|
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτηκες αν σε ενα ... μεγαλο ενυδρειο, ειχες στο βυθο πετρες χαλικι κοφτερο αλλα και αμμο αναμεσα (οχι μονο μετρες ή χαλικι), τα cory θα εσκαβαν για τροφη το χαλικι και τις πετρες ή την αμμο αναμεσα σε αυτα?
![]() Εξαλλου ποιος καθεται στα ποταμια να παρακολουθει το θεαμα με τα cory να βουτανε με το κεφαλι στην αμμο και να σκαβουν ή να καταπινουν αμμο και να τη βγαζουν απο τα βραγχια τους? ![]() ------------------------- bonus ερωτηση Πως ξερεις τοτι τα cory στο βιντεο που ηταν σε πετρωδης βυθους, ειχαν τα μουστακια τους ακεραια ή και αν βυθος ηταν κοφτερος? ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 06-06-13 στις 00:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως για αλλο καθονται στον αμμωδη βυθο και για αλλο στον πετρωδη?
Εμενα οταν ειχα τους δισκους σε ενα κοματι μου ειχε πεσει μια σακουλα ελαφροπετρα και ειχε μεινει στον βυθο!Τα κορυ σκαλιζαν ολη την ωρα την αμμο αλλα την αραζαν στην ριζα που ηταν στο<<βραχωδες>> σημειο! Αρα μηπως καποιος αλλος λογος να σπρωχνει στην φυση να παν στα χαλικακια και αλλος στην αμμο!Μηπως εχουν καποιον φυσικο εχθρο που κινητε στην αμμο και αναγκαστικα χαλαρωνουν αλλου?
|
||||
|
||||
![]()
στο βιντεο λεει:
"corrydoras seem to be able to live and feed on all kinds of substrates". αλλα ας το παρουμε αλλιως.σε ποσους απο σας εχει τυχει,η το εχετε δει να συμβαινει? Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
πόσο καιρό εχετε κορυ σε χαλικι γιατί τα προβληματα εμφανιζονται μετά από καποιους μηνες ... εγω οταν τα ειχα σε χαλικι χασανε τα μουστακια τους παντως μετα από 8 μηνες περίπου
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το θεμα μας ειναι το χαλικι-πετραδακια ή το παχος κοκκου που μπορει και να τα βλαψει; |
|
||||
|
||||
![]()
το χαλικι ειναι χαλικι και η αμμος ειναι αμμος... τι να σου πω τωρα αν η αμμος ειναι 0,08 ή 0,1 διαμετρο δεν μετρησα ποτε με το ματι οποια μου αρεσε και στην υφη στο χερι ... παντως μου πηγαν πολύ καλυτερα με την αμμο
παντως πιστευω οτι θελουν αμμο γιατί εχει πλακα να τα βλεπεις να βουτανε το κεφαλι τους μεσα και να βγαζουν αμμο απο τα βρανχια |
|
||||
|
||||
![]()
μηπως εξαρταται και απτο ειδος;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν........γιατί πρέπει να το γενικεύουμε?
Ίσως κάποια είδη να έχουν αναπτύξει πιο δυνατά μουστάκια για να μπορούν να τραφούν στο περιβάλλον που ζουν που ενδεχομένως μπορεί να είναι και χαλίκι. Εγώ προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι δεν έχουν όλα τα είδη corydoras ολόιδια μουστάκια, άλλα έχουν πιο μακριά, άλλα πιο κοντά κ.τ.λ. Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι, το ίδιο συμβαίνει και με τις θερμοκρασίες που ζουν. ------------------------- Ενδιαφέρον θέμα για ψάξιμο....αν π.χ. συγκρίνουμε τα είδη με τις θερμοκρασίες, το βυθό που ζουν και την ανατομία τους.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostasz87 : 06-06-13 στις 10:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κορυντορας με φαγωμενο κεφαλι και αλλο με γκριζοπρασινες κηλιδες | pkas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 23-07-12 19:25 |
Κορυντορας αριθμος και ειδος | achisael | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 1 | 05-12-11 23:53 |
Εντλερ χ@#@ζει αμμο | tsoum | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 05-05-11 17:57 |
προβλημα με την αμμο | mariakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 29-01-11 10:35 |
Ερωτηση για αμμο | gleboukas | Malawi | 9 | 09-11-10 19:27 |