|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ πολυ παιδιά,
παρήγγειλα ήδη καινούρια τέστ αμμωνίας (ΝΗ3+ΝΗ4) για να ξέρω τι μου γίνεται….. οπότε τώρα περιμένω να μηδενίσω αμμωνία και νιτρώδη και να στείλω στο θεό νιτρικά…. ελπίζω τουλάχιστον να γίνει γρήγορα! ΚΑΙ να την βγάλουν τα φυτάκια μου.. θα σας ξαναγράψω μόλις έχω νεότερα |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα… έχω νεότερα από το ενυδρείο μου.
Πριν απο 4 μέρες (και αυτο με παραξενεύει πάρα πολύ) η αμμωνία έφτασε να μηδενίζει, τα NO2 είχαν ξεπεράσει το 1 και τα ΝΟ3 τα 120. Μετά απο 4 ή καλύτερα 5 μέρες έχω αναλυτικά τις παρακάτω μετρήσεις ΚΗ (dKh) 13 pH 7,5 GH (dGH) 21 NH4 -0,05 NO2 0,025 NO3 60+ θΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 34 είναι δυνατόν μέσα σε 5 μέρες? και γιατι έχω και μείωση στα ΝΟ3? λόγω των φυτών μου ίσως (λόγω αεραντλιών με ελαφρή ανατάραξη)? τώρα θεωρητικά πρέπει να μαι έτοιμος έτσι δεν είναι? πρέπει κάτι να προσέξω? το ενυδρείο ετοιμάζεται για γκαπάκια και ένα ζευγαράκι ραμιρεζάκια να ελέγχουν το πληθισμό (διάβασα οτί μπορώ κίολας να τα κάνω χαρεμάκι) και 2 αλγοβαγα (δεν θυμάμαι πως λέγονται ακριβώς) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σε καλο δρομο εισαι, αλλα οχι εντελως ετοιμος ακομα.
Για αρχη θα αρχισεις να κατεβαζεις τη θερμοκρασια σταδιακα, οχι αποτομα για να μην εχεις απωλειες βακτηριδιων. Το φιλτρο θα ειναι στρωμενο οταν αμμωνια και νιτρωδη ειναι μηδεν. Συνεχισε να κανεις οτι κανεις και σε μερικες μερες, οτι πηγη αμμωνιας δινεις, θα βλεπεις σε μερικες ωρες να δινει μετρηση NH3/NH4=0, NO2=0 και NO3 στα υψη, μιας και δεν κανεις αλλαγες νερου. Το παρακολουθεις μερικες φορες οτι αυτο συμβαινει παντα και τοτε εισαι ετοιμος. Οποτε, κανεις μια μεγαλη αλλαγη της ταξης του 80-90% με νερο ιδιων συνθηκων και θερμοκρασιας φυσικα (μην ξεχνας οτι τα βακτηριδια ειναι ζωντανοι οργανισμοι), κανεις μετρησεις για σιγουρια και αν ολα ειναι καλα και τα νιτρικα σε ασφαλη επιπεδα, βαζεις αμεσα τα ψαρια. Και φυσικα, εφοσον ολα τα εχεις κανει σωστα, επιλεγεις τα σωστα ψαρια για τα λιτρα σου και τις παραμετρους νερου που μπορεις να τους προσφερεις.
|
||||
|
||||
![]()
όλοι ξενύχτηδες λοιπόν….
την θερμοκρασία την έφτασα εκεί για να βοηθήσω τον κύκλο του αζώτου, σύμφωνα με αυτά που διάβασα εδώ μέσα. Ηδη ξεκίνησα να την κατεβάζω ομαλά. Τα φυτά ναι την πάλεψαν (εδώ την πάλεψαν με τις δόσεις αμμωνίας), ελπίζω να την παλέψουν και στην προσαρμογή γιατί είναι πολλά και μεγάλα. Όσο για τις μετρήσεις αμμωνίας τις βγάζω ναι σχεδόν μηδέν (κιτρινες και σε δύο υγρά τέστ) αλλά θα προσθέσω ξανά ακόμα μικρές δόσεις. Τα ψαράκια ως συνδιασμό τα είχα και παλαιότερα με επιτυχία… γνώμες και κριτική δεκτά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλα εκανες με τη θερμοκρασια. Ετσι αυξανεται ο μεταβολσμος των βακτηριδιων και ολοκληρωνεται ο κυκλος του αζωτου πιο γρηγορα.
Οι μετρησεις αμμωνιας και νιτρωδων θα πρεπει να ειναι ακριβως μηδεν, τιποτα παραπερα. Λιγη υπομονη ακομα ![]() Για την ιχθυοσυνθεση, απλα προκειται για ψαρια που ζουν σε διαφορετικες παραμετρους νερου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας παρακαλώ!!! | nikos_1981 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 26-08-12 14:01 |
Τα φώτα σας παρακαλώ | StamatisK | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-08-08 17:52 |
Τα φώτα σας παρακαλώ !!!!!!!!!!!!!!!!!! | Minakki | Χρυσόψαρα | 7 | 11-06-08 21:37 |
τα φώτα σας παρακαλώ | roti | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 07-11-07 23:34 |
Τα φώτα σας παρακαλώ... | giagligian | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-10-07 12:30 |