|
|
||||
|
||||
![]()
Προφανώς συνέρχεται γιατί το νερό είναι πιο καθαρό για λίγες ώρες ακόμα ή λιγότερο. Σε 3 λίτρα θα πρέπει να αλλάζεις νερό κάθε 2 ώρες. Από ότι κατάλαβα έχεις 4 χρυσόψαρα σε 45 λίτρα νερό και αλλάζεις 40% κάθε 2 εβδομάδες. Λυπάμαι φίλε μου αλλά λίγα είναι τα flakes τους. Καταρχήν θα πρέπει να μετρήσεις να δούμε αν οφείλετε σε αμμωνία/νιτρώδη ή υπερβολικά νιτρικά. Το καλύτερο φίλτρο να έχεις με τη καλύτερη βιολογία θα έχεις σίγουρα υπερβολικά νιτρικά. Θα πρέπει να αλλάζεις πάνω από 70% 2 φορές την εβδομάδα (χοντρικά το λέω) τουλάχιστον. Μόνο με μετρήσεις θα μπορούμε να καταλάβουμε τι φταίει ή τι δεν φταίει για να ψάξουμε κάτι άλλο. Μπορεί το ψάρι σου ή τα ψάρια σου να έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά σε αυτό το περιβάλλον.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ψάρια δεν είναι 4, είναι 2 (ευτυχώς) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ελαχιστο νερο,
ελαχιστο φαγητο, αραιες αλλαγες, εχει μεινει νανος, πρεπει να ειχε φαει φαπα και πριν το παρεις, καθολου ελεγχος με μετρησεις του νερου. Αυτες ειναι οι αιτιες, Τι διαφορα θερμοκρασιας εχουν το νερο αλλαγης και του ενυδρειου? Ποσο καιρο εχεις τις τροφες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το νερο αλλαγής με αυτό του ενυδρείου δεν έχουν διαφορά θερμοκρασίας γιατί το αφήνω τουλάχιστον 15 ώρες και αποκτά θερμοκρασία δωματίου. Εκανα μετρήσεις (υγρό test JBL): NO2: 0,1 mg/l NH4: <0,05 mg/l (σε αυτό ευθύνεται η αλλαγή διακόσμησης που έκανα χθές) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
-------------------------------- Το φίλτρο στρωμένο είναι, το έχω πολύ καιρό. Το φίλτρο είναι F800 της DOLPHIN. Δεν είχα κάνει αλλαγή πριν. Σε κάθε αλλαγή προσθέτω αντιχλώριο και βελτιοτικό νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
ή κάτι έγινε και έχασες βιολογία ή το φίλτρο δεν ανταποκρίνεται. Βελτιοτικό τι εννοείς ? Πιο βάζεις ? Βάζεις τη σωστή αναλογία σε αντιχλώριο ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μηδεν ειναι Και τα νιτρωδη ειναι ελαχιστα. 0.1 Αυτην την τιμη ΝΟ2 μπορει να την εχουν ολα τα στρωμενα ενυδρεια καποια στιγμη. Αρκει να ειναι μην ειναι μονιμη, κατι που σημαινει, οχι προβλημα, αλλα οριακη βιολογια και σε ενα πουσαρισμα ταισματος ή καποια διακοπη ρευματος κλπ (οτιδηποτε βαζει σε δοκιμασια την βιολογια δλδ), θα γινει peak γερο και θα την ακουσουν τα ψαρια. Μετρηση νιτρικων θα θελαμε. Και pH GH και ιδιως KH αν γινεται (κι απο αποτομη μεταβολη αυτων μπορει να υπαρξει μεχρι θανατηφορο αποτελεσμα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βγάλε από το 3λιτρο το ψάρι και βάλτο στο ενυδρείο σου, βούτα σε σκορδόζουμο λίγο φαι και ταισετα (οχι 2 φυλαράκια το κάθε ψάρι αλλά ούτε και να τα σκάσεις από το πολύ φαι) να προετοιμάζεις νερό στην ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου και να κάνεις τακτικότατες και μεγάλες αλλαγές και να κάνεις μετρήσεις να δούμε τι συμβαίνει, και πρέπει να βρεις μεγαλύτερο χώρο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο | Vasiliss | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 28-12-12 11:04 |
Φίλτρο? | andronikos | Φίλτρανση | 12 | 17-11-11 21:20 |
προ φίλτρο και R/O | alcol | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 07-11-08 01:13 |
φίλτρο γλυκού σε φίλτρο θαλασσινού | nikman | Φίλτρανση | 6 | 31-07-08 14:46 |
Φίλτρο | KOKOBAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 28-03-08 17:00 |