|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Απλα εχω απορειες στο πως θα μετρησω φουσκες και οτι δν ειναι σταθερες ποτε θα βγαζει περισσοτερες ποτε λιγοτερες και μηπως μ ριξει το pH
|
||||
|
||||
![]()
ρίξε μια ματιά εδώ
https://www.google.com/search?q=co2+...w=1280&bih=661
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα στο κατεβασει πολυ,και η πτωση του δεν θα ειναι αποτομη(που ειναι καλυτερο και για τα φυτα και για τα ψαρια)αν δε βαλεις 2-3 μπουκαλια να δουλευουν ταυτοχρονα.
εκτος αυτου,το ελαφρως οξινο νερο ειναι καλυτερο για τα φυτα. αν θες περισσοτερες λεπτομερειες θα πρεπει να πεις περισσοτερα για το ενυδρειο.τι ψαρια εχεις,αν εχεις ασβεστολιθικα,κλπ. το "μπονους", ειναι οτι δεν θα σου καψει τα φυτα ![]() για το ποσο κανει να τα καψει το excel,εξαρταται απτη δοση.με 1/4 της κανονικης δοσης,εμενα μου κιτρινισε τη subulata σε μια μερα. την τριτη-τεταρτη μερα ειχε λιωσει εντελως,χωρις να ξαναριξω. |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια θα δω πως θα παει και ενημερωνωωω
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αν πας σε DIY CO2 σε συμβουλεύω να αρχίσεις με ένα μπουκάλι και σε μια εβδομάδα να βάλεις και δεύτερο. Τα προβλήματα του DIY CO2 είναι (σε σειρά σπουδαιότητας) τα εξής: 1. Η παραγωγή του δεν είναι σταθερή με το χρόνο. Με δυο μπουκάλια τα οποία τα ανανεώνεις εναλάξ αυτό το, σημαντικότερο, μειονέκτημα περιορίζεται. 2. Η παραγωγή του μειώνεται πολύ, μέχρι που σταματά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Λύνεται εύκολα αν βάλεις το μπουκάλι σε θερμαινόμενο 'μπεν μαρί' (π.χ. έναν κουβά με νερό που έχεις ρίξει μέσα έναν μικρό θερμαντήρα). Προσωπικά χρησιμοποιώ μαγιά σαμπάνιας (περ. 1,5¤ το φακελάκι στο ebay) για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα και έχω το επιπλέον πλεονέκτημα ότι το 1,5 λιτρο μπουκάλι μου διαρκεί περισσότερο από έναν μήνα (με ρυθμό 1 φυσ./2 δευτ.) 3. Δυσκολία καλής διάχυσης λόγω χαμηλής πίεσης που αποτρέπει τη χρήση μερικών εξελιγμένων μεθόδων διάχυσης. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις κάποια μορφή ενεργούς διάχυσης (π.χ. αυτή). Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν φτηνό κυκλοφορητή. Δεν κάνει την καλύτερη δυνατή διάχυση, αλλά αυξάνει τη κυκλοφορία στα φυτά, που είναι πρόσθετο πλεονέκτημα, γιατί τα βοηθά να απορροφήσουν καλύτερα τα θρεπτικά στοιχεία από το νερό και, επιπλέον, τον κλείνω τη νύχτα για να αποφύγω τυχόν υπερβολικά επίπεδα CO2. 4. Δεν μπορείς να ρυθμίσεις, παρά μόνο πολύ αργά και σταδιακά (προσθαφαιρώντας μαγιά), την επιθυμητή στάθμη του CO2. |
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις δικαιο αυτο ειναι ο Λογος που δεν εχω βαλει μεχρι τωρα Diy , 1/6 τς δοσης καθημερινα αρχισα ολα καλα μεχρι τωρα θα δουμε τς επομενες μερες ,το πολυ να φτασω 1/4 τς δοσεις παραπανω δεν θα παω
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με τα w/lt που έχεις, αν δεν μπορείς να πας σε μπουκάλα, το DIY CO2 -μαζί ή χωρίς excel - είναι, κατά τη γνώμη μου, απαραίτητο. |
|
|||
|
|||
![]()
Με πεισατε θα παω σε Diy αρχες του αλλου μηνα γιατι εχω εξεταστικη και πεφτει διαασμα.
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
flourish excel | peristerigeo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 22-05-11 13:48 |
CO2 vs flourish excel !! | polis2006 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 28-11-10 16:56 |
flourish excel | naupaktos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 02-04-08 21:55 |
seachem flourish excel | petros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 24-10-07 17:01 |
Αλγη και Flourish excel | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 06-02-07 09:53 |