|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω μια γεννήστρα αλλά θα φύγουν από τις χαραμάδες είναι πολύ μικρά!
------------------------- Οκ φιλέ! Έχω διαβάσει οτιδήποτε βρήκα άμα έχεις και εσύ να μου προτείνεις κάτι καλοδεχούμενο, γιατί στα διάφορα που έχω διαβάσει ο καθένας λέει κάτι καινούριο κάτι διαφορετικό .Δηλαδή αν βρισκόταν κάποιος που να είχε επιτυχημένες αναπαραγωγές και έγραφε τι ακριβός έκανε να τον μιμηθούμε θα ήταν το καλύτερο.!!!! Μόνο ένας το έκανε από ότι θυμάμαι αλλά και αυτός δεν έδωσε μετρήσεις. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andrea : 24-05-13 στις 22:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΟΛΟΙ σχεδον οσοι ασχολουμαστε με μονομαχους εχουμε τουλαχιστο μια ειτυχημενη αναπαραγωγη, οσο για τις μετρησεις ισχυουν τα γνωστα, χαμηλες σκληροτητες, μετρια υψηλη θερμοκρασια, μετρια χαμηλο προς χαμηλο ph ενδεικτικα προτεινω 27,5 θερμοκρασια απολυτα σταθερη, kh 1-2 (προτεινω 3 αν δεν εχεις εμπειρια με οξινες καταστασεις) gh το πολυ μεχρι 5-6 και λιτρα 60-120 (αν λυπασαι να τα δωσεις για ενα ψαρι τοτε απλα δε κανεις για ιδιοκτητης μονομαχου), φουλ φυτα, σκιερες περιοχες, τροπικος φωτισμος, ph 6.5 και κατω, φυλλα catappa, τυρφη, καφε νερο κτλ Αυτες ειναι συνθηκες που θεωρω ιδανικες με αυτα τα οποια μπορουμε να προσφερουμε, και φυσικα ενα ψαρι (η μαλλον οποιοδηποτε ζωντανο πλασμα) πρεπει να το κραταμε σε ιδανικες συνθηκες, οχι μονο για την αναπαραγωγη, αλλα για ολη του τη ζωη. Γεννηστρες και αλλες ηλιθιοτητες δε χρειαζονται για κανενα ψαρι, ουτε απομακρυνση των μικρων. Ο ελαττωματικος γονος -που δε θα επιζουσε στη φυση- ισως φαγωθει, αλλα μια σωστη γεννα θα βγαλει υγειεις απογονους. ------------------------- επισεις αν δεν εχεις το σωστο εξοπλισμο και τις γνωσεις ΜΗΝ αναπαραγεις μονομαχους, αν βρεθεις με καμια εκατοστη μικρα τι θα τα κανεις? ![]()
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 25-05-13 στις 00:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες νομίζω πως θα με βοηθήσουν αρκετά ! Αν δεν έχω χώρο για τα μικρά και είναι πχ. αρσενικά έχω συνεννοηθεί με ένα pet shop να τα πάρει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλές οι αναπαραγωγές, αλλα εκτός από σωστές συνθήκες, χρειάζεσαι και τις σωστές υποδομές για το μετα! ![]() 25 ψαράκια ή και πολλά ακόμη δεν είναι καθόλου λίγα, ειδικά αν σκεφτείς πως χρειάζεσαι ξεχωριστό ενυδρείο για την θηλυκια, άλλο για τον αρσενικό κι άλλο για τα νεογεννητα! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
το να τα δωσεις σε pet shop συνηθως συνεπαγεται να πεθανουν τα μισα σε ποτηρακια και τα υπολοιπα σε γυαλες, καλυτερα λοιπον δωρεα σε συγχομπυστες.
Επισεις για να δωθουν το σωστο ειναι να πανε 3-4 μηνων πρωτα και μετα να αρχισουν οι αλλαγες συνθηκων
|
|||
|
|||
![]()
Σκέφτομαι σίγουρα να βάλω κάποια αγγελία ή άμα θέλουν κάποιοι γνωστού μου να τα πάρουν. Απλά λέω άμα είναι πάρα πολλά, μόνο τότε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη νομιζεις οτι θα φυγουν και πολλα ψαρια, εστω και δωρεαν αν τα δωσεις. Θα πρεπει ετσι κι αλλιως να εχεις την υποδομη να τα κρατησεις σε καταλληλα ενυδρεια.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Μονομαχων!!! | Nick :D | Αναπαραγωγή | 22 | 14-02-12 11:13 |
Αναπαραγωγη μονομαχων-infusoria(φωτογραφιες) | MIXALIS CYPRUS | Αναπαραγωγή | 12 | 19-08-10 17:13 |
Αναπαραγωγη μονομαχου..... | alkis13 | Αναπαραγωγή | 28 | 09-11-09 13:50 |
chat για αναπαραγωγη μονομαχων | Mariel | Bettas | 0 | 21-10-05 01:35 |