|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
ωραια κατασκευη
εγω στο δικο μου που τα εβαλα στο υπαρχον πλαστικο καπακι του ενυδρειου εβαλα και τα 4 να φυσανε προς τα μεσα ο μετασχηματιστης εχει 7 ταχυτητες τον ειχα στο 1 σε μονιμη βαση και η θερμοκρασια δεν περασε ποτε πανω απο 24,5 βαθμους (το ενυδρειο μου ειναι 1,20χ44χ57) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως και να εχει η κατασκευη σου μου αρεσε πολυ γιατι ειναι και κυμπαρικη αλλα και προσεκτικη. Φιλικα παντα Γρηγορης |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό ψύχεται απο την εξάτμιση, και όχι απο επαγωγή.. όσο περισσότερα ανεμιστηράκια χτυπούν την επιφάνεια, τόσο το καλύτερο..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλικα Γρηγορης |
|
||||
|
||||
![]()
Την προκαλείς με τα ανεμιστηράκια, γιατι τα μόρια του αέρα "χτυπάνε" τα μόρια του νερού, και τα δίνουν ενέργεια για να φύγουν..
σιγουρα κάνει δουλειά ένα ρεύμα αέρα, αλλα αν χτυπά ο ανεμιστήρας στην επιφάνεια, έχεις πολύ μεγαλύτερη απόδοση.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() άρα λοιπόν, 3 φυσούν 1 τραβάει πως λειτουργεί αυτο: η εξάτμιση ουσιαστικά είναι η μετατροπή ενός υγρού σε αέριο χωρίς να βραζει σχεδόν όλα τα υγρά έχουν την τάση να εξατμίζονται χωρίς απαραίτητα να ειναι σε σημείο βρασμού κάποια εξατμίζονται γρήγορα (πχ βενζινη) κάποια αργά (πχ νερο) και κάποια καθόλου(πχ λάδια) και η εξατμηση του νερου(και τον υπολοίπων υγρων αλλα εδω μιλάμε για νερο) εξαρτατε απο 3 παράγοντες απο ατμοσφαιρική θερμοκρασια (θερμοκρασια αερα δλδ), οσο πιο ζεστή, τοσο μεγαλύτερη εξάτμιση απο την επιφανεια του νερου, οσο μεγαλύτερο ενυδρείο τόσο μεγαλύτερη και η εξάτμιση, βεβαια ενα ενυδρείο 30χ30χ30 θα εχει την ιδια εξάτμιση με ενα 30χ30χ4000, δεν παιζει ρολο το υψος του γιατι η εξατμηση γινεται μόνο απο την επιφάνεια και τελος απο την ατμοσφαιρική υγρασία, δλδ οσο ποιο πυκνή ειναι η ατμοσφαίρα σε μόρια νερου στον αέρα(απνια δλδ) τοσο ποιο δύσκολα επιτυγχάνεται η εξάτμιση. αρα οσο ποιο ζεστος και πολύς είναι ο αερας που βάζουμε μεσα τοσο μεγαλύτερη εξάτμιση έχουμε, α. γιατι αυξάνουμε την ατμοσφαιρική θερμοκρασία κατω απο το καπακι και β. οσο περισσότερο αερα βάζουμε μεσα τοσα περισσότερα μορια φεύγουν απο την επιφάνεια και επίσης λογο της μη άπνοιας βοηθάμε να μειωθεί η υγρασία κατω απο το καπάκι και επειδή το νερό ψύχεται μέσα από τη διαδικασία της εξάτμισης ο σκοπός ειναι να επιτύχουμε οσο το δυνατόν μεγαλύτερη νομίζω οτι τώρα πρέπει να κατάλαβες GREMIAN οτι δεν εχει σχέσει με το "πειραγμένο" αυτοκίνητο που αναφερεις φιλικά πάντα!
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως και τα ανεμιστηρακια προκαλουν μεγαλυτερο ρευμα αερα το οποιο και επιταχυνει την εξατμιση. Καλυτερο αποτελεσμα θα ειχες με τεσσερα, και ακομα καλυτερα αν προβλεψεις ενα spray bar που να πεταει νερο στη ροη του αερα.
Ετσι δουλευουν και οι πυργοι ψυξεως εξαλλου. Η επομενη βελτιωση ειναι να ελεγχεις τις στροφες αναλογα με τη θερμοκρασια... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχει ανοιγματα το καπακι, χανεις ενα ανεμιστηρακι τσαμπα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. Οτι ειπα δεν στο ειπα για να σου την "πω", συζητηση κανουμε.Το λεω γιατι αυτο αντιληφθηκα οτι καταλαβες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Σύστημα ψύξης σε (μελλοντικό) χρυσοψαροενυδρέιο! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 75 | 22-08-10 19:04 |
Σύστημα ψύξης (Το έκανα μόνος μου) | vasili | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 24-06-09 08:27 |
Εξωτερικό σύστημα ψύξης | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-09 19:32 |
Σύστημα ψύξης : Αναζήτηση υλικών για κατασκευή. | Lsourtzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 04-07-06 15:56 |