Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-04-13, 13:54
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

κανε του σκορδόζουμο με αρακά
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 20:47
Το avatar του χρήστη boutas ski
boutas ski Ο χρήστης boutas ski δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Καλησπερα,

τον βλεπω απο το απογευμα οτι τα ασπρα στιγματα δεν υπαρχουν ΑΛΛΑ εχει ψαλιδισμενες ουρες και στο κουβα που τον εχω δεν πολυ κουνιεται (δεν κοβει βολτες εννοω) αλλα φανταζομαι οτι ειναι πολυ εξαντλημενος λογο των ασθενιων που τον βρηκαν απανωτα.
Το στομα του ειναι στραβωμενο απο την μια πλευρα.Τελικα εχει 3 μικρα ασπρα στιγματακια δεν τα ειχα προσεξει

Τι να τον κανω να τον κρατησω εξω ή να τον βαλω στο ενυδρειο οπου σιγουρα οι συνθηκες ειναι καλυτερες ΑΛΛΑ δεν εχω κανει αλλαγη νερου μετα την προσθηκη των φαρμακων (το σαββατο πρεπει να αλλαξω το νερο)
-------------------------
οποτε τον κραταω εκτως... αφου εχει στιγματα ακομα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη boutas ski : 11-04-13 στις 20:47 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 20:54
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

το σάββατο επειδή κάθε σάββατο αλλάζεις? ή έτσι γράφουν τα φάρμακα? μετά το φάρμακο πρέπει να κάνεις αλλαγή και να βάλεις άνθρακα στο φίλτρο.
εγώ εφ όσον έχεις κάνει θεραπεία στο ενυδρείο όλο, θα το άφηνα μέσα. πως θα του περάσει το ικ εκτός φαρμάκου και θερμαντήρα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 21:26
Member

Προεπιλογή

οχι γιατι καθε σαββατο αλλαζω το νερο.
ξερω γω μην εχει και τιποτα αλλο και κολλησουν τα αλλα φοβαμαι.

Τωρα που το ξαναπαμε για τον θερμαντηρα ,μιλησα με γνωστο μου ο οποιος ειναι ιχθυολογος-βιολογος κτλ κτλ μου ειπε πως δεν ειναι αναγκη να ανεβασουμε την θερμοκρασια διοτι θα δημιουργησουμε μια εκρηξη του παρασιτου,ιου οτιδοιποτε ειναι αυτο και πολλες φορες μπορει να φερει τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που θελουμε, ναι μεν επιταχυνουμε ετσι τον κυκλο αλλα δημιουργουμε και πολλα νεα που ψαχνουν ξενιστες. Διαβασα και στο φαρμακο τις οδηγιες και δεν αναφερει κατι για αυξηση θερμοκρασιας και ετσι δεν αγορασα θερμαντηρα.
Ακομα ελεγε οτι δεν ειναι αναγκη να βαλουμε ανθρακα μεσα ΕΚΤΩΣ αν θελουμε να φυγει γρηγορα απο το νερο το φαρμακο, αλλιως φευγει μεσα σε λιγες μερες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 21:49
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Φίλε μου... κάνεις δυστυχώς σοβαρά λάθη.
Παραδέχεσαι μεν την άγνοια σου.... ξερω γω μην εχει και τιποτα αλλο και κολλησουν τα αλλα φοβαμαι.... αλλά παράλληλα κάνεις κινήσεις και ΚΑΤΟΠΙΝ... τις ανακοινώνεις.
Θα ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσεις, ΑΝ θα κάνεις αυτά που γράφονται ή αυτά που κρίνεις εσύ απαραίτητα. Να φροντίσω τουλάχιστον... να διαβάζω μόνο.
Ο φίλος σου βιολόγος με εντυπωσιάζει... ΑΝ και έχει κάποια βάση αυτό που σου λέει.... προφανώς ξεχνάει όμως κάτι βασικό... την ύπαρξη φαρμάκου και τον κύκλο ζωής, του παθογόνου.
Το ψάρι ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ το έβγαλες από το ενυδρείο.... οι αλλαγές συνθηκών στρεσάρουν τα ψάρια... ΟΧΙ οι αλλαγές νερού (όσο συχνές κι' αν είναι..... ΑΝ γίνονται όπως πρέπει).
Τελικά... θερμαντήρας μπήκε;
Το ΑΝ θέλουμε να φύγει ένα φάρμακο γρήγορα ή όχι.... εξαρτάται από το ίδιο το φάρμακο.... κάποια είναι π.χ. βιοδιασπώμενα.
Πες μου ΑΝ έχεις πρόθεση να ακολουθήσεις αυτά που γράφω... τουλάχιστον να μην κάνω τον κόπο... (πολύ φιλικά στο λέω).-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 21:57
Member

Προεπιλογή

ναι εννοειτε πως το περνω φιλικα αυτο που λες..!! να βοηθησεις θες

λοιπον θερμαντηρα δεν εβαλα (1ον δεν με περισευουν αυτη την στιγμη να παρω εστω και αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να δαπανισω 15 ευρω και 2ον γιατι και στο φαρμακο επανω δεν λεει οτι χρειαζεται)

εχω την διαθεση να ακολουθησω την συμβουλη σου το θεμα ειναι να μπορω κι ολα (καταλαβαινεις τι θελω να πω φανταζομαι)

Να τον βαλω παλι μεσα τον ψαρι??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-13, 22:36
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Εννοείται.... η πιο κύρια αιτία για ασθένειες.... ΔΕΝ είναι όταν τα ψάρια στρεσάρονται;

ΥΓ. Πληροφορίες για το ενυδρείο, φίλτρο κλπ.... υπάρχουν κάπου γραμμένες; Βάλε link.-
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές