|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ευχαριστώ για τις ωραίες συμβουλές! |
|
||||
|
||||
![]()
το ph που μετρας στην ΑΟ,ειναι πλασματικο.το καθαρο της ΑΟ ειναι αυτο ακριβως.καθαρο.δεν ειναι διαλυμα.
οταν κανεις μιξη με βρυση(αναλογα τα ποσοστα της μιξης) τοτε θα γινει διαλυμα και θα μπορεσεις να μετρησεις πραγματικο Ph. εγω πχ οταν εκανα αλλαγες με αο,εβαζα 40 λιτρα αο και 10 βρυση. αυτο μου εδινε Ph 6.5 αλλα αυτο παιζει αναλογα με το νερο της βρυσης σου.θα το βρεις με δοκιμες. με την τυρφη γιατι να χρειαστεις χρονο?θα ξεκινησεις να βαλεις μια σχετικα μικρη ποσοτητα (αναλογα και τα λιτρα της αλλαγης σου) σε μια καλτσα και θα την αφησεις μεσα.αν μιλαμε για τουλαχιστον καμια 40αρια λιτρα αλλαγης,ξεκινα με καμια 200αρια γραμμαρια. αν μπορεις να τη βαλεις και σε ενα μπουκαλι πλαστικο και τον κυκλοφορητη η την αεραντλια μεσα να σπρωχνει το νερο απο μεσα της ακομα καλυτερα. δεν ειναι τοσο μεγαλη ιστορια οσο φανταζεσαι.μεστο βαρελι θα την εχεις και θα την αλλαζεις καθε 15-20 μερες.και μηνα μπορεις να φτασεις.μολις αρχισει και πεφτει το Ph στο ενυδρειο και φτασει εκει που θες,μετα θα αυτοσυντηρουνται οι τιμες. αρκει να μη βαλεις τιποτα αβεστολιθικο ξαφνικα. λιγη τυρφη στο βαρελι σε μια καλτσα και μερικα φυλλα καταπα στο ενυδρειο,βαλε και κανα ξυλο ακομα και θασαι κομπλε.καταπα προτιμησε να παρεις απο ebay και οχι κατι ετοιμα της Dennerle κλπ,γιατι και τα χρυσοπληρωνεις και ειναι και αχυρα,δεν βγαζουν σχεδον τιποτα στο νερο. διαβασε και αυτα,θα μαθεις πολλα ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F9%F4%E7%F3%E7 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F9%F4%E7%F3%E7 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
αφηνε το να ανακατευτει κανα μισαωρο μια ωρα και μετρα.απλα να προλαβουν να φυγουν τα αερια της βρυσης απτο νερο για να παρεις σωστη μετρηση.(για πιο σιγουρα).
για τα φυλλα,εγω τα ριχνω μεσα γιατι μου αρεσει το πως φαινονται.αν δεν εχεις γαριδες που τα τρωνε,κρατανε κανα μηνα.και τοτε δεν θαχουν διαλυθει,απλα δεν θα βγαζουν πλεον τιποτα στο νερο. μπορεις ομως να τα βαλεις και σε τουλι η ενυδρειακη καλτσα,η και σε καλσον.αν τα σπασεις κιολας θα βγαλουνε ακομα περισσοτερο "ζουμι" ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το χρώμα είναι αναπόφευκτο? Θολώνει το νερό η απλά αλλάζει χρώμα?
![]() Θα τα παραγγείλω σήμερα κ όλας μήπως και χαμηλώσει το ph λίγο και καταφέρω να βάλω ψαράκια... άδειο τελείως το ενυδρείο με 5 ancistrus... αύριο θα πάω και για ρίζες.. πιο ξύλο είναι καλύτερο για αυτήν την δουλειά? μαλακό ξύλο να βγάζει τανίνες και "φαγώσιμο" για τα βεντουζάκια μου? |
|
||||
|
||||
![]()
δεν θολωνει,γινεται καφε.διαφανο.(αυτο που λεμε Black water)σε αρκετους δεν αρεσει,αλλα εγω δε μπορω το καθαρο(αχρωμο) νερο(clear water)
![]() ασε που αρεσει και στα περισσοτερα ψαρια μαλακου νερου.(αποκει προερχεται και το μαλακο νερο στο οποιο ζουνε στη φυση παρεπιπτοντως) το black water προσφερει πολλα στα ψαρια αλλα οι περισσοτεροι ειτε βαριουνται να ασχοληθουνε τοσο,ειτε κοιτανε τι τους αρεσει περισσοτερο στο ματι τους παρα το τι θελουνε τα ψαρια ![]() κατα τα αλλα,γουστα ειναι αυτα ![]() ολα τα ξυλα θα βγαλουνε και ολα θα αρεσουνε στα ancistrus.ισως το driftwood να τους αρεσει λιγο περισσοτερο απο τα αλλα,αυτη την αισθηση εχω.το πιο πολυ χρωμα απολα ομως θα το βγαλει το Mopani.για καποιο διαστημα τουλαχιστον.αργοτερα θα μειωθει αυτη η ποσοτητα. αν σκοπευεις να βαλεις ψαρια νοτιας αμερικης θα σου ελεγα να βαλεις driftwood. |
|
||||
|
||||
![]()
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ.. Ήδη παράγγειλα 50 γρ. catappa απ' τον γνωστό πλέον του ebay aquaticmagic.
Μόλις έρθουν θα τα δοκιμάσω κατευθείαν! Επίσης αύριο θα προμηθευτώ μια μεζούρα και βουρ στο pet-shop για ξύλα.. Θέλω και μερικά ώστε να κάνουν κρυψώνες για τα ancistrus μου... Σ ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες συμβουλές σου..! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο έχει 6.8-7 ph, αν βάλω το νερό της αλλαγής με 7.6+ ph, θα ανέβει το ph του ενυδρείου... Μήπως πάλι έχω μετρήσει κάτι λάθος?? :/ |
|
||||
|
||||
![]()
tds απτην ΑΟ εχεις μετρησει;
flush κανεις πριν και μετα τη χρηση; με τι τεστ μετρας; εισαι σιγουρος οτι στο ενυδρειο δεν εχεις τιποτα ασβεστολιθικο; |
|
||||
|
||||
![]()
tds, είχα μετρήσει πριν ένα εξάμηνο μόνο στο νερό βρύσης κάπου στο 800 έβγαζε..
Τώρα θα ξαναμετρήσω βρύσης και ΑΟ και θα ξαναγράψω Flush δε κάνω κάθε φορά, 1 φορά στις δυο βδομάδες (κάθε δεύτερη αλλαγή, πριν την χρήση μόνο..) Είναι αναγκαίο πριν και μετά κάθε φορά? Ύγρα test της API Στο ενυδρείο τώρα πριν την αλλαγή έχω, 6,8-7 PH με 7GH και 1KH Δεν υπάρχουν πέτρες μόνο flourite black sand |
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει.γιαυτο δε βγαζεις ακρη με τα νερα
![]() flush,απαραιτητα πριν και μετα τη χρηση.διαβασε κ αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39722 τα προφιλτρα ποτε τα αλλαξες; κανε μετρηση tds στη βρυση και στο καθαρο ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ FLUSH κανα δεκαλεπτο,να δουμε μηπως πας για μεμβρανη... |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ένα δεκάλεπτο flush, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άριστα..
+ calibrarisma TDS meter, αν και αμφιβάλω λίγο για την σωστή θερμοκρασία του διαλύματος καλιμπραρίσματος του meter Νερό βρύσης PH (εδώ έχουμε πρόβλημα) με το τεστ high range της API μου δείχνει 7.4 με το απλό test PH μου δείχνει 7.6 υπολογίζω 7.5 (τα έκανα και δυο φορές το καθ' ένα για να το σιγουρέψω GH= 15 KH= 11 TDS 287 (πως έβγαζε παλιά 800, πραγματικά δε ξέρω, ήθελε καλιμπράρισμα μάλλον) Νερό ΑΟ PH 6.6-6.8 (γιατί δεν είναι 7?) GH= 0-1 KH= 0-1 TDS 009 Επιμένω στην ερώτησή μου όμως, Αν βάλουμε έστω και λίγο σκληρό νερό, μέσα σε νερό ΑΟ, που έχει 0 σκληρότητες και ουδέτερο PH, όλο το διάλυμα δε θα πάρει τα στοιχεία του νερού της βρύσης? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτεμένο 240 λίτρα | iliaspanagiotou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 31 | 25-08-11 11:25 |
Φυτεμένο 30 λίτρα | loki21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 19-07-11 16:37 |
50 Λίτρα Φυτεμένο | Giannis_4 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 18-04-11 23:18 |
110 λίτρα. Φυτεμένο, Guppy. | papanike | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 28-10-10 23:21 |
96 λίτρα φυτεμένο | medico | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 15-10-10 15:39 |