|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ξέρω τι είναι τα lumen και τι είναι και τα Kelvin, επειδή τα διάβαζα το πρωί στο forum όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν ξέρω πως να υπολογίσω τι ακριβώς θέλω εγώ. Μπορώ να υποθέσω ότι για να έχει καλή διείσδυση το φως σε όλο το βάθος, χρειάζομαι αρκετά lumen/watt, και επειδή έχω φυτά χρειάζομαι χαμηλή θερμοκρασία, άρα λίγα Kelvin - γιατί τα φυτά χρειάζονται κόκκινο φάσμα. Σωστά ή τα έχω κάνει σαλάτα; ____ edit Το βαθύτερο σημείο μου είναι 47cm. |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικο.
Και η gro ειναι καλη για φυτα και ειναι 8500Κ Εχε ενα πληρες φασμα να ειναι "ολοι" ευχαριστημενοι και τα φυτα και εσυ να μη βλεπεις μια σκετη κιτρινιλα με χαμηλα κελβιν. ![]() Πρεπει να προσεξεις και τις απαιτησεις των ψαριων σου σε φως. Καποια δεν μπορουν σε δυνατο φως.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ποιά gro εννοείς; - Οκ το πιασα! __ Έχει νόημα να βάλω moonlight; Ή να κρατάω σκοτάδι κατα τη διάρκεια της νύχτας; |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα τα ψαρια θελουν "σκοταδια" και σκουρο νερο
![]() moonlight ναι εχει νοημα, αρκει να ειναι για λιγο, οχι ολο το βραδι. (και να εχει χρωμα φεγγαριου, οχι κατι αναμεσα σε σεληνιακο τοπιο και ντισκοτεκ που βλεπω) Πρεπει να μενουν και στο σκοταδι τα ψαρια, Δεν εχουν βλεφαρα να τα κλεισουν και να ξεκουραστουν.
|
||||
|
||||
![]()
οταν πρωτοεστησα το ενυδρειο του μονομαχου,ειχα βαλει μια moonlight να αναβει για μια ωρα μετα το σβησιμο των φωτων.την ξηλωσα την 2η μερα γιατι τον εβλεπα πολυ στρεσαρισμενο.δεν του αρεσε καθολου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τωρα αμα λες οτι θα τον αγχωνει παιζει να το αποφυγω... |
|
||||
|
||||
![]()
Η εικασια* μου σχετικα με το moonlight ειναι πως πρεπει να ακολουθει τις πραγματικες φασεις της σεληνης και οχι οτι να ναι, διαφορετικα θα εχει αρνητικο αποτελεσμα.
*εικασια βεβαια, δεν εχει τη δυναμη να σταθει επιστημονικα γι αυτο και δε μπορω να τη χαρακτηρισω θεωρια, στηριζεται περισσοτερο σε "μυστικιστικες γνωσεις" σχετικα με την επιδραση της σεληνης στους ζωντανους οργανισμους Κατι που επαναλλαμβανω, αν και εχει καποιες ενδειξεις να ισχυει, προς το παρον δεν εχει αποδειχτει επιστημονικα ουτε ευσταθει, τουλαχιστο συμφωνα με οσα γνωριζουμε μεχρι τωρα, γνωριζουμε τα παντα ομως? Ισως οχι, ισως εμεις εχουμε γινει οσο αναισθητοι και δε μπορουμε να καταλαβουμε καποια πραγματα. Ισως με τις ακτινοβολιες μας και ολα τα "ομορφα" του "πολιτισμου" μας να εχουμε κανει ολα τα πλασματα αναισθητα και παλι να μην ευσταθει κατι απο αυτα... Ισως να μην ισχυε ποτε... ΙΣΩΣ και να ισχυει... Επειδη θεωρω πως οι υδροβιοι οργανισμοι ειναι πολυ πιο ευαισθητοι σε καποια πραγματα τα οποια σε μας παιρναναι σαν απλα ανουσια συμβαντα (εντελως απαρατηρητα συνηθως) θεωρω πως ΑΝ οντως παιζει κατι με την επιδραση της Σεληνης, οι οργανισμοι που το καταλαβαινουν περισσοτερο ειναι οι υδροβιοι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ο μονομάχος μου !!! | gordon | Παρουσιάσεις ενυδρείων με Bettas | 23 | 01-07-13 14:19 |
Ο μονομάχος μου | george1995 | Bettas | 14 | 01-09-10 15:34 |
Fin rot σε μονομάχο | Strahos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 13-03-06 04:22 |
sos Μονομάχοι | bakogiannisd | Bettas | 2 | 15-12-05 15:40 |
Μονομάχος με ..... τί ? | Μάγγος Θωμάς | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 21-10-05 13:36 |