Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-12-13, 23:24
GraCE Ο χρήστης GraCE δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: σαλονικα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Απο τη στιγμη που δεν εχει αμμωνια νιτρωδη, βαζεις τη δολογια που αναγραφεται μονο για αποχλωριωση.
1 ml για 40 λιτρα.
Το "βαλε μπολικο να εχει" δεν ειναι παντα καλο και ιδιως για χημικα.
Μονο αν χρειαζεται και αυτο για να μη γινει κατι χειροτερο.

Διαβασε καλα τις οδηγιες.
Η δοσολογια ειναι για τα λιτρα της αλλαγης (και οχι για ολο το νερο του ενυδρειου) οταν το νερο προετοιμαζεται (και αυτο πρεπει να γινεται και οχι απευθειας με το λαστιχο μεσα στο ενυδρειο)
ok! εντομεταξυ ειναι κατω το ψαρακι και απλως αναπνεει συνεχεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-12-13, 23:37
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Σβησε τα φωτα του ενυδρειου και ξαναδες
Κανε καμια αλλαγη νερου (σωστα). Μη περιμενεις το τεστ.
Παλιά 23-12-13, 14:35
Member

Προεπιλογή

Αγορασα το πρωι το τεστ για ΝΟ3! Μολις παω σπιτι το απογευμα θα το κανω και θα σας πω αν ειναι μηδενικο ή μετρισιμο! Τα τελευταια αποτελεσματα αμμωνιας και ΝΟ2=0 (χθες βραδυ εκανα παλι για να ειμαι σιγουρος)

Πριν φυγω για τη δουλεια, το ψαρακι ηταν παλι κατω απο το θερμοστατη/φιλτρο (που κανει σαν σκια/κρυψωνα) στο βυθο ακινητο και παιρνει μια "καμπυλωτη σταση" και μερικες φορες αναπνεει με γρηγορους ρυθμους! Βεβαια εφυγα αμεσως το πρωι και δεν το παρατηρησα πολυ! Το prime, λεει οτι 1 καπακι=5ml οποτε αν αλλαξω το 50% του νερου (αρα απο τα 53L συνολο που εχω χονδρικα θα βγαλω 25L) θα προσθεσω μισο καπακι? :S

Αν (ξαναλεω) ολα ειναι οκ, τι να κανω με τα ψαρια? Να βαλω αλλο/αλλα? Το καημενο ελπιζω να ζησει βεβαια, ειναι μονο του και περασε τοσα και τοσα δεν μπορω να το κραταω μονο αφου δεν το δεχονται ουτε μαγαζια ουτε βρισκω ιδιωτες...99,9% ηταν να μην ζει μεχρι σημερα και 0,1% να ζησει λιγο αλλα κοντευω τις 10 μερες! Μια βοηθεια με ειδους και ποσοτητα ψαριων που θα μπορουσαν να μπουν θα ηταν χρησιμη!

Υ.Γ Το φιλτρο απο χθες βραδυ κανει ενα πιο "θορυβωδες" ηχο σαν να φυσαει αερα ή σαν να "πεταει πετραδακια" (μεταφορικα μιλαω για να το εξηγησω) γενικα το υψος του νερου ειναι λιγο πιο κατω και το φιλτρο ειναι σαν καταρρακτης και ριχνει νερο προς τα κατω!

Ευχαριστω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 15:11
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GraCE Εμφάνιση μηνυμάτων
Το prime, λεει οτι 1 καπακι=5ml οποτε αν αλλαξω το 50% του νερου (αρα απο τα 53L συνολο που εχω χονδρικα θα βγαλω 25L) θα προσθεσω μισο καπακι? :S
To prime έχει αναλογία 1ml / 40 λίτρα ή 5 ml / 200 λίτρα.
1 ml = 20 σταγόνες
εσυ θες για 25 λίτρα , δηλαδη 20*25/40=12,5 σταγόνες
βάλε 13 σταγόνες και είσαι οκ.
Για να ξέρεις , θες 5 σταγόνες για κάθε 10 λίτρα νερό
-------------------------
Παράθεση:
Υ.Γ Το φιλτρο απο χθες βραδυ κανει ενα πιο "θορυβωδες" ηχο σαν να φυσαει αερα ή σαν να "πεταει πετραδακια" (μεταφορικα μιλαω για να το εξηγησω) γενικα το υψος του νερου ειναι λιγο πιο κατω και το φιλτρο ειναι σαν καταρρακτης και ριχνει νερο προς τα κατω!
η αντλία τραβάει και αέρα μαζί, μάλλον έπεσε η στάθμη του νερού και ξενερίζει, πρόσθεσε νερό και δες αν θα σταματήσει ο θόρυβος, αλλιώς άνοιξε την αντλία και δες αν έπαθε κάποια ζημιά, αν έσπασε η φτερωτή ή το αξονάκι ή τίποτα άλλο
Παράθεση:

Πριν φυγω για τη δουλεια, το ψαρακι ηταν παλι κατω απο το θερμοστατη/φιλτρο (που κανει σαν σκια/κρυψωνα) στο βυθο ακινητο και παιρνει μια "καμπυλωτη σταση" και μερικες φορες αναπνεει με γρηγορους ρυθμους! Βεβαια εφυγα αμεσως το πρωι και δεν το παρατηρησα πολυ! Το prime, λεει οτι 1 καπακι=5ml οποτε αν αλλαξω το 50% του νερου (αρα απο τα 53L συνολο που εχω χονδρικα θα βγαλω 25L) θα προσθεσω μισο καπακι? :S

Αν (ξαναλεω) ολα ειναι οκ, τι να κανω με τα ψαρια? Να βαλω αλλο/αλλα? Το καημενο ελπιζω να ζησει βεβαια, ειναι μονο του και περασε τοσα και τοσα δεν μπορω να το κραταω μονο αφου δεν το δεχονται ουτε μαγαζια ουτε βρισκω ιδιωτες...99,9% ηταν να μην ζει μεχρι σημερα και 0,1% να ζησει λιγο αλλα κοντευω τις 10 μερες!
Το να βάλεις και άλλο ένα τέτοιο ψάρι τότε θα δημιουργήσεις πρόβλημα σε ακόμα ένα ψάρι, θα σου πρότεινα να μη κάνεις τίποτα ακόμα με ψάρι ή ψάρια αν δεν σιγουρευτούμε πως το φίλτρο σου έστρωσε. Αλλά και να έστρωσε δώστου λίγες ημέρες ακόμα να αποκτήσει πιο ισχυρή βιολογία, αν φορτώσεις το ενυδρείο σου πιθανών θα ανεβάσει πάλι αμμωνία, θέλει σιγά σιγά, υπομονή λοιπόν

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 23-12-13 στις 15:11 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 16:07
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
To prime έχει αναλογία 1ml / 40 λίτρα ή 5 ml / 200 λίτρα.
1 ml = 20 σταγόνες
εσυ θες για 25 λίτρα , δηλαδη 20*25/40=12,5 σταγόνες
βάλε 13 σταγόνες και είσαι οκ.
Για να ξέρεις , θες 5 σταγόνες για κάθε 10 λίτρα νερό

η αντλία τραβάει και αέρα μαζί, μάλλον έπεσε η στάθμη του νερού και ξενερίζει, πρόσθεσε νερό και δες αν θα σταματήσει ο θόρυβος, αλλιώς άνοιξε την αντλία και δες αν έπαθε κάποια ζημιά, αν έσπασε η φτερωτή ή το αξονάκι ή τίποτα άλλο

Το να βάλεις και άλλο ένα τέτοιο ψάρι τότε θα δημιουργήσεις πρόβλημα σε ακόμα ένα ψάρι, θα σου πρότεινα να μη κάνεις τίποτα ακόμα με ψάρι ή ψάρια αν δεν σιγουρευτούμε πως το φίλτρο σου έστρωσε. Αλλά και να έστρωσε δώστου λίγες ημέρες ακόμα να αποκτήσει πιο ισχυρή βιολογία, αν φορτώσεις το ενυδρείο σου πιθανών θα ανεβάσει πάλι αμμωνία, θέλει σιγά σιγά, υπομονή λοιπόν
Mαλιστα! Απλως αυτο το prime δεν ειναι σαν μπουκαλι με σταγονομετρο απο επανω και δεν μπορω να υπολογισω ετσι τις σταγονες! Μονο ριχνεις στο καπακι το οποιο καπακι λεει οτι ειναι 5ml αρα 100 σταγονες! αν εγω θελω 13 σταγονες για να ειμαι οκ αντε να βρω ποσο να γεμισω το καπακι :P

Θα βαλω νερο αν ειναι! Καλο θα ειναι να σκεπαζει το νερο το φιλτρο ετσι? Οταν πιεζω το καπακι προς τα κατω παντως σταματαει και ερχεται παλι ο ηχος λιγο αργοτερα!

Ναι εννοειται οτι και στα ΝΟ3 να ειμαι οκ παλι δεν θα κανω κινηση θα αφησω καποιες μερες! Απλα οοοοταν θα περασουν οι μερες δεν θα ξερω ουτε αν πρεπει να βαλω ενα ιδιο ή καποιο/α διαφορετικο ειδος/ειδη ψαριου αλλα και ποσα πρεπει! Στο πετ σοπ μου ελεγαν "αυτο δεν ζει μονο του κτλ αλλα δεν ζει και με αλλα ψαρια" Αντε βγαλε ακρη! Τελος, αυτη η ολη σταση του ψαριου πρεπει να ειναι ανησυχητικη μαλλον!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 16:17
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Mαλιστα! Απλως αυτο το prime δεν ειναι σαν μπουκαλι με σταγονομετρο απο επανω και δεν μπορω να υπολογισω ετσι τις σταγονες! Μονο ριχνεις στο καπακι το οποιο καπακι λεει οτι ειναι 5ml αρα 100 σταγονες! αν εγω θελω 13 σταγονες για να ειμαι οκ αντε να βρω ποσο να γεμισω το καπακι :P

Θα βαλω νερο αν ειναι! Καλο θα ειναι να σκεπαζει το νερο το φιλτρο ετσι? Οταν πιεζω το καπακι προς τα κατω παντως σταματαει και ερχεται παλι ο ηχος λιγο αργοτερα!

Ναι εννοειται οτι και στα ΝΟ3 να ειμαι οκ παλι δεν θα κανω κινηση θα αφησω καποιες μερες! Απλα οοοοταν θα περασουν οι μερες δεν θα ξερω ουτε αν πρεπει να βαλω ενα ιδιο ή καποιο/α διαφορετικο ειδος/ειδη ψαριου αλλα και ποσα πρεπει! Στο πετ σοπ μου ελεγαν "αυτο δεν ζει μονο του κτλ αλλα δεν ζει και με αλλα ψαρια" Αντε βγαλε ακρη! Τελος, αυτη η ολη σταση του ψαριου πρεπει να ειναι ανησυχητικη μαλλον!
σε τόσα λίτρα πάλι δεν θα ζήσει ούτε αυτό ουτε και η παρέα του.
Για να μετράς σωστά πάρε μια σύριγγα από το φαρμακείο του 1ml (αυτη για τους διαβητικούς).
Δες εδώ και μια πατέντα για εύκολη δοσολογία
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....t=injection/#9

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 16:24
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Ακόμα ασχολείσαι με το ΤΙ σου έλεγαν στο πετ-σοπ (που σου πήραν τα χρήματα και σου κάνουν και τον "μάγκα"); ΑΝ αγοράζεις κι' όλας από τους ίδιους... έχεις κάνει ρούμπο!!!!
ΜΗΝ σκέφτεσαι να βάλεις κανένα άλλο ψάρι... και απλά προσπάθησε να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά που σου έχουν δωθεί (σε link) από την αρχή που ξεκίνησες το θέμα... για να καταλάβεις τον λόγο που... στο επαναλαμβάνω κι' εγώ (έχει γραφτεί τόσες φορές κι' ακόμα ΔΕΝ το έχεις "χωνέψει").
Αυτό που χρειάζεσαι είναι... να βελτιώσεις σταδιακά το υπάρχον ενυδρείο (για να ζήσει το ψάρι που "φορτώθηκες")... και αφού μάθεις μερικά βασικά πράγματα... θα οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια στην αντικατάσταση του... με άλλο πολύ μεγαλύτερο όπου θα μπορείς να σκέφτεσαι για να βάλεις, περισσότερα ψάρια.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 18:24
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
διαβαζουμε τις οδηγιες.

http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html

Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine. For smaller doses, please note each cap thread is approx. 1 mL.

αυτα τα γραφει και στο μπουκαλι.δεν θα συμβει τιποτα αν πεσουνε κανα δυο ml παραπανω.

για τα υπολοιπα περι ψαριου κλπ,στα εχουνε πει ηδη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-13, 23:17
Member

Προεπιλογή

Λοιπον, εκανα και το τεστ για ΝΟ3 και για ακομα μια φορα ηταν κιτρινο! Συμφωνα με τις οδηγιες κιτρινο=0 Συνεπως:

Αμμωνια=0
ΝΟ2=0
ΝΟ3=0

(Εγιναν και παλι σημερα τα 2 προηγουμενα)

Φυσικα ακολουθησα τα βηματα κατα γραμμα! Τα 3 τεστ ειναι της Sera!
Αμεσως μετα, αλλαξα περιπου το 50% του νερου! Το εβαλα σιγα σιγα αφου πρωτα μετρησα τη θερμοκρασια του στους 25 κοντα βαθμους (οσο και του ενυδρειου δηλαδη) αν και δεν αργησε πολυ να παει στους 25 ηταν κρυο προς το χλιαρο! Φυσικα εριξα prime+βακτηρια πριν το βαλω! Prime εριξα λίγο παραπανω αφου "επιτρεπετε"! Επλυνα και τα 2 συνολικα "πραγματα" που εχω για ομορφια! Το νερο φαινεται πολυ καθαρο τωρα (ενω στην αρχη ηταν γεματα "σκουπιδακια" απο το χαλικι που λιγο αναστατωθηκε) Φυσικα εκανα και χρηση της "σκουπας" που υπαρχει στα πετ σοπς! Το ψαρακι ειναι κρυμμενο και καθισμενο στο μερος του! Οταν ομως εκανα μια δοκιμη να του δωσω μια λιχουδια δεν εκανε παραπανω απο 1 λεπτο να κολυμπησει και να τη φαει :P
Ο ηχος απο το φιλτρο εφυγε μολις το νερο εφτασε ψηλα!

Το μπολι (σαν ασπρα πετραδια) ειναι στο φιλτρο μεσα στο σακουλακι του (τουλι) οπως ξερετε! Να ξανακανω τεστ τωρα με το νεο νερο και για τα 3?
Οτι ειναι και το ΝΟ3=0 ειναι μαλλον κακο ε?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές