|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Me too.
Το λαστιχο της εξαγωγης του νερου δεν με ενδιαφερει και τοσο (αν και το αδειαζω κι αυτο). Σε αυτο προσεχω μονο να εχω καποιο προστατευτικο να μη ρουφηξει κανενα ζωντανο, και προσεχω ιδιαιτερα μονο οταν ειναι να βγαλω νερο απο το ενυδρειο για καθαρισμο υλικων φιλτρου. Για το λαστιχο της εισαγωγης του νερου της αλλαγης τα ειπα. Το πιο "δυσκολο" ειναι στο μεγαλο ενυδρειο, που το λαστιχο εξαγωγης και εισαγωγης ειναι το ιδιο και μονιμα συνδεδεμενο στο φιλτρο για ευκολη αλλαγη. (δεν μπορω να το ξεβιδωνω απο τη βανα καθε φορα κλπ) Απλα το στραγγιζω καλα (ειναι διαφανες και βλεπω μεσα) και δεν εχει παρουσιαστει ποτε προβλημα. Εξαλλου πριν βαλω νερο, πρωτα βγαζω. Αυτο το ξεπλενει καλα. Μια φορα το χρονο του περναω και ενα καθαρισμα με διαλυμα χλωρινης νερου να γινει καινουριο και τελος. Με το διαφανες αλφαδολαστιχο μπορεις και ελεγχεις γενικα την κατασταση, Αυτο που πρεπει να φοβαται καποιος ειναι τα λαστιχα ποτισματος που δεν φαινονται εσωτερικα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Απλα να παρατηρησω οτι καποιοι αποφευγουν να μπλεκουν τον εξοπλισμο διαφορετικων ενυδρειων.
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτο τη πλένω στη βρύση, και υπάρχει και 3η αντλία για backup (κινέζικες sun sun από petcumulus)
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πετυχαινεις καποια ασφαλεια με το πλυσιμο.
|
||||
|
||||
![]()
για να αδειασει ο σωληνας απο τις σταγονες νερου μεσα του σε ποσοστο θα ελεγα 90-99%, χωρις καθολου κοπο και σε δευτερολεπτα, τωρα πλεον χρησιμοποιω εναν φυσητηρα (blower) μαζι με ενα χωνι, κανει φοβερη δουλεια ετσι, στο προτεινω για οποιον δεν το εχει σκεφτει ετσι. τον βρισκεις και στο πρακτικερ και σε μαγαζια με ειδη μηχανηματων και εργαλειων στα 15 με 25 ευρω, το χωνι ειναι το κλασσικο (που χρησιμοποιουμε για τα λαδια) το βρισκεις παντου, στα ειδη κουζινας, στις λαικες, στους κινεζους με 1 ευρω.
![]() ![]() ΥΓ: τον φυσητηρα τον αγορασα βασικα για αλλες χρησεις, στη πορεια ομως μου ηρθε η ιδεα αυτη και οντως ειναι πολυ καλη νομιζω |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντλια νερου | puntakias22 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 09-12-13 14:24 |
αντλια για αλαγες νερου | ανδρεα | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-02-13 02:18 |
αντλια νερου | kyrtokaros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 21-02-11 21:16 |
Αντλια για αλλαγες νερου. | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 08-07-08 15:21 |
αντλια νερου... | bas_754 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-06-07 17:28 |