|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν έχω μια σκέψη και πείτε μου αν έχει βάση...Μήπως η αιτία για αυτούς του θανάτους είναι το φίλτρο;'Exω το γωνιακό την Dennerle με ονομαστική παροχή 150 l/h. Μήπως είναι μικρό και δεν άντεχε τα ψαρία και ίσως για αυτό διάβαζα νιτρώδη;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μεγαλο για τα λιτρα δεν ειναι. Αλλα η ουσια ειναι ποσο βιολογικο υλικο χωραει, περα απο την κυκλοφορια. Αν βαλεις ενα μεγαλο φιλτρο με filter wool μονο, δεν σημαινει οτι θα εχεις καλη φιλτρανση.
Γνωμη μου, ειναι οπως ξαναειπα, οτι βιαστηκες να βαλεις ψαρια. Τα guppies του εμποριου, ειναι πολυ ταλαιπωρημενα και επιρρεπη σε λαθος παραμετρους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω ακριβώς τον ιδιο κυβο με το ιδιο ακριβώς φιλτρο Το συγκεκριμένο φιλτρο είναι μικρο, δεν έχει πολυ χώρο για βιολογικό υλικό και το μόνο θετικό είναι πως είναι γωνιακό, άρα κρύβεται εύκολα και ευτυχώς δεν μπουκωνει εύκολα ώστε να μειωθεί η ροή του Θα σου πρότεινα να πάρεις κατι σαν αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2069 η να πας σε εξωτερικο
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποια στιγμή μάλλον θα το αλλάξω με κάποιο άλλο φίλτρο. Προς το παρόν θα δώ τι μπορεί να γίνει με αυτό και βλέπουμε μέχρι το καλοκαίρι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τις τελευταίες βδομάδες μου χάνω και απο ένα ψάρι...
Μετρήσεις: ΝΗ4 : 0 mg/l (Sera) NO2 :<0,01 mg/l (JBL) NO3 : 5 mg/l (API) Δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα, τρώνε κανονικά, αναπνέουν κανονικά και την άλλη μερα ![]() Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ένα απο αυτά τα κυνηγά και τώρα που μείναν 3 είναι αρκετά εμφανές (έχει βάλει το 1 στο μάτι...). Τα άλλα που έχασα τα κυνήγαγε αυτό, όταν τρώγαν πήγαινε απο κάτω και τα τσίγκλαγε..Ρώτησα σε pet shop και μου είπαν ότι απλά μου έτυχε το ψάρι...Το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα που μπήκαν στο ενυδρείο... Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό;Επίσης ξέρει κάποιος αν τα Guppie με την ψαλιδωτή ουρά είναι πιο επιθετικά;(τέτοιο είναι) Τέλος το θέμα είναι τι να το κάνω; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχουν guppies με ψαλιδωτη ουρα. Αυτα ειναι endlers ή ακομα χειροτερα, υβριδια απο ζευγαρωμα endlers-guppies.
Το προβλημα σου δεν ειναι το επιθετικο ψαρι, αλλα οτι ακομα υπαρχουν νιτρωδη (ΝΟ2), που σημαινει οτι το φιλτρο σου δεν εχει ακομα στρωσει για καποιο λογο. Ειναι απολυτα τοξικα τα νιτρωδη σε οποιαδηποτε μετρηση εκτος απο μηδεν και αποτελεσμα ειναι να πεθαινουν τα ψαρια ετσι απλα, με αμεση δηλητηριαση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν ειναι επιθετικα, σαν τα guppies ειναι. Απλα ολη την ωρα θελουν να ζευγαρωσουν και αυτα, οποτε μπορει να πιεζουν τις θυληκες. Καλο ειναι να κρατησεις ενα ειδος μονο, γιατι θα υβριδισουν ολα.
Δεν ξερω για τα NO2, δεν ειχα τεστ JBL ποτε. Αν ειναι μηδεν, κατι αλλο φταιει τοτε. Αν δεν ειναι, φταιει αυτο.
|
|||
|
|||
![]()
τα στικακια δεν ειναι αξιοπιστα.....αυτο το ελαχιστο που σου δινει το jbl ειναι αρκετο για να σου στειλει τα ψαρια.πρεπει τα ΝΟ2 να ειναι 0
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαφνικοί Θάνατοι | antricos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 28-08-12 13:53 |
Ξαφνικοί θάνατοι guppies | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Ζωοτόκα | 14 | 04-07-07 16:34 |
Ξαφνικοί θάνατοι! | giannisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 09-03-07 22:04 |
Ξαφνικοί θάνατοι εγκυων molly | pani | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 14-03-06 13:52 |
Ξαφνικοί θάνατοι σε Corydoras... | γαυρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 27-12-02 23:23 |