|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George1324 : 28-05-13 στις 18:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση, το πρήξιμο μπορεί να είναι πολλά. άσ το νηστικό μια δυο μέρες και προσπάθησε να φάσει ζεματισμένο και ξεφλουδισμένο αρακά και παρακολούθησέ τον. βάλε όταν μπορέσεις μια φωτογραφία και πάρε τεστς είναι απαραίτητο. περαστικά να είναι
|
||||
|
||||
![]()
απορω γιατι σου φαινεται "ξαφνικο".dropsy ειναι και μαλιστα προχωρημενο.αφου εχουν σηκωθει και τα λεπια κιεχει γινει σαν κουκουναρι το ψαρι. πρεπει να μπει σε καραντινα κ να του κανεις την καταλληλη θεραπεια.λεω σε καραντινα γιατι ειναι πολυ πιθανο να επηρεαστει σοβαρα η βιολογια του φιλτρου σου απτην αντιβιωση (αν τελικα ειναι στρωμενο).
κανε μια αναζητηση στα θεματα εδω μεσα για το dropsy η/και περιμενε να σου πουνε κιεδω ποια θεραπεια να του κανεις.κανε μια προσπαθεια να του δωσεις την ευκαιρια που πρεπει,αλλα οι πιθανοτητες ειναι να μη ζησει το ψαρι.ποτε δεν ξερεις ομως. "ασχετα" απο αυτα,οι ρουτινες σου ειναι λαθος,οι αλλαγες σου εχουν επισης σοβαρα λαθη,το ταισμα ειναι επισης ασχημο αποτι κταλαβαινω(γραφεις οτι εχει να φαει 5 μερες),μετρησεις δεν κανεις,το φιλτρο δεν ξερουμε αν ειναι στρωμενο,και στρεσαρεις το ψαρι καθε 15.επισης αμφιβαλω σοβαρα οτι υπαρχει μονο ενας μονομαχος σε ενυδρειο αρχαριου με μηκος 1 μετρο.αλλα ακομα κιαν ειναι ετσι,ε μονο ρολοι δεν το λες αυτο.διαβασε καλα τα υπομνηματα στους αρχαριους και διαβασε επισης καλα το προφιλ του ψαριου σου(και των υπολοιπων αν εχεις)στις αναλογες κατηγοριες του φορουμ. επισης μην εμπιστευεσαι κ πολυ τις συμβουλες του φιλου σου που ειχε το οσκαρ στα 160(?)λιτρα...δε γραφεις ολες τις διαστασεις(μηκος,πλατος,υψος) υ.γβλεπω και λιγο φινροτ απο κατω στο πτερυγιο η μου φαινεται;... |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου δεν ξερω για αυτη την αρρωστια εχω ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ να την δω στα ενυδρεια μου το θεμα ειναι πως με την αλλαγη που εκανες αναταραξες την βιολογια του ενυδρειου σου και συν το στρεσ που επαθε το ψαρακι θα ειχε λογικα για μενα αυτο το αποτελεσμα εγω στη θεση σου θα ζηταγα μπολι για να στρωσει οσο πιο γρηγορα το ενυδρειο,θα αφηνα το ζωντανο 2 μερες νηστικο,σε 2 εβδομαδες θα εκανα αλλαγη το 40/100 και τελος ανεβασε καμια φωτο του μονομαχου ωστε οι πιο εμπειροι να δουν τι αρρωστια εχει για να παρεις το καταλληλο φαρμακο!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George1324 : 29-05-13 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ειναι αδυνατο να γνωριζω την ηλικια του καθενος που ποσταρει σε ενα φορουμ.το ποστ μου δεν το εκανα με διαθεση αμφισβητησης,αλλα εγραψα αυτα που προσεξα οτι ειναι τα λαθη σου και που ισως(πολυ πιθανα)προκαλεσαν την ασθενεια.ισως να τα ειπα λιγο αποτομα,αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν επρεπε να τα πουμε.
αποδω μεσα περναει κοσμος κ κοσμακης.αλλοι εχουν διαθεση νακουσουνε κ αλλοι οχι. εφοσον λες οτι εχεις μονο ενα ψαρι στο ενυδρειο κ επιμενεις δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω.και σωστα εκανες κ το εβαλες μονο του.αλλα αν διαβασεις λιγο τα θεματα εδω μεσα θα δεις οτι ειναι πολυ σπανιο να συμβει.αρα ειναι λογικο να σκεφτω πρωτα αυτο που ειπα κ οχι αυτο που λες οτι ισχυει ![]() οπως κ ναχει,τα λαθη που σου επισημαναμε κιεγω κ οι υπολοιποι,θα πρεπει να τα διορθωσεις.δεν εχω υπολογιστη τωρα κ ειναι πολλα να στα γραψω,αλλα με λιγο ψαξιμο εδω μεσα θα βρεις απαντηση σε ολα. πρεπει να παρεις τεστ οπωσδηποτε ομως,η εστω να πας να σου κανουν τις μετρησεις σε μαγαζι,γιατι μαντευοντας δε γινεται δουλεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα, κι εγώ τώρα πρόσεξα που έχεις αναρτήσει την φωτογραφία.
dropsy μοιάζει δυστυχώς με όλα τα συμπτώματα. μην αγχώνεσαι και μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. προέχει να κάνεις μια προσπάθεια να σώσεις την ζωή του ψαριού σου. είναι αρκετά δύσκολο. ταυτόχρονα να ξανασκεφτείς και να συζητήσεις μαζί μας όλες τις κινήσεις σου να εντοπίσεις τυχόν λάθη. δεν σημαίνει αυτό οτι η ασθένεια προέρχεται απαραίτητα από λάθος σου. μπόλι αν ψάξεις, να προμηθευτείς από υγιές ενυδρείο κάποιου χομπίστα ή φίλου σου. μπόλι λέμε το "βρώμικο" ωφέλιμο υλικό του φίλτρου μας. ποτέ από πετ σοπ. τι θα έκανα εγώ, έχοντας πίσω μου μια άτυχη προσπάθεια μ αυτή την αρρώστια. αγοράζεις τεστς για το νερό. αγοράζεις αν δεν έχεις αντιχλώριο ( θα γράφει water conditioning ή κάτι τέτοιο) αγοράζεις epsom salts (επταένυδρο άλας του θεικού μαγνησίου) από κεντρικό φαρμακείο μόνο. να είναι καθαρό χωρίς αρωματικά. είναι φθηνό το πουλάνε με το κιλό . κάνεις τεστς στο υπάρχον νερό κάνεις μια αλλαγή νερού γύρω στο 30-40% ανάλογα τι θα δείξουν και τα τεστς αν έχεις αμμωνία ή όχι. παίρνεις σ ενα μικρό δοχείο νερό από το ενυδρείο και διαλύεις 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε 40λ νερού του ενυδρείου σου epsom salts και αργά αργά τα προσθέτεις στο ενυδρείο. μας ενημερώνεις πως πάει και βλέπουμε. για τις ενέργειες και για την δοσολογία ας πει και κάποιος άλλος. τώρα λες το ενυδρείο λειτουργεί δύο χρόνια και το ψαράκι αυτό μπήκε τον απρίλη φέτος. πριν εννοείς οτι λειτουργούσε με το όσκαρ του φίλου σου? το όσκαρ βγήκε υγιές από το ενυδρείο? αν ναι πότε βγήκε το όσκαρ και πόσες μέρες πέρασαν για να μπει ο μονομάχος? για να δούμε αν και πως συντηρήθηκε η βιολογία του φίλτρου στο ενδιάμεσο γίνονται αυτές οι ερωτήσεις. σκέψου μήπως τον παρατάιζες και επίσης πες μας τι τον τάιζες για τις αλλαγές έχουν συζητηθεί αρκετά, αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι τα μπουκαλάκια που έχεις, βγάλτα μια φωτό να τα δούμε μην αγοράζεις καινούργια αν κάνουν. για την ασθένεια ενός ψαριού μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες, το ταλαίπωρο παρελθόν του, η ιδιοσυγκρασία του, οι συνθήκες του ενυδρείου σου και άλλα. μην το βάζεις κάτω. θα κάνεις την προσπάθεια και βλέπουμε όλα να πάνε καλά ------------------------- μαζί γράφαμε kgf12345
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 29-05-13 στις 08:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξαφνικη πολύωρη διακοπή ρεύματος | dimitrak2000 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 25-02-09 07:50 |
Αρρωστια.... | ton12 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 39 | 03-04-08 11:36 |
Ξαφνικη θολουρα στο ενυδρειο | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 02-03-07 12:04 |
ξαφνικη απωλεια...ασχημο θεαμα...sos! | Vasilis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 4 | 13-09-04 16:43 |