Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-08-13, 21:28
Το avatar του χρήστη john99
john99 Ο χρήστης john99 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Πολύ ωραία ψαράκια είνα τα ραμιρέζι τα οποία φτάνουν τα 5,5 εκατοστά 7 μαζί με την ουρά (δεν τρώνε τα φυτά) αλλά είναι λίγο δύσκολα στην διατήρησή τους δηλαδή θέλουν μηδενικά νιτρικά αμωνία και νιτρώδη και Ph κατω του 7, 6,5 είναι το καταλληλότερο, για τα λίτρα σου ένα διαπιστωμένο ζευγάρι θα ήταν καλά από κοπάδια θα σου πούνε οι εμπειρότεροι γιατί εγώ μπορεί να σου πώ κάτι λάθος.
μια ερώτηση γιατί η στάθμη του νερού είναι τόσο χαμηλή; Δεν μπορείς να προσθέσεις άλλο υπάχει κάποιο πρόβλημα;
Κατά τ'άλλα το ενυδρείο σου είναι ωραίο, λίγα φυτά πρέπει να βάλεις ακόμα και καμιά ρίζα και με λίγες αλλαγές θα πέσουν και τα νιτρικά γιατί βλέπω πως έχεις αρκετά, καλη συνέχεια
Παλιά 28-08-13, 22:02
Το avatar του χρήστη leandros69
leandros69 Ο χρήστης leandros69 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: syros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από john99 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ ωραία ψαράκια είνα τα ραμιρέζι τα οποία φτάνουν τα 5,5 εκατοστά 7 μαζί με την ουρά (δεν τρώνε τα φυτά) αλλά είναι λίγο δύσκολα στην διατήρησή τους δηλαδή θέλουν μηδενικά νιτρικά αμωνία και νιτρώδη και Ph κατω του 7, 6,5 είναι το καταλληλότερο, για τα λίτρα σου ένα διαπιστωμένο ζευγάρι θα ήταν καλά από κοπάδια θα σου πούνε οι εμπειρότεροι γιατί εγώ μπορεί να σου πώ κάτι λάθος.
μια ερώτηση γιατί η στάθμη του νερού είναι τόσο χαμηλή; Δεν μπορείς να προσθέσεις άλλο υπάχει κάποιο πρόβλημα;
Κατά τ'άλλα το ενυδρείο σου είναι ωραίο, λίγα φυτά πρέπει να βάλεις ακόμα και καμιά ρίζα και με λίγες αλλαγές θα πέσουν και τα νιτρικά γιατί βλέπω πως έχεις αρκετά, καλη συνέχεια
τα ραμιρεζι θελουν ph κατω απο 6,5.τα εχω και γω με αγκιστους sp3 και ετοιμαζομαι να χωρισω τα 2 ειδη επειδη δεν ταιριαζουν σε ph (δυσκολο να αντεξουν οι sp3 κατω απο 6,5) και θερμοκρασια (τα ραμ θελουν πιο τσιμπημενη προς τα πανω)

http://www.seriouslyfish.com/species...agus-ramirezi/
Παλιά 28-08-13, 22:45
Το avatar του χρήστη KenJiNx
KenJiNx Ο χρήστης KenJiNx δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μέχρι τώρα!

Να πω καταρχάς ότι σίγουρα θέλω να κρατήσω το λευκό ancistrus λόγω κολλήματος

Από εκεί και πέρα, το PH δε νομίζω να μπορεί να μειωθεί κ άλλο αφού, το νερό της βρύσης είναι άνω του 8 και με 100% ΑΟ έχει φτάσει στο 7.. είναι πολύ δύσκολα για ραμιρέζι.. υπέροχα ψάρια by the way...

Τζονυ η στάθμη είναι χαμηλά λόγω diy καπακιού.. δε μπορεί να πάει πιο πάνω.. Βέβαια στα 32 εκ δεν έχω βάλει το ύψος της άμμου που είναι άλλα 3-4εκ..
θέλω σίγουρα 1-2 φυτά ψηλά ώστε να γεμίσει και πίσω ψηλά το ενυδρείο.. ίσως πίσω δεξιά να βάλω μια ψηλή ρίζα ώστε να δέσω πάνω διάφορα και πίσω αριστερά να βάλω κάποιο μεγάλο φυτό με πολύ όγκο..
Τα νιτρικά νομίζω πως είναι κατάλληλα..

Safarpn, το γνωρίζω για τα ancistrus, τα έχω από βρέφη βέβαια, ενός μηνός και 1.5 χρόνο που τα έχω μεγάλωσαν 2 εκ το πολύ.. ίσως να αφήσω 2 μαύρα και το άσπρο που θα μείνει σίγουρα.. Υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε το φύλο του καθενός? να κρατήσω ένα αρσενικό κ ένα θηλυκό μαύρα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-13, 22:54
Το avatar του χρήστη john99
john99 Ο χρήστης john99 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Οκ τότε αφού το ph σου είναι 7 ξεχνάς τα ραμιρέζι. Εγώ άλλη πρόταση δεν θα σου κάνω γιατί δεν έχω την εμπειρία των υπολοίπων και για να μην πω κάτι λάθος, καλή συνέχεια
Παλιά 29-08-13, 15:09
Το avatar του χρήστη KenJiNx
KenJiNx Ο χρήστης KenJiNx δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Υπάρχει κάπου μια λίστα με ψάρια που γουστάρουν τα φυτά αλλά θέλουν νερό πάνω από 7-7.2?

Μήπως όσοι έχουν σκληρό νερό στην βρύση, ή δεν έχουν φυτά, ή δεν έχουν ψάρια? τι παίζει?

Επίσης σε 1,5 χρονών ancistrus θα έπρεπε να είχαν βγει μουστάκια στα αρσενικά?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-13, 09:43
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KenJiNx Εμφάνιση μηνυμάτων

Επίσης σε 1,5 χρονών ancistrus θα έπρεπε να είχαν βγει μουστάκια στα αρσενικά?
αν τρωγανε σωστα και μεγαλωνανε οπως θα επρεπε,μαλον ναι.τα δυο εκατοστα σε 1μιση χρονο εμενα μου ακουγονται σαν "υποαναπτυξη",αφου μιλαμε για μικρα σε ηλικια ψαρια.

αφου βαζεις αο και εχει πεσει η σκληροτητα,θα πεσει και το Ph.(ηδη εχει πεσει)γιατι να βαλεις ψαρια σκληρου νερου?

τιγκαρισε το στα φυτα και βαλε 1 αρσενικο και 2-3 θυληκες μονομαχινες.προσωπικα δεν με βλεπω να ξαναστηνω "απλο" ενυδρειο,αλλα μονο παλουνταριουμ.
με αξαιρεση ισως τα altum.οταν...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-13, 12:31
Το avatar του χρήστη Stivv27
Stivv27 Ο χρήστης Stivv27 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γιαννιτσα
Προεπιλογή

Δες και αυτα τα ψαρια! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=72928

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές