|
|
|||
|
|||
![]()
Η θερμοκρασία ήταν ίδια αλλά κατά τα άλλα δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Πριν τη μετακόμιση μέτρησα αμμωνία μεταξύ 5 και 10 ppm στο νερό της γυάλας.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειχε καει ηδη.
|
||||
|
||||
![]()
και παλι φιλε μου και χθες να σου εχα δωσει το μπολι δεν θα εκανε και τιποτα ιδιετερο...την ιδια τυχη θα ειχε
![]() ολοι εχουμε χασει ψαρια στην αρχη! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για να πω την αλήθεια το φαντάστηκα, αλλά όπως το είδα τις επόμενες μερες να δείχνει καλύτερα και να είναι πολύ δραστήριο έλπιζα ότι θα σωθεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
σημασια εχει απο εδω και περα!
![]() ελπιζω να αρχισεις σωστα το στρωσιμο με την αμμωνια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα θα επαιρνε λιγο τα πανω του σε καθαρο νερο, αλλα αν εχουν ηδη καταστραφει ή μισοκαταστραφει ζωτικα οργανα (νεφρα συκωτι), καποια στιγμη θα παραδωσει πνευμα.
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από μια καθυστέρηση λόγω δουλειας και άλλων υποχρεώσεων αποφάσισα τελικά να να ξαναστήσω το ενυδρείο. Οι απορίες πολλές αλλά θα ξεκινήσω με τα βασικά:
1. Το ενυδρείο έχω καθαρίσει με ξύδι και καλό ξέπλυμα με πολύ νερό. Το ίδιο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα/υλικά. Πιστεύετε ότι χρειάζεται να τα απολυμάνω (με χλωρίνη); 2. Το φίλτρο από τη μάνα του είχε σε 3 καλάθια (από κάτω προς τα πάνω): 3. Είχα βάλει φυσικό χαλίκι ψιλό (1-2mm) αυτό εδώ αλλά δεν μου άρεσε πολύ (ήταν κάπως πολύχρωμο και είχε και ποσότητα χοντρής άμμου τελικά). Σκέφτομαι τώρα να βάλω μαύρο (αυτό εδώ). Υπάρχει περίπτωση να στρεσσάρει τα χρυσόψαρα ή γενικά να δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα; 4. Τα φυτά τα βάζω πρίν ή μετά το στρώσιμο; Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν αντέχουν την αμμωνία. 5. Έχει νόημα να πάρω και θερμαντήρα (για να ανεβάσω τη θερμοκρασία κατά το στρώσιμο αλλά και για τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα; ) |
|
||||
|
||||
![]()
1. Για 100% safe χρειαζεται, αλλα αστο.
2. Η ροη του νερου ειναι κι αυτη απο κατω προς τα πανω? 3. Βαλε το σκουρο. 4. Βαλτα μετα αν στρωσεις με αμμωνια. Οχι μονο γιατι δεν αντεχουν αλλα και γιατι ειναι "ανταγωνιστες" των βακτηριων στην καταναλωση αζωτουχων. Στο στρωσιμο δεν θελουμε ανταγωνιστες για πιο γρηγορη αναπτυξη της βιολογιας. 5. Μπα
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πορτραίτο:Το χρυσόψαρο μου | SOCRATIS | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 0 | 06-03-13 12:50 |
Χρυσόψαρο και Amano | magman | Χρυσόψαρα | 10 | 09-12-10 10:49 |
Νωθρό χρυσόψαρο. | agapanthos | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 8 | 10-11-10 14:23 |
Ο αρχάριος και το χρυσόψαρο | baz | Χρυσόψαρα | 15 | 11-10-10 11:43 |
Έχω ένα χρυσόψαρο σε μια λίμνη | nendosstelios | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 13-09-06 22:53 |