|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το να ελεγχεις, ομως, η θερμοκρασια σταθερη δεν μενει. Πως τη μειωνες δηλαδη και ποσο εφτασε maximum?
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα σταθερη δεν ξερω αν ήταν που το ελεγχα συνηθως πρωι και μεσημερι δεν ανεβαινε απο τους 28 και εχω δυο θερμόμετρα σε μια αλλαγη θυμάμαι μονο να επεσε στους 27 το εχω το ενυδρςειο σε χωρο δροσερο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρησεις σου ειναι που με ανησυχουν λιγο, βλεποντας λιγο καλυτερα. Αν οντως εχεις NO2, το φιλτρο σου ειναι αστρωτο. Αμμωνια δεν ξερουμε αν εχεις και τα νιτρικα δεν ξερουμε ποσα ειναι, αφου μετρας με στικς.
Πολλοι μπορει να ειναι οι λογοι του κακου, αλλα με τις μετρησεις μπορουμε να κανουμε μονο υποθεσεις, αν δεν εχουμε ακριβεια. Και σιγουρα ειναι ισως το βασικοτερο σημειο για να σταθουμε. Το φιλτρο το καθαριζεις καπως και πως? Τι φιλτρο εχεις και τι εχεις μεσα? Κατι που μπορει να εβλαψε τη βιολογια σου? Για παραδειγμα, μια μεγαλη διακοπη ρευματος?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το φιλτρο μια φορα στις 15 στην αλλαγη νερου το ξεπλενω με το νερο απο το ενυδρειο.είναι απλο σφουγγαρι. το φιλτρο είναι αυτο που αγορασα και το ενυδρειο. Το ενυδρειο δουλευει εδω και ενα χρονο δεν ειναι αστρωτο αλλα κάτι μπορει να εγινε... ΓΙ αυτο κανω αλλαγη νερου καθε τρεις μερες τωρα τα είδα και γω ανεβασμενα αλλα δεν ήταν πριν την αντιβιοση εκτος απο το pH Το ψάρι πεθανε πριν λίγο, τεσσερα μειναν... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
Σχετικά με τους θανάτους, στην ουσία προσπαθούμε να μαντέψουμε τι φταίει γιατί ισως οι λόγοι είναι πολλοι Μερικά στοιχεία θα βοηθήσουν Ολον αυτόν τον χρόνο, τα γκάπις σου έδωσαν γεννήσεις? Πως έστρωσες το φίλτρο? Τι έκανες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού για ψύξη? Η θερμοκρασία του νερού στο ενυδρείου, τι μέγιστο και τι ελάχιστο φτάνει? (χειμώνα & καλοκαίρι) Εχεις μετρήσει ποτέ το σύνολο αυτών που ενδιαφέρουν : Αμμωνία, Νιτρώδη και Νιτρικά? Με ποιον τρόπο κάνεις αλλαγή νερού? H ψαροσύνθεση που αναφέρεις είναι σταθερή όλο αυτόν τον χρόνο ή στο παρελθόν είχες κι άλλα ψάρια? Αν θες απάντησε μια προς μία στις ερωτήσεις...μηπως κάποιος μπορέσει να βοηθήσει
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρειο δεν το είχα εγω απο την αρχη ήταν δωρο με κάτι πλατυ και λιγα γκάπυ αναγκαστικα στρωθηκε με τα ψαρια μεσα. Μενω διδυμοτειχο...Εβρο... Ειχαμε μια βδομαδα καυσωνα και το ενυδρειο όπως είπα ειναι σε δροσερο μερος. Αν ανεβοκατεβενε η θερμοκρασια θα ανεβενε 1 βαθμο δεν εχω ψυξη. Πως να ξερω για την θερμοκρασια δουλευω αρκετες ωρες το θερμομετρο μου είναι απλο δεν εχω ηλεκτρονικο ουτε καθομαι πανω απο το θερμομετρο να βλέπω και να καταγράφω... σου βάζω αλλα χοντρα χοντρα 26 με 28 Εχω υγρο τεστ ΝΟ2 και κανω συχνα μετρησεις. όλα τα θπολοιπα με στικς Αλλαγη νερου κάνω με βαρέλι στο οποιο ως τωρα (δεν το ηξερα μου το ειπανε δεν θα το ξανακάνω) εβαζα ενα μπετονάκι απεσταγμενο νερο και νερο απο την βρυση μεχρι να γεμισει θερμοστάτη για να ζεσταθει ακριβως στους 27 και με την μεθοδο τον συγγινονουντων δοχειων το αδειαζα.Εννοειτε εβαζα water conditioner (μη το γραψω λάθος) της tropical Στο παρελθον ήταν πολυ λάθος και τα διορθωσα κρατησα τα γκάπυ ενα πλατυ που εμεινε τον πλεκο τον χαρησα. Τα γκαπυ με το πλατυ και αυτον τον γλυφτη κάπως sia mia δεν θυμαμαι πως λεγεται είναι σταθερη ενα εξάμηνο περιπου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γεννα και θανατοι!!! | manos_samos | Ζωοτόκα | 6 | 12-04-11 22:12 |
ξαφνικοι θανατοι! | oscar1 | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 21-03-08 21:27 |
Ξαφνικοι θανατοι | IRENE | Ζωοτόκα | 11 | 14-11-06 00:19 |