|
|
||||
|
||||
![]()
1. Για 100% safe χρειαζεται, αλλα αστο.
2. Η ροη του νερου ειναι κι αυτη απο κατω προς τα πανω? 3. Βαλε το σκουρο. 4. Βαλτα μετα αν στρωσεις με αμμωνια. Οχι μονο γιατι δεν αντεχουν αλλα και γιατι ειναι "ανταγωνιστες" των βακτηριων στην καταναλωση αζωτουχων. Στο στρωσιμο δεν θελουμε ανταγωνιστες για πιο γρηγορη αναπτυξη της βιολογιας. 5. Μπα
|
|||
|
|||
![]()
Ναί. Στο πάνω καλάθι πρέπει να είναι μειωμένη η ροή γιατί ο κυκλοφορητής μπορεί να τραβήξει νερό και απευθείας από το μεσσαίο.
Παράθεση:
Και εδώ έχω άλλη απορία: πως υπολογίζεις την αμμωνία που πρέπει να συμπληρώσεις κάθε φορά; Στην αρχή είναι εύκολο γιατί ξέρεις τη συγκέντρωση της αμμωνίας που έχεις πάρει και τα συνολικά λίτρα του νερού στο ενυδρείο. Όμως όταν συμπληρώνεις δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση. Τα περισσότερα test που έχω δεί (περιλαμβανομένου και της API που πολλοί προτιμούν) έχουν κλίμακα 0-0.5-1-5-10. Επομένως δεν ξέρεις αν έχεις 0.1, 0.15 ή 0.2 για να υπολογίσεις πόσο να συμπληρώσεις. Ακόμα και με trial and error πάλι δεν μπορείς να μετρήσεις 0.3 με ακρίβεια : ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κατα το στρωσιμο,δεν εχει σημασια να εχεις τοση ακριβεια στη μετρηση της αμμωνιας.θα κανεις μετρησεις βεβαια,απλα δεν χρειαζεσαι τοση ακριβεια.θα προσθετεις αμμωνια,θα μετρας,και αν τη βλεπεις να μειωνεται θα ξαναπροσθετεις.σημασια δεν εχει τοσο η ποσοτητα της αμμωνιας(φυσικα δεν εννοω να ριξεις ολο το μπουκαλι μεσα),αυτο που σε νοιαζει ειναι να μη μεινει χωρις αμμωνια το ενυδρειο,γιατι καθυστερει το στρωσιμο.
αλλα πιο πολυ σημασια εχει να προσεξεις και τα υπολοιπα σταδια του στρωσιματος.καποια στιγμη θα τη δεις να μειωνεται και θα μετρας ΝΟ2.και αργοτερα,κοντα στο 20ημερο(αναλογα ποση αμμωνια προσθετεις,τι θερμοκρασια εχει το νερο κλπ)θα αρχισεις να βλεπεις και νιτρικα ΝΟ3.οταν μηδενισουν η αμμωνια και τα νιτρωδη(ΝΟ2) και μετρας μονο νιτρικα (ΝΟ3) τοτε θα κανεις αλλαγη νερου και θασαι ετοιμος για ψαρι. την ακριβεια στη μετρηση τη θες μετα που θα εχει στρωθει,θα εχεις 0 αμμωνια και ΝΟ2 και θα πρεπει να τα κρατας στο 0. |
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ, μάλλον θα πρεπεί να το δώ στην πράξη.
Μια ιδέα που είχα, για να έχω και κάποιο μπούσουλα, ήταν να φωτογραφίσω την πρώτη μέτρηση (δοκιμαστικό σωλήνα πάνω στην κλιμακα) αμέσως μετά από την αρχική συμπλήρωση αμμωνίας (οπότε η συγκεντρωση θα είναι γνωστή 0.3 ppm +/- κάποιο ποσοστό σφάλματος ανάλογα με την ακρίβεια του αρχικού διαλύματος), με συγκεκριμένες manual ρυθμίσεις στη μηχανή και συγκεκριμένο φωτισμό. Στη συνέχεια κάθε φορά που κάνω μέτρηση, φωτογρφίζοντας πάλι με τις ίδιες συνθήκες θα μπορώ να ξέρω αν βρίσκομαι πανω ή κάτω από τον στόχο των 0.3 ppm. Στην ουσία θα έχω αυξήσει την ακρίβεια της κλίμακας σε 0-0.3-0.5-... Τώρα που το σκέφτομαι αυτός είναι ένα καλός τρόπος να φτιάξουμε μία κλίμακα μεγαλύτερης ακρίβειας από αυτή που περιέχεται στα test μετρώντας διαλύματα γνωστών συγκεντρώσεων (πχ. ανά 0.1 ppm). Φυσικά για τα διαλύματα αναφοράς θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό και διάλυμα αμμωνίας με γνωστή και ακριβή συγκέντρωση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πορτραίτο:Το χρυσόψαρο μου | SOCRATIS | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 0 | 06-03-13 12:50 |
Χρυσόψαρο και Amano | magman | Χρυσόψαρα | 10 | 09-12-10 10:49 |
Νωθρό χρυσόψαρο. | agapanthos | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 8 | 10-11-10 14:23 |
Ο αρχάριος και το χρυσόψαρο | baz | Χρυσόψαρα | 15 | 11-10-10 11:43 |
Έχω ένα χρυσόψαρο σε μια λίμνη | nendosstelios | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 13-09-06 22:53 |