίγουρα διαφέρει. Θέλω να πιστεύω πως βοήθησα και βοηθήθηκα. Το δεύτερο σίγουρα!
|
|||
|
|||
![]()
πολυ καλη δουλεια φιλε μου,συγχαρητηρια...
περιμενουμε και κοστος εγω ειδικα για τα τζαμια μια και ειμαι στα σκαρια να ξεκινησω DIY με διαστασεις 110x45x55 για την διακοσμηση συμφωνω πως ειναι θεμα γουστου απλα αποψη μου βγαλε οτι πλαστικο εχεις και διατηρησε το φυσικο.Οσον αφορα την ψαροσυνθεση υπαρχουν πολλοι πιο εμπειροι απο εμενα για να σε συμβουλεψουν. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παρατήρησα (πέραν των παραπάνω)...
1. Τεράστια ποσότητα βυθού... που εγκυμονεί κίνδυνο για το μέλλον. 2. Η διακόσμηση... ΔΕΝ έχει να κάνει με το γούστο του καθενός μας αλλά... με τις απαιτήσεις των ψαριών που φιλοξενούνται... ΔΕΝ μπορείς να βάλεις πχ. αφρικάνες σε φυτεμένο Ολλανδικού τύπου... επειδή αυτό είναι του γούστου σου.- |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες στην παρέα alex με τη skia σου
![]() Απολαυστική η παρουσίαση της κατασκευής σου! Είμαι σίγουρος ότι με το ίδιο μεράκι θα ασχοληθείς και για να δώσεις στα ψάρια που θα φιλοξενήσεις τις καλύτερες συνθήκες (οι παρατηρήσεις που κάνουν οι φίλοι πιο πάνω είναι σ' αυτή τη κατεύθυνση ![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Έχουμε και λέμε.... Καταρχάς οι τιμές ανά τετραγωνικό που βρήκα εδώ στην περιοχή (χωρίς να ψάξω Θεσσαλονίκη ή Σίνδο - με το πάνε έλα και τις βενζίνες που θα έκαιγα, θεώρησα πως δεν έχει νόημα να τραβιέμαι μέχρι εκεί) είναι 35/m2 για 8mm και 25/m2 για 5mm. Τα δικά μου 8mm είναι 2,08 m2, οι κόντρες 0,53 m2 και το φίλτρο 0,3 m2. Είναι 73¤ η γυάλα, 18,5¤ οι κόντρες και 7¤ το φίλτρο. Το ροντάρισμα, για την γυάλα και μόνο, 12¤. Αναγκαίο (αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα, θα ροντάριζα και τις κόντρες από την μία πλευρά τους τουλάχιστον). Και 2 κομμάτια plexiglass 40Χ50cm 18¤. Σύνολο κλείσαμε στα 120¤. Πιστεύω στην περιοχή σου να έχεις πιο πολλές επιλογές τιμών. Επίσης ρόλο παίζει και ο μάστορας. Ο δικός μου, θεωρώ πως έκανε καλή δουλειά. Ελπίζω να βοήθησα. ![]() ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τελικά το ξαναέψαξα γιατί άλλα θυμόμουνα να έχω διαβάσει. Μήπως το είχα σωστά - πρώτα τον υαλοβάμβακα; Δες εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters1.htm ![]() ![]() ![]()
alex ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 12-03-14 στις 09:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή ενυδρείου........ | aristomenis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 21-07-12 13:31 |
help!! Κατασκευή ενυδρείου | steliosr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 26-08-10 15:11 |
Κατασκευή ενυδρείου | Cristos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 27-09-04 13:26 |
Κατασκευή ενυδρείου - help!! | thanos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 22-08-04 14:24 |