|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον κουρκουτιασε το κεφαλι μου. Θελω λιγο βοηθεια απο καποιον εμπειρο, στις δοσολογιες που εβγαλα και αν ο τροπος που διαλυσα ειναι σωστος. Εξηγω απο κατω τι εκανα, και τη ποσοτητα θελω να βαζω.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Klysmol 20 drops Κno3 ½ teaspoon x3 (50ml) Κ2SO4 ½ teaspoon x 3 (50ml) AV Envy βιταμινες 5ml ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ AV Propel (σιδηρος) 5ml Flurish+Flurish Trace 5+5ml ΣΑΒΒΑΤΟ 50% αλλαγη νερου-ΚΝΟ3, Klysmol, Κ2SΟ4 ΚΥΡΙΑΚΗ Flurish Trace+Flurish, Av Propel Iron ΔΕΥΤΕΡΑ KNO3,K2SO4, Klysmol ΤΡΙΤΗ Flurish Trace+Flurish, Av Propel Iron ΤΕΤΑΡΤΗ KNO3,K2SO4, Klysmol ΠΕΜΠΤΗ Flurish Trace+Flurish, Av Propel Iron ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αργια-τιποτα Λοιπον εκανα το εξης. 1) Γεμισα ενα μπουκαλακι 500ml με νερο οσμωσης. 2)Αδειασα μεσα 5 κουταλακια του γλυκου ΚΝΟ3, και αλλα 5 Κ2SO4. Aρα καθε 50ml διαλυματος, αντιστοιχουν σε 1/2 κουταλακι του γλυκου και απτα 2 λιπασματα. Βαση του caclulator http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm Αυτο βγαζει 6,36ppm απτο K2SO4 και 10,22ppm απτο ΚΝΟ3. (180litres) Aποτι βλεπω ειναι πολυ ετσι? 3 φορες τη βδομαδα απο αυτο το διαλυμα ειναι 46ppm νιτρικα. Το θεμα μου ομως ιεναι το εξης. Σε τι καθαροτητα σκονης αναφερονται ΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ???? Οι σκονες που εχω εγω ειναι καθαροτητα 99% + και οι 2. Αν ειναι στα calculators 99-100% τοτε οκ, τα μειωνω στα 25ml ανα δοση για αρχη (23ppm νιτρικα ανα εβδομαδα). Επισης να αναφερω οτι το klysmol εχει τα παρακατω περιεχομενα. Sodium Phosphate monobasic monohydrate 21,28gr/133ml Sodium Phosphate dibasic heptahydrate 7,98gr/133ml. ειναι ελαφρως πιο δυνατο απτο fleet enema που εχει τα παρακατω.
Οποτε ισως πρεπει να ριξω και εκει την δοση. Ακουω αποψεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ υπάρχει ένας ωραίος υπολογιστής δοσολογιών με επιλογή στη μέθοδο λίπανσης που θα ακολουθήσεις http://calc.petalphile.com/
Παράθεση:
απ το KNO3 παίρνεις κάλιο και νιτρικά. Το flourish περιέχει και traces (ιχνοστοιχεία) και σίδηρο. Για μένα καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις trace 3 φορές τη βδομάδα και αν δείς κάποιες ελλείψεις τότε συμπληρώνεις και με iron. Μπορείς να τα ελέγχεις καλύτερα απο το να είναι όλα σε ένα μπουκάλι! |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι συγγνωμη λαθος εχεις δικιο!
Λοιπον αν ταβγαλα καλα. 3 φορες 25ml ανα εβδομαδα απτο παραπανω διαλυμα, δινει νο3 15,3ppm. K 20ppm. Και απτο klysmol περνω με 20 σταγονες αυξηση 0,5 ppm. Αρα ειμαι στο 1,5ppm ανα βδομαδα. Νομιζω οτι ειμαι οκ να ξεκινησω ετσι για αρχη? Και σιγα σιγα βλεπω και κανω. Τι λες |
|
|||
|
|||
![]()
Τους υπολογισμούς σου τους βλέπω σωστούς! Για το klysmol δεν έχω ιδέα!
Ξεκίνα έτσι, κάνε και μετρήσεις σε διάφορες στιγμές μέσα στη βδομάδα να δεις αν όλα είναι όπως τα θες, και ανάλογα προσαρμόζεις! |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ εγινε. Και εγω με βαση τα λεγομενα του μελους Χοντρος παω, Οσον αφορα ενεμα και κλυσμολ που ανεφερε ο ραβεν στο αρχικο ποστ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγω με το μπούσουλα που μου έδωσε ο Raven
προσαρμοσμένο στα 450 lt Παράθεση:
με τη διαφορα ότι στη θέση των ιχνοστοιχείων τις shechem θα χρησιμοποιήσω pawer4 αυτό που δεν ξέρω (ξέρω ότι υπάρχει γραμμένο αλλα μου έχουν βγει τα ματια και δεν το βρίσκω )είναι πως θα το χρησιμοποιήσω για να το αντικαταστήσω με το trase της shechem ?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιπανση | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 01-09-08 18:28 |
λιπανση | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 12-05-08 21:26 |
λιπανση | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 10-04-08 16:40 |
ΛΙΠΑΝΣΗ | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 16-11-07 14:45 |
Αυτοματοποιημενη λιπανση. | mikenuke | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 13-05-05 17:28 |