|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απορω πως τα γραφετε δημοσια αυτα .....
δηλαδη απο τα 600 λιτρα παμε στα 1600 για οικονομια πραγματικα δηλαδη εχω μεινει αφωνος μη τα γραφετε αυτα και τα βλεπουν αρχαριοι η ανθροποι που ξερουν και γελανε ![]() ![]() ενα 700 λιτρα μιλαω για το δικο μου εχει 600 βατ θερμοστατες χ 2-3 ωρες + 86 βατ η αντλια χ 24 ωρες + 150 τα φωτα χ 8 ( και το σπιτι μου ειναι πολυ ζεστο ) στα 1600 θες 1000 βατ ακομα θερμοστατες και 2 σιγουρα 5000 αντλιες 170 βατ πεσ φωτα τα ιδια για να αχνοφενοντε τα ψαρια που ειναι η οικονομια ?????
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ενα ενυδρειο 1600 θελει 500-600 watt θερμοστατες αρκει το σπιτι να μην ειναι ψυχος. θελει ακομη 1 αντλια 5.000/H . οσο για τον φωτισμο, παει αναλογα με το τι ψαρια θα εχει και αν θα εχει φυτα. η αντλια που θα εχω εγω φαντασου ειναι 8.000/Η μονο με 70 watt.... οποτε καταλαβαινεις η 5.000 ποσο πιο λιγα παει... ![]() ![]() ![]() ενα ξυλινο ενυδρειο 1500 λιτρα, σωστα φτιαγμενο μπορει να βγαινει και πιο οικονομικο απο ενα 500 αρι γυαλινο.
|
||||
|
||||
![]()
εγω ακουω μονο δεν εχω δει χειροποιαστα πραματα
το δωματιο μου εχει χειμονα καλοκαιρι θερμοκρασια 27+ και εχω υπολογισει οτι καιω ενα 50 ρικο το μηνα ρευμα στο ενυδρειο μονο αμα βαλω ξυλινο ποσα θα γλυτωσω ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ενυδρειο μου που ειναι 1000αρι ξυλινο... χωρις καμια τρελη μονωση, ανοικτο απο πανω, και με το σπιτι να κρυσταλιαζει το χειμωνα, το εχω με 300 watt αντλιες. αυτο λεει πολλα νομιζω. και ακομη και τις αντλιες σου να κοιταξεις εχει με πολυ λιγα watt σε περισσοτερα λιτρα ανα ωρα. ακομη με ενα εσωτερικο σαμπ, χρειαζεσαι μικροτερη αντλια γιατι δεν εχεις μανομετρικο οποτε και λιγοτερα watt.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δλδ σκεφτομαι οτι γιατα ψαρια που εχω και γιατα ψαρια που θελω να βαλω δεν κανει το ειδι υπαρχων και γιανα μπορεσω να κανω ομως ενα ακομα μεσα σε ενα χρονο ξερεις πολλι καλα οτι πρεπει να εχω καποια πλεονεκτιματα!!! σιγουρα δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν θα χρειαστω περισοτερο ρευμα. αλλα σιγουρα σε βαθος χρονου θα εξικονομησω καποια χρηματα σε σχεση με το αμα κανω γυαλινο και θα μπορεσω καποια στιγμη να το κανω αποσβεση. ------------------------- επισις για λογους οικονομιας σκεφτομαι να το μακρυνω και να το κανω πιο λεπτο! λοιπον επιδι αμα το κανω την διασταση που θελω 200*80*80 θα χρειαστω 4φυλλα κοντρα πλακε. και επιδι ειμαι σαμο σμρ μιλισα με δυο εμπορους και βρηκα μονο ροσικο κοντρα πλακε 1,5cm και θα ειναι πολι επιφοβω για 1600λιτρα ακομα και αν κανω νευρα στον πολιεστερα! θα αναγκαστω να παω σε 250*60*65 ή 250*65*60 και μαλλον με εσωτερικα φιλτρα! ετσι θα γλιτωσω 2 φυλλα κοντρα πλακε λιγοτερα αρα αν θα μικρινει το ποσο κατα 100ευρω. εχω και εγω κατι ρεταλια και με αυτα μαλλον θα γινουν τα φιλτρα αλλα και παλι δεν ειναι σιγουρο μπορει να γινει καποιο sub! λοιπον ακουω αποψης! καλο ειναι το μεγεθος του κοντρα πλακε? και η ποιοτητα? τι τζαμι θα χρειαστω? επισις τι ξιλα να βαλω για κοντρες δεν θελω θαναση να βαλω τοσο λεπτες χορις να ανερω αυτα που μου προτινεις απλα γιατι θελω να ειμαι λιγο πιο σιγουρος! ------------------------- Παράθεση:
παιδες τι ακριβως πολιεστερα θα χρειαστω και σε τι ποσοτητα! και θελω να μου πιτε απο που θα βρω σε καλη τιμη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sakisdraminos : 19-06-13 στις 15:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
με 900 λιτρα μηκτα και θελεις να πας σε πιο μεγαλα δεσιματα απο 3χ3??? οταν εμενα το 1000αρι τρεχει 3 χρονια με δεσιματα 1,5χ1,5...???
καλο αν ειναι να εισαι σιγουρος αλλα να μην κανει υπερβολες. για τζαμι θα πας σε 12αρι.
|
|||
|
|||
![]()
φιλος ενταξη το παχος απο κοντρα πλακε καλο ειναι?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μια χαρα ειναι με 15 αρι ειναι το δικο μου και μαλιστα κινεζικο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μην με μαλωνης το κακο μου ειναι αυτο!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε το θεμα. οτι ειναι γραμμενο δεν ειναι μονο για να μαθαινουμε αλλα και να αποφευγουμε λαθη που τυχον εχουν γινει... οποτε το να το διαβασεις μονο καλο θα σου κανει...
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΥΛΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 850 ΛΙΤΡΩΝ + SUMP 230 ΛΙΤΡΩΝ | angelos7577 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 50 | 09-01-13 03:39 |
ΞΥΛΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | posidwnas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 06-05-10 17:12 |
ξυλινο ενυδρειο!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 40 | 17-12-09 15:50 |
σκεψη για θαλασσινο ενυδρειο | harris samos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-06-09 09:21 |
Ξυλινο ενυδρειο | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 47 | 30-08-07 15:18 |