|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν καταφέρω και μπορέσω να βρώ αμμωνια στο φαρμακείο τι ποσότητα να ρίξω στα 180λ (γιατί εχω και φυτά) γνωρίζεις ίσως την επιστημονική ονομασία αυτής της αμμωνίας? |
|
||||
|
||||
![]()
Υγρη αμμωνια καθαρη, χωρις προσθετα και αρωματα πρεπει να ζητησεις.
Αλλα μπορεις μια χαρα να προχωρησεις και με τροφη, εχουν ηδη εμαφανιστει ντρωδη, οποτε δεν εισαι στην αρχη. Απλα ιδως παρει λιγο παραπανω σε χρονο.
|
||||
|
||||
![]()
Αν διαλέξεις να ρίξεις αμμωνία, ρίξε 1 ml, μετράς το νερό σου μετά 1 ώρα, βλέπεις πόσο ανέβηκε και αποφασίζεις να ρίξεις και άλλη και πόσο, να υπολογίζεις ένα σκαλί πριν το τελευταίο της κλίμακας που έχουν τα τεστ που χρησιμοποιείς, δηλαδή αν τα τεστ δείχνουν 5 και μετά 8 , να μην υπερβεί το 5 γιατί αν δείχνει 8 δεν θα ξέρεις αν είναι 8 ή παραπάνω και μπορεί να αργήσει πολύ. Οταν στρώσει το ενυδρείο και δεν έχεις ψάρια θα πρέπει να συνεχίζεις να βάζεις τροφή ή αμμωνία για να συνηρείς η βιολογία, οταν πάρεις τα ψάρια, κάνεις μια αλλαγή 80% και τα βάζεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλώς σας βρίκα και περαστικά Γιώργο στην ''δισκοπάθεια'' σου.
την φοβήθηκα την αμμωνία… έβαλα τροφή σε ένα καλσόν και ανέβασα την θερμοκρασία με στόχο να ξεπερέσω τους 30 βαθμούς και να να βοηθήσω λίγο την κατάσταση… κάθε άλλη ιδέα δεκτή. συγνώμη για το πρήξιμο |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα. Υπομονη μονο θελει και μετρησεις για να ξερεις που βρισκεσαι.
Καλη συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα και πάλι, δυστηχώς μόνο σε εμένα συμβαίνουν αυτά.
μετά από μερικές μέρες μετρήσεων που ήταν εντελώς σταθερές όπως πρίν, αποφάσισα να ρίξω αμμωνιά. Αγορασα λοιπον αμμωνία (NH3) 25% και εριξα 1ml στο ενυδρείο (180λιτ) μετά μια ώρα μετράω… την βρίσκω σχεδόν μηδέν!! λέω μάλλον έκανα λάθος και ρίχνω μέσα στο ενυδρείο 5ml!!!!!! μετά μια ώρα μετράω μηδέν (καπου εκεί αχγώθηκα) δοκιμάζω να μετρήσω το διαλυμα της αμμωνίας και εκει βγαίνει πάλι μηδέν.. το τεστ μου (kit jbl) μετράει ΝΗ4 και προφανώς είναι κάτι εντελώς άλλο!! σήμερα μετράω ΝΟ2 και τουλάχιστον αυτό έχει φτάσει σχεδόν στο 1. άρα δουλεύει το σύστημα μου? να περιμένω τώρα να μηδενίσω σε ΝΟ2? τα 6ml αμμωνίας είναι πολλά σε 180λιτ ξέρει κανείς? τα έχω σκ@τώσει εντελώς? τι να κάνω? άρχισα να πανικοβάλομαι.. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα φυτα, ισως να υπαρξει προβλημα, ισως να την παλεψουν. Για το στρωσιμο, δεν υπαρχει. Περιμενες να εμφανιστουν νιτρικα προς το παρον.
Αλλα δες το τεστ σου, μηπως ειναι ληγμενο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας παρακαλώ!!! | nikos_1981 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 26-08-12 14:01 |
Τα φώτα σας παρακαλώ | StamatisK | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-08-08 17:52 |
Τα φώτα σας παρακαλώ !!!!!!!!!!!!!!!!!! | Minakki | Χρυσόψαρα | 7 | 11-06-08 21:37 |
τα φώτα σας παρακαλώ | roti | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 07-11-07 23:34 |
Τα φώτα σας παρακαλώ... | giagligian | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-10-07 12:30 |