|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από τρία χρόνια που τρέχει το ενυδρείο παρατήρησα ότι έχει πάρει την κατηφόρα.. δεν έχω «χάσει» κανένα ψάρι όλο αυτό το διάστημα… αλλά τα φυτά που είχα χάλασαν σχεδόν όλα εκτός από κάτι ανουμπιες που και αυτές έχουν βγάλει μαύρα στίγματα στα φύλλα τους. Μόνο το crinumείναι σχετικά καλά και πολύ μεγαλύτερο τώρα.
Τι από τα παρακάτω κατά την γνώμη σας φταίει.. · Υπόστρωμα, μετά από 3 χρόνια τα έβγαλε τα ψωμιά του? Θέλω να βάλω νέα φυτά.. τι κάνω? Βάζω ταμπλέτες αφού δεν θέλω να κάνω αλλαγή υποστρώματος. · Δεν έκανα ποτέ σκούπα βυθού? Υπάρχει σχετική βρώμα? Επηρεάζει? · Αλλαγές νερού έκανα μηνιαίες αλλαγές 50%. · Λίπανση? Δεν έριχνα ποτέ ιχνοστοιχεία για τα φυτά ενώ παλιά είχα και Νουτραφιν.. να το ξαναρχίσω? Μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού.. Ph7.5 NH3/NH4: 0 NO3:25 GH > 16… Δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό αφού το τεστακι δεν άλλαζε χρώμα … ΚΗ: 4 Φωτοπεριοδος 8 ωρών Εδώ και τρία χρόνια έχω 5 Αγγελόψαρα και 3 μελανοταινιες 1 botia Παρακαλώ συμβουλές για επαναφορά… |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από τη στιγμή που βάζεις ταμπλέτες βυθού και δεν κάνεις σκούπα, δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα με το υπόστρωμα, ακόμα και αν είναι ενεργό - που εξαντλεί τα θρεπτικά του στοιχεία κάποια στιγμή - , αλλά πες μας ποιο ακριβώς είναι της Denerle; Πότε αντικατέστησες τελευταία φορά τους λαμπτήρες φθορισμού; Αν μπορείς πες μας τί ακριβώς παθαίνουν τα φυτά και δες και εδώ μήπως μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχει έλλειψη σε κάτι συγκεκριμένο. |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον εχεις δικιο.. οι αραιες αλλαγες δημιουργουν προβλημα..
Ισως πρεπει να αλλαξω και λαμπες αφου ειναι τωρα 3 χρονια οι ιδιες. Πολυ καλο το Link για τα προβληματα...Μαλλον η λυση ειναι η παρακατω συμφωνα με τα προβληματα που εχω.... "Αλλαγή εργασιών συντήρησης. Συχνότερες αλλαγές νερού, καθάρισμα υποστρώματος, λιγότερο τάισμα, λιγότερη λίπανση (ειδικά με λιπάσματα που περιέχουν Ρ). Αν εξακολουθεί το πρόβλημα, χρήση χημικών μέσων ή/και νερού από αντίστροφη όσμωση. "
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() οι λάμπες φθορισμού φθείρονται με την χρήση ακόμα και αν δεν καούν |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναβάθμιση φωτισμού σε juwell 450 vision | panoscorfu | Φωτισμός | 5 | 14-10-09 22:50 |
Πλάτος στο vision 450; | GIOVANNI | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 26-02-09 19:42 |
450 VISION Δεξαμενη-προτασεις | kostasoyk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 24-09-08 11:06 |
Παρουσιαση Vision 450 | DiscusBoy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 17-10-07 23:52 |
Juwel Vision 180 | DJK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 08-08-05 15:26 |