|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφη, και με το καιρό θα γίνει ακόμα ομορφότερη, προφανώς θα βάλεις και άλλα φυτα μέσα, νούφαρα κλπ. Μια παρατήρηση, το ψεύτικο γκαζόν μου χτυπάει κάπως, αν μπορείς κάποια στιγμή βάλε πραγματικό και φύτεψε και φυτά γύρω από τη λιμνούλα, πιστεύω πως θα δείξει ακόμα περισσότερο. Μπράβο σου πάντως για τη δημιουργεία σου και καλή χαλάρωση δίπλα στη λιμνούλα σου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Παράλληλα με την κατασκευή της λιμνούλας έγινε και η κατασκευή του ξύλινου deck... Ιδέα προερχόμενη από τις εκπομπές των Πράσινων Αποστολών του ΣΚΑΪ, παλαιότερα των Κηπουρεμάτων (2010 -2012) αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια & οδηγίες των παιδιών της showood:
1η φωτογραφία | εδώ... το αυτοκίνητο που μετατράπηκε σε φορτηγό για χάρη της μεταφοράς. Εμποτισμένη ξυλεία, συνθετικός χλοοτάπητας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη κατασκευή έτοιμα προς ξεφόρτωμα 2η φωτογραφία | όλα τα κομμάτια του παζλ απλωμένα... προς ξυλουργική κατασκευή 3η φωτογραφία | η βάση του deck με ενισχυμένες κάθετες ενώσεις για ακόμα καλύτερο δέσιμο του πλαισίου. Επίσης τοποθετήθηκε ακριβώς από κάτω το μαύρο ειδικό πανί εδαφοκάλυψης... για να μη γεμίσουμε πράσινα ζηζάνια με τις πρώτες βροχές 4η φωτογραφία | μετά την τοποθέτηση του πατώματος και λίγο πριν το τελικό βίδωμα του κάθε πλακιδίου ξεχωριστά. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους αχώριστους συνεργάτες μου: τη σέγα και το δραπανοκατσάβιδό μου καθώς χωρίς τη βοήθειά τους ακόμα δεν θα είχα τελειώσει 5η φωτογραφία | εδώ... εικαστική παρέμβαση με λευκές πέτρες από την ¶τλας για ομορφότερο αποτέλεσμα στο σημείο που ενώνεται το deck με το τοίχο αλλά και για να μη φαίνονται οι βάσεις των baboo (στηρίχτηκαν επίτοιχα με υδραυλικά στηρίγματα σωληνώσεων) 6η φωτογραφία | ε... να μην έχουμε και μια φωλιά για τους ιπτάμενους επισκέπτες του κήπου; η φωλιά είναι χειροποίητη από φυσικό ξύλο της nest4nature και αγοράστηκε και αυτή από τη showood Τέλος, υπάρχει και σχετικό άρθρο στο site της showood: Επιστολή πελάτη για κατασκευή στον κήπο με υλικά ShoWooD |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία, ακόμα καλύτερο από πριν
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα ειναι πολυ καλα και ωραια να τα χαιρεσαι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάλαβα καλά μόνο σε μια γωνία του κήπου έβαλες το deck. Τον υπόλοιπο χώρο πως τον έχεις διαμορφώσει ? Το έστρωσες πάλι με τον ψεύτικο γκαζόν ? Ωραίο το deck. Έβαλες κανα τραπεζάκι με καρέκλες?
Γιατί έχεις 3 σημεία που πέφτει το νερό στην λίμνη ? Φαντάζομαι ότι τα 2 σημεία αντί για 1 στον καταρράκτη τα έκανες λόγω αισθητικής …. Στο 3ο όμως μπερδεύτηκα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πολύ καλή παρατήρηση, πως το πρόσεξες! τα 2 είναι για το καταρράκτη, το 3ο είναι το νερό που βγαίνεια από τη λάμπα και το φίλτρο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY λιμνούλα στο μπαλκόνι | gouts0unin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-06-12 16:14 |
μικρή λιμνούλα | marios1991 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 30-04-12 15:16 |
Απορία για λιμνούλα | in the pond | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 27-01-12 16:54 |
Είναι μόνο δική μου η απορία? | rtolis | Γαρίδες | 9 | 25-10-10 20:30 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |