|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σβησε τα φωτα του ενυδρειου και ξαναδες
Κανε καμια αλλαγη νερου (σωστα). Μη περιμενεις το τεστ.
|
|||
|
|||
![]()
Αγορασα το πρωι το τεστ για ΝΟ3! Μολις παω σπιτι το απογευμα θα το κανω και θα σας πω αν ειναι μηδενικο ή μετρισιμο! Τα τελευταια αποτελεσματα αμμωνιας και ΝΟ2=0 (χθες βραδυ εκανα παλι για να ειμαι σιγουρος)
Πριν φυγω για τη δουλεια, το ψαρακι ηταν παλι κατω απο το θερμοστατη/φιλτρο (που κανει σαν σκια/κρυψωνα) στο βυθο ακινητο και παιρνει μια "καμπυλωτη σταση" και μερικες φορες αναπνεει με γρηγορους ρυθμους! Βεβαια εφυγα αμεσως το πρωι και δεν το παρατηρησα πολυ! Το prime, λεει οτι 1 καπακι=5ml οποτε αν αλλαξω το 50% του νερου (αρα απο τα 53L συνολο που εχω χονδρικα θα βγαλω 25L) θα προσθεσω μισο καπακι? :S Αν (ξαναλεω) ολα ειναι οκ, τι να κανω με τα ψαρια? Να βαλω αλλο/αλλα? Το καημενο ελπιζω να ζησει βεβαια, ειναι μονο του και περασε τοσα και τοσα δεν μπορω να το κραταω μονο αφου δεν το δεχονται ουτε μαγαζια ουτε βρισκω ιδιωτες...99,9% ηταν να μην ζει μεχρι σημερα και 0,1% να ζησει λιγο αλλα κοντευω τις 10 μερες! Μια βοηθεια με ειδους και ποσοτητα ψαριων που θα μπορουσαν να μπουν θα ηταν χρησιμη! Υ.Γ Το φιλτρο απο χθες βραδυ κανει ενα πιο "θορυβωδες" ηχο σαν να φυσαει αερα ή σαν να "πεταει πετραδακια" (μεταφορικα μιλαω για να το εξηγησω) γενικα το υψος του νερου ειναι λιγο πιο κατω και το φιλτρο ειναι σαν καταρρακτης και ριχνει νερο προς τα κατω! Ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1 ml = 20 σταγόνες εσυ θες για 25 λίτρα , δηλαδη 20*25/40=12,5 σταγόνες βάλε 13 σταγόνες και είσαι οκ. Για να ξέρεις , θες 5 σταγόνες για κάθε 10 λίτρα νερό ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 23-12-13 στις 15:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα βαλω νερο αν ειναι! Καλο θα ειναι να σκεπαζει το νερο το φιλτρο ετσι? Οταν πιεζω το καπακι προς τα κατω παντως σταματαει και ερχεται παλι ο ηχος λιγο αργοτερα! Ναι εννοειται οτι και στα ΝΟ3 να ειμαι οκ παλι δεν θα κανω κινηση θα αφησω καποιες μερες! Απλα οοοοταν θα περασουν οι μερες δεν θα ξερω ουτε αν πρεπει να βαλω ενα ιδιο ή καποιο/α διαφορετικο ειδος/ειδη ψαριου αλλα και ποσα πρεπει! Στο πετ σοπ μου ελεγαν "αυτο δεν ζει μονο του κτλ αλλα δεν ζει και με αλλα ψαρια" Αντε βγαλε ακρη! Τελος, αυτη η ολη σταση του ψαριου πρεπει να ειναι ανησυχητικη μαλλον! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για να μετράς σωστά πάρε μια σύριγγα από το φαρμακείο του 1ml (αυτη για τους διαβητικούς). Δες εδώ και μια πατέντα για εύκολη δοσολογία http://www.aquatek.gr/vb/showthread....t=injection/#9
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα ασχολείσαι με το ΤΙ σου έλεγαν στο πετ-σοπ (που σου πήραν τα χρήματα και σου κάνουν και τον "μάγκα"); ΑΝ αγοράζεις κι' όλας από τους ίδιους... έχεις κάνει ρούμπο!!!!
ΜΗΝ σκέφτεσαι να βάλεις κανένα άλλο ψάρι... και απλά προσπάθησε να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά που σου έχουν δωθεί (σε link) από την αρχή που ξεκίνησες το θέμα... για να καταλάβεις τον λόγο που... στο επαναλαμβάνω κι' εγώ (έχει γραφτεί τόσες φορές κι' ακόμα ΔΕΝ το έχεις "χωνέψει"). Αυτό που χρειάζεσαι είναι... να βελτιώσεις σταδιακά το υπάρχον ενυδρείο (για να ζήσει το ψάρι που "φορτώθηκες")... και αφού μάθεις μερικά βασικά πράγματα... θα οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια στην αντικατάσταση του... με άλλο πολύ μεγαλύτερο όπου θα μπορείς να σκέφτεσαι για να βάλεις, περισσότερα ψάρια.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine. For smaller doses, please note each cap thread is approx. 1 mL. αυτα τα γραφει και στο μπουκαλι.δεν θα συμβει τιποτα αν πεσουνε κανα δυο ml παραπανω. για τα υπολοιπα περι ψαριου κλπ,στα εχουνε πει ηδη. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, εκανα και το τεστ για ΝΟ3 και για ακομα μια φορα ηταν κιτρινο! Συμφωνα με τις οδηγιες κιτρινο=0 Συνεπως:
Αμμωνια=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3=0 (Εγιναν και παλι σημερα τα 2 προηγουμενα) Φυσικα ακολουθησα τα βηματα κατα γραμμα! Τα 3 τεστ ειναι της Sera! Αμεσως μετα, αλλαξα περιπου το 50% του νερου! Το εβαλα σιγα σιγα αφου πρωτα μετρησα τη θερμοκρασια του στους 25 κοντα βαθμους (οσο και του ενυδρειου δηλαδη) αν και δεν αργησε πολυ να παει στους 25 ηταν κρυο προς το χλιαρο! Φυσικα εριξα prime+βακτηρια πριν το βαλω! Prime εριξα λίγο παραπανω αφου "επιτρεπετε"! Επλυνα και τα 2 συνολικα "πραγματα" που εχω για ομορφια! Το νερο φαινεται πολυ καθαρο τωρα (ενω στην αρχη ηταν γεματα "σκουπιδακια" απο το χαλικι που λιγο αναστατωθηκε) Φυσικα εκανα και χρηση της "σκουπας" που υπαρχει στα πετ σοπς! Το ψαρακι ειναι κρυμμενο και καθισμενο στο μερος του! Οταν ομως εκανα μια δοκιμη να του δωσω μια λιχουδια δεν εκανε παραπανω απο 1 λεπτο να κολυμπησει και να τη φαει :P Ο ηχος απο το φιλτρο εφυγε μολις το νερο εφτασε ψηλα! Το μπολι (σαν ασπρα πετραδια) ειναι στο φιλτρο μεσα στο σακουλακι του (τουλι) οπως ξερετε! Να ξανακανω τεστ τωρα με το νεο νερο και για τα 3? Οτι ειναι και το ΝΟ3=0 ειναι μαλλον κακο ε? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy υπερχειλιση | orck | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 65 | 31-01-14 13:33 |
υπερχείλιση | giorgos344 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 05-05-11 18:40 |
diy υπερχειλιση!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 15-12-08 21:01 |
Υπερχεiληση | KOKOBAS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-02-08 13:27 |
Υπερχείληση | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 26-07-06 13:46 |