Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-03-13, 22:05
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

δεν είχα καταλάβει οτι έχεις και ψάρια μέσα. αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία των πλέκος να δούμε ποια είναι, γιατί κ αυτά μεγαλώνουν πολύ.
όμως αφού έχεις ψάρια, έπρεπε να έχει προηγηθεί στρώσιμο του φίλτρου σου και πρέπει τώρα να πάρεις τεστς να κάνεις μετρήσεις να δούμε σε τι φάση είναι το φίλτρο και αν έχεις ανεβασμένα επίπεδα αμμωνίας, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα υγείας ίσως και επιβίωσης των ψαριών.
αν το φίλτρο είναι άστρωτο, πρέπει να φροντίσεις να πάρεις "μπόλι" από κάποιο άτομο από Κύπρο για να βοηθήσεις την βιολογία του φίλτρου σου.
το αντιχλώριο δεν καθαρίζει την θολούρα του νερού. το αντιχλώριο απαλάσσει το νερό από το χλώριο που είναι επιβλαβές για τα ψάρια και τις χελώνες.
για το σουπιοκόκκαλο, εγώ πάντα προτιμώ τα φυσικά προϊόντα από τα διάφορα σκευάσματα, γιατί το ζώο τρώει όσο νοιώθει οτι χρειάζεται αλλά εντάξει.
επίσης για τα πλέκος πρέπει επίσης να προμηθευτείς τροφή, τα περισσότερα είναι φυτοφάγα δεν γίνεται να τρώνε τα κόπρανα των χελωνών που τρέφονται με πρωτείνες (άσε που δεν τα τρώνε πιστεύω).
η τροφή είναι καλή, αν μπορείς πάρε και γαριδάκια για εναλλαγή και γιατί επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 22:25
venetsianos3 Ο χρήστης venetsianos3 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Paphos, Cyprus
Προεπιλογή

Βασικά οι πλέκοι είναι για καθάρισμα. Από την εμπειρία μου στα ψάρια πιστεύω πως θα αντέξουν. είναι σκληροτράχηλοι αυτοί.

Τι μου προτείνεις να κάνω για την θολούρα? Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο και το χλώριο αφού το νερό είναι από την βρύση αλλά μάλλον θα παίζουν ρόλο τα άλατα και η αμμωνία.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01010.jpg
Εμφανίσεις:  3614
Μέγεθος:  52,2 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 22:51
Senior Member

Προεπιλογή

όχι οι πλέκο δεν είναι για το καθάρισμα, είναι ψάρια. αυτό το λένε στα πετ σοπς για να τους πουλάνε μ αυτό το πρόσχημα. μην περιμένουμε να καθαρίσει το ενυδρείο μας από το πλέκο.
στην φωτογραφία που βλέπω, το νερό δεν είναι θολό, λίγο κίτρινο σαν να θέλει αλλαγή μου φαίνεται. κάθε πότε αλλάζεις και πόσο νερό?
επίσης δεν μπορώ να διακρίνω το σημείο ηλιοθεραπείας είναι πίσω?
θα πουν και άλλα άτομα αλλά εγώ θα έλεγα, μέχρι να πάρεις τα τεστάκια να ελέγξεις αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη, να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού, γύρω στο 50%. το φρέσκο νερό θα έχεις φροντίσει να είναι στην ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου και θα του έχεις προσθέσει αντιχλώριο, τόσο όσο αντιστοιχεί σ αυτό (το φρέσκο). και μετά να αλλάζεις 40% του νερού κάθε 5 μέρες μέχρι να στρώσει το φίλτρο (αυτό θα το δούμε από τα τεστς), οπότε θα πας σε εβδομαδιαίες αλλαγές του 40% του νερού.
αν το αφήσεις το ενυδρείο κοντά στο παράθυρο, θα έχεις μόνιμα πράσινο νερό αν δεν σε πειράζει. ίσως η θολούρα να προήλθε και απο τα βακτήρια που έβαλες. αν είναι από αυτό, θα φύγει με το πέρασμα των ημερών.
επίσης κάποιες παρεμβάσεις στην διακόσμηση θα σου έλεγα αλλά δεν είναι του παρόντος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 23:02
Junior Member

Προεπιλογή

Βασικά το νερό το έβαλα από προχθές και χθές έβαλα τις χελώνες. Δεν είναι κίτρινο το νερό απλά οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν καμιά ώρα και λόγω του μη φυσικού φωτισμού να φαίνεται κίτρινο. Ίσως και από την διακόσμηση που του έχω κάνει. Τα βακτήρια σήμερα τα έβαλα και ελπίζω να αρχίσουν να δρούνε άμεσα. Αύριο θα ρίξω άλλα 2 ml.

Βασικά τα πλακό που λες εσύ εγώ ξέρω πως τρώνε άλγη και καθαρίζουν τα τοιχώματα. Όταν παλαιότερα είχα χρυσόψαρα και τέτοια κάνανε αρκετή δουλειά με το καθάρισμα.

Πιστεύω πως το νερό με τον καιρό θα ξεθολώσει. Αν και όλα αυτά που μου λέτε μου φαίνονται γολγοθάς θέλω να τα εφαρμόσω για να έχω ευχαριστημένες τις χελωνίτσες μου.

Βασικά έχω βάλει μέσα το αντιχλώριο για να καθαρίσει το νερό και τα βακτήρια κυρίως για να εξαλείψουν την αμμωνία και να στρώσουν κάπως το νερό. Σε 2-3 μέρες σκέφτομαι να αφαιρέσω 50% από νερό και να προσθέσω άλλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 23:23
Senior Member

Προεπιλογή

δεν είναι γολγοθάς, θα βοηθήσουμε όλοι μαζί και θα γίνει απλό.
σε πρώτη φάση, ξεκίνα λίγο διάβασμα απο δω και εδώ.
κάνε τις αλλαγές νερού όπως είπαμε συχνά.
πάρε υγρά τεστς για αμμωνία και ΝΟ2, ΝΟ3 και κάνε τις μετρήσεις σου.
μετά γράψε να τις δούμε και τα ξαναλέμε. μην αγχώνεσαι το να διατηρείται το νερό καθαρό είναι το βασικότερο. και προσοχή όχι νερό από θερμοσίφωνα, όχι νερό κρύο, εφ όσον διατηρείς 25βαθμούς στο ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 23:27
Junior Member

Προεπιλογή

Φωτογραφίες από την 'στεριά' και τα πλεκό
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01061.jpg
Εμφανίσεις:  7261
Μέγεθος:  71,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01039.jpg
Εμφανίσεις:  2001
Μέγεθος:  56,4 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-13, 23:41
Senior Member

Προεπιλογή

η στεριά εντάξει φαίνεται, δεν ξέρω γιατί δεν ανεβαίνουν, μπορείς να την γείρεις λίγο μέσα στο νερό? να είναι πιο κεκλιμένη.
βέβαια μια μέρα τα έχεις. εκεί στο πετ σοπ τα είχε σε πολύ νερό? ή ημίστεγνα οπως τα έχουν εδώ?
τα πλέκο αν τύχει και είναι το ίδιο φύλο, ενδέχεται να τσακώνονται αργότερα τώρα πως τα πάνε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-13, 00:03
Το avatar του χρήστη slight
slight Ο χρήστης slight δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Λοιπόν καλωσήλθες, ή τα pleco θα κρατήσεις ή τις χελώνες. Έχεις διαβάσει για το είδος κάποιο care seet;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές