|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα , με χαρά σας παρουσιάζω το ξύλινο μου ενυδρείο 850 λίτρων μαζί με το επίσης ξύλινο sump του 230 λίτρων που μόλις ολοκλήρωσα και έχει μπει σε λειτουργία από χτες το απόγευμα.
Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 1,75 χ 0,79 χ 0,73 . Τα ψάρια που θα φιλοξενήσει είναι 4 μικρά cichla ocellaris και 2 cichla piquiti , 1 hoplias malabaricus (wolf fish) και ένα σαλάχι potamotrygon motoro 12 εκ. τα οποία τα έχω ήδη σε άλλα 2 ενυδρεία και θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά στο καινούριο. Προηγουμένως είχα ενυδρείο juwel vision 450 και λόγω της ενασχόλησης μου πλέον με μεγάλους θηρευτές σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα ξύλινο ενυδρείο. Τέτοιου είδους κατασκευή είναι πολύ διαδεδομένη στην Αμερική και στη χώρα μας έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να κάνει τα πρώτα της βήματα. Πριν το ξεκινήσω έπεσε πολύ μελέτη στο MFK , γενικότερα στο internet , συνεργασία με φίλο μου μαραγκό και η μεγαλύτερη βοήθεια από φίλους χομπίστες του monsterfish-greekfans.net . Η όλη κατασκευή εκτός του ότι είναι αρκετά κουραστική και χρονοβόρα , έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και πήγε πολύ καλά για πρώτη φορά , αν και βέβαια υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την ασφάλεια,την αισθητική αλλά και την πρακτικότητά του. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που με ώθησε για την κατασκευή αυτή είναι το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος κατασκευής αλλά και συντήρησης που έχει , κάτι που μας βοηθάει πολύ εμάς που ασχολούμαστε με το χόμπυ , ιδιαίτερα στην εποχή κρίσης που περνάμε . Έχω σκοπό να ασχοληθώ δυναμικά με τις κατασκευές αυτές και ήδη είναι στα σκαριά και το επόμενο παρομοίων διαστάσεων , αλλά με κάποιες παραλλαγές. Ορίστε και μερικές φωτογραφίες , είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση , ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος.. και γω το χω στα σχέδια το ξύλινο..
Θέλω να μου πεις τι πάχος είναι το ξύλο σου, και τι υλικά χρησιμοποίησες για την στεγανοποίηση.. το σαμπ θα μπορούσες να το κάνεις γυάλινο.. να μπορείς να δεις και μέσα.. πόσο βγήκε όλο??
|
||||
|
||||
![]()
ωραιο! επειδη με ενδιαφερει κιεμενα το θεμα,αν μπορεις να δωσεις λιγες ακομα λεπτομερειες για τα υλικα και τη διαδικασια θα με βοηθησεις πολυ.αν εχεις και κανα λινκ ακομα καλυτερα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αυτα ειναι.χιλια μπραβο για το μερακι σου,το κοπο σου αλλα και το αποτελεσμα.να σαι καλα να το χαρεις και καλη συνεχεια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλο φιλε μου πες μας σε παρακαλω το κοστος και λιγα παραπανω πραγματα για την διαδικασια της κατασκευης με ενδιαφερει θελω να κανω κατι τετοιο σε λογοτετα λιτρα
|
||||
|
||||
![]()
πραγματικα πολυ ενδιαφερον κατασκευη. Το ξυλο οντως δουλευεται πολυ πιο ευκολα απο το γυαλι και μου αρεσε που εφτιαξες και το sump ξυλινο.
Τι ξυλο χρησιμοποιησες? Μπετοφορμ?
|
||||
|
||||
![]()
Εχει ο Κωστακης (kwstas_original) μετοχες στην ΔΕΗ και σας εχει βαλει ολους στο τρυπακι να στηνετε τετοια τερατα για να τα χωνετε στην δεη για την συντηρηση...Κοροιδα!
![]() Εξαιρετικο φιλε μου, ζηλευω ενα ενυδρειο plus 500 lt...
|
||||
|
||||
![]()
συγχαρητήρια για την κατασκευή..προσωπικά χαίρομαι που βλέπω αρκετά άτομα να γυρίζουν σε ξύλινα ενυδρεία πραγμα που θα τα κάνει πιο γνωστα...για μένα υπάρχουν πολλα θετικα στα ξύλινα ενυδρεία με καποια απο τα κυριότερα να ειναι η οικονομία στη θέρμανση,το κόστος κατασκευής,η καλαισθησία,και αλλα...με την πρώτη ευκαιρία θέλω να μου πείς (οπως ρώτησαν ολοι) το κόστος της κατασκευης,τα ξύλα που χρησιμοποίησες(Ονομα,που,πόσο),για την βάση(την έφτιαξες εσυ ή υπήρχε?),και τα υλικά στεγανοποίησης...εχω και γω στο νου μου μια τετοια κατασκευή αλλα max 500lt λογω χώρου(εμπνευσμένος απο τον κΤΟΛΗ και ενα αρθρο στο περιοδικό ΕΝΥΔΡΕΙΟ καποιαααα στιγμη
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο φίλε,πράγματι τα ξύλινα έχουν αρχίσει και κερδίζουν πολύ κόσμο στη χώρα μας!
Εκτός από τις ερωτήσεις των παιδιών θα ήθελα να μάθω με ποιό τρόπο έκανες την ένωση του τζαμιού με το ξύλο.
|
||||
|
||||
![]()
Επισεις καποτε ειχα φτιαξει ενα terrarium με γυαλι και ξυλο και ειχα θεμα με τις διαστολες (μου ανοιξε σε μια ενωση).
Αυτο στο ενυδρειο θα ηταν καταστροφικο, πως το αντιμετωπιζουμε? (η μηπως το νερο εξισορροπει τη θερμοκρασια και δεν εχεις διατολες? )
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕΝΥΔΡΕΙΟ 4 ΛΙΤΡΩΝ | CHRISTOS13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 06-07-11 22:16 |
ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ 150 ΛΙΤΡΩΝ | bantourakis | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 02-12-10 15:35 |
Νεο ενυδρειο 200 λιτρων | f1rm4 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 25-04-09 20:13 |
Ενυδρειο 100 λιτρων. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 20-05-05 16:41 |