|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενταξει, γνωριζω πως πολλοι ανθρωποι εχουν προβλημα εκφρασης με το γραπτο λογο (κι εγω πολλες φορες ακουγομαι πολυ αποτομος), αλλα οπως και να χει σαν πολυ εγωιστικο δεν ειναι να ζητας απαντησεις οταν γραφεις μια φραση οπως την παραπανω? Αυτο πιο πολυ για -αστοχη- "απειλη" δειχνει παρα για προθεση διαλογου... Τι θα πει οτι "λες απο τωρα πως για τους δικους σου λογους δεν προκειται να το κανεις"? ![]() Τεσπα, ισως ηθελες να εκφραστεις διαφορετικα και να το πηρα εγω στραβα... Οπως και να χει οι μονοι αποδεκτοι τροποι ειναι η αντιιστροφη οσμωση και η τυρφη. Το αποσταγμενο των σουπερ μαρκετ κρυβει θανατηφορους κινδυνους και ειναι ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ Αν οπως λες ηδη ξεκινησες να το χρησιμοποιεις κανε μια καλη απολυμανση και ξεκινα απο την αρχη γιατι ηδη εβαλες στο ενυδρειο σου παθογονα που δεν εχει το νερο της βρυσης λογο χλωριωσης
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου συγνώμη αν φάνηκα απότομος και μάλλον φταίω εγώ που σε οδήγησα σ' αυτό το συμπέρασμα. Απλά έχω κουραστεί τόσο καιρό που ρωτάω εδώ κι εκεί το ίδιο πράγμα και αντί κάποιος να μου απαντήσει με ενα ναι ή όχι ή με κάτι άλλο τέλος πάντων για να βγάλω ένα συμπέρασμα, όλοι μα όλοι προσπαθούν αν με πείσουν να χρησιμοποιήσω αυτά τα δύο (τυρφη ή α/ο). Πραγματικά τόσες μέρες δεν έχω πάρει απάντηση σε αυτό που ζητάω και έχω χάσει τη μπάλα. Και πάλι ζητώ συγνώμη αν φάνηκα εγωιστής ή απότομος αλλά μόνο εσείς εδώ μέσα δε φταίτε. όλα καλά λοιπόν;....φίλοι;;; ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Επιτέλους άρχισα να παίρνω απαντήσεις. Με την α/ο έχω πρόβλημα μάλλον οικολογικό. Δηλαδή αφού το έψαξα λιγάκι, είδα οτι δε μπορώ λόγω οικονομικών να πάρω μια μονάδα που να πηγαίνει σφαίρα ενώ με μια ποιο οικονομική, η απώλεια του "βρώμικου νερού" είναι πολύ μεγάλη και εδώ είναι που με χτυπάει στην οικολογική συνείδηση. Δε μου αρέσει αν πηγαίνει χαμένο το νερό. Κάποιος μου πρότεινε να το κρατάω και να το χρησιμοποιώ άλλού, σε κήπο,, γλάστρες κτλ. Ούτε το ένα έχω ούτε το άλλο. Να το βάζω σε βαρέλι και να το κάνω τι; ξέρω γω; θα γεμίζω βαρέλια και στο τέλος θα τα χύνω. Στο καζανάκι; πως θα το κάνω αυτό; Το θέμα δεν είναι να δώσω τα 60 ευρά αλλα οτι θα χάνονται τόσα λίτρα κάθε φορά και αυτό δεν το θέλω. Οχι οικονομικό πρόβλημα δηλαδή οσο οικολογικό.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οκ, no problem, ![]() Αν το προβλημα ειναι πως βλεπεις την ΑΟ σαν μια ακριβη αγορα δες το θετικο της υποθεσης οτι θα εχεις πεντακαθαρο νερακι και για μαγειρεμα και ποσιμο (ειτε απο τα προφιλτρα για ποσιμο ειτε απ την οσμωση για μαγειρεμα, καφεδες, βραστηρα κτλ) Οπως και να χει το απιονισμενο των σουπερ μαρκετ ειναι για σιδερα και μπαταριες και η παραγωγη του δε γινεται με γνωμονα ποσιμου η ενυδριακης χρησης γι αυτο και ειναι εντελως ακαταλληλο Παράθεση:
απιονισμενο ειναι με μεθοδο ριτηνων ανιοντων-κατιοντων (οι οποιες ειναι παν-βρωμικες απο τις πολλες χρησεις) ------------------------- Παράθεση:
φιλε μου, ασχετα με τις ηλιθιοτητες που μας λενε ζουμε σε ενα πλανητη που κολυμπαει στο νερο. Να πνιγουμε κινδυνευουμε ετσι και γινει κανα τσουναμι η αν λυωσουν τιποτα παγοι, οχι να πεθανουμε αο λειψυδρεια (μονο οι δημοσιογραφισκοι της κακιας ωρας τα λενε αυτα επειδη βολευει τα αφεντικα τους). Πεταξε το απλα καπου, και θα βρει το δρομο του να ξαναγινει ατμος, μετα συννεφακι κτλ κτλ κτλ ![]()
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 12-05-13 στις 15:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν διαφορα χημικα αλλα η απλη χλωρινη (η πρασσινη, οχι με αρωματικα κτλ) κανει μια χαρα τη δουλεια της (δε χρειαζεται πολυ ισχυρη).
Ειναι κριμα που παει ετσι χαμενο το στρωσιμο βεβαια αλλα επειδη κανεις δε μπορει να ειναι σιγουρος για το τι παθογονα εισειγαγες -πιθανων- στο ενυδρειο σου με το απιονισμενο του εμποριου καλυτρα κανε μια καλη απολυμανση και μετα πολυ καλο ξεπλυμα με νερο και ισχυρη δοση αντιχλωριου
|
|||
|
|||
![]()
....μ' έστειλες!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι καλε? περιμενες να σου πω καμια αλχημηστικη συνταγη?
![]() μια χαρα ειναι η απλη χλωρινη αφου εξαφανιζει σχεδον τα περισσοτερα παθογονα του πλανητη (ολα μαλλον εκτος απο τους ιους που δεν εξαφανιζονται με τιποτα)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οχι, απλά σκεπτόμενος οτι ουσιαστικά θα ξεκινήσω απ την αρχή το στρώσιμο...είναι να μη το πάθω το εγκεφαλικό; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
νταξει μωρε... δεν ειναι μεγαλο προβλημα (δεστο σαν ασκηση υπομονης γιατι το χομπυ του ενυδρειου την απαιτει).
Μπορεις βεβαια και να το ρισκαρεις αλλα γιατι? στην τελικη μπορεις να ξεκινησεις καλυτερα στρωνοντας με πιο οξινο νερο (μαλακωμα με οσμωση και οξυνση με τυρφη) ωστε να αναπτυχθουν τα σωστα βακτηρια και οχι να περιμενεις παλι... (δε χρειαζεται να κατεβεις κατω απο 6.7 αφου τα ψαρια που θα αγορασεις σε 7ph θα τα βρεις περιπου.μετα κατεβαζεις σιγα σιγα )
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο Νερό | OlgaM | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 28-01-11 22:47 |
Απιονισμένο νερό ???? | namesis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 02-08-09 11:43 |
Aπιονισμένο νερό?? | Minakki | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 26-07-09 18:36 |
Νερό ΑΟ = Απιονισμένο ;;; | gplatakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 10-07-09 03:14 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |