Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-02-13, 11:42
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

προσωπικά δεν σκέφτηκα καθόλου, οτι θα το χειριστείς ανεύθυνα.
όμως πολλές φορές και το πιο απλό πράγμα μπορεί να διαφύγει της σκέψης μας. εκτός αυτού, συζητώντας εδώ στο φόρουμ, τα περιστατικά διαβάζονται από πολλά άτομα, ακόμα και μη μέλη, και πρέπει να αναλύονται κάποιες λεπτομέρειες για να μην οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση.
σε τι φάση είναι σήμερα ο ασθενής? τι θα κάνεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 11:51
moufas1973 Ο χρήστης moufas1973 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: φαληρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria p Εμφάνιση μηνυμάτων
προσωπικά δεν σκέφτηκα καθόλου, οτι θα το χειριστείς ανεύθυνα.
όμως πολλές φορές και το πιο απλό πράγμα μπορεί να διαφύγει της σκέψης μας. εκτός αυτού, συζητώντας εδώ στο φόρουμ, τα περιστατικά διαβάζονται από πολλά άτομα, ακόμα και μη μέλη, και πρέπει να αναλύονται κάποιες λεπτομέρειες για να μην οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση.
σε τι φάση είναι σήμερα ο ασθενής? τι θα κάνεις?
καλα τα λετε απλα πεσατε σε περιπτωση ....που περισσοτερο προσεχω τους διπλα παρα εμενα...

ο ασθενης...χμ...λοιπον κατω απο το ασπρο βαμβακι νιωθω οτι βγηκε λεπι...σαν να εγινε ενα καπαλο τωρα δηλαδη λιγο φουσκωνει αλλα απο κατω καλα παμε

το κακο ειναι οτι τα βλεπω ολα μεσα λιγο νευρικα...αρρωστησε και ο μικρος και τον εχω σπιτι και δεν πηγα ουτε δουλεια ουτε να παρω τα τεστ κι ετσι παω λιγο δυστυχως στα τυφλα...

νιωθω ομως οτι κατι ισως τα προβληματιζει...ειναι πολυ νευρικα οταν τα πλησιαζω ερχονται σαν τρελλα κοντα μου...ισως πεινανε; αν και τα ταισα ελαφρια...

επισης οταν αναπνεουν το στομα τους βγαινει πολυ εξω σαν να παιρνουν βαθια ανασα...χωρις ταχυπνοια...

ρε που πεσαμε...ανθρωπους κοιτουσα ψαρια θα θεραπευω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 11:55
Senior Member

Προεπιλογή

πρέπει να κάνεις μεγάλη αλλαγή νερού επειγόντως, (νερό στην ίδια θερμοκρασία, αντιχλώριο και αργή προσθήκη του νερού ) έχει επιβαρυνθεί το νερό επιπλέον και από το φάρμακο. όταν βάζεις το φάρμακο να το βάζεις με κλειστά φώτα. τι αποφάσισες θα το συνεχίσεις? γιατί επ αυτού δεν ξέρω να σου πω.
περαστικά στον μικρούλη σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 12:01
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αυτο το gasping (λαχανιασμα στην επιφανεια) μπορει να οφειλεται στο οτι σου ζητανε φαι, αλλα μπορει να υπαρχει τοξικοτητα στο νερο, αμμωνια ή νιτρωδη που μπορει να οφειλεται στο αστρωτο φιλτρο ή στη θεραπεια που καποια φαρμακα επηρεαζουν την βιολογια (αν υπηρχε στο φιλτρο καποια, ή στο βυθο και λοιπες επιφανειες).
Συμπτωμα λοιπον της ανοδου αμμωνιας και νιτρωδων ειναι το λαχανιασμα. (τα νιτρωδη "κοβουν" το οξυγονο απο το αιμα, και το ψαρι ασφυκτια).
Μπορεις λοιπον (κακο δεν κανει) να κανεις μια μερικη αλλαγη νερου (με σωστη θερμοκρασια, αντιχλωριο και αργη εισαγωγη του νερου) 40% και να βαλεις αεραντλια (αν εχεις) ή αλλιως αυξησε την αναταραξη της επιφανειας μεσω της εξοδου του φιλτρου (η οξυγονωση του νερου γινεται μεσω αναταραξης της επιφανειας στα ενυδρεια, με το φαινομενο της ανταλλαγης αεριων).
Αν εχεις seachem prime, ριξε στο ενυδρειο μια δοση προληπτικα (αποτοξικοποιει αμμωνια νιτρωδη).
-------------------------
ααα στα ειπε και η Μαρια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 21-02-13 στις 12:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 12:09
Senior Member

Προεπιλογή

χτες που διάβαζα τις ασθένειες και τις θεραπείες (εξ αιτίας του όσκαρ μου) είδα οτι συνιστούν, όταν βάζεις φάρμακο να κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού πριν την προσθήκη της νέας δόσης φαρμάκου. δεν ξέρω τι λέτε επ αυτού, αν το κρίνετε σωστό αλλά μου φάνηκε λογικό
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 12:28
moufas1973 Ο χρήστης moufas1973 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: φαληρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria p Εμφάνιση μηνυμάτων
χτες που διάβαζα τις ασθένειες και τις θεραπείες (εξ αιτίας του όσκαρ μου) είδα οτι συνιστούν, όταν βάζεις φάρμακο να κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού πριν την προσθήκη της νέας δόσης φαρμάκου. δεν ξέρω τι λέτε επ αυτού, αν το κρίνετε σωστό αλλά μου φάνηκε λογικό
παιδια δεν εχω τιποτα απο αυτα που λετε αντλιες κτλ κι ουτε μπορω σημερα τουλαχιστον να βγω να παρω γιατι εχω αρρωστο το μικρο

ομως ανακατεψα λιγο την επιφανεια για να εμπλουτιστει το οξυγονο γιατι κι εμενα απο τις γνωσεις για ανθρωπους μου εδειξε οτι οντος τα ψαρια δειχνουν να θελουν οξυγονο κι αλλο

επισης εβαλα λιγο πιο ψηλα το φιλτρο ωστε οι μπουρμπουληθρες να πεφτουν σχεδον στην επιφανεια να κανει σαν κυμα για να ανακατευεται περισσοτερο το νερο με οξυγονο

θα κανω την αλλαγη

η σειρα που μου ειπανε στο πετ σοπ ηταν

αλλαζεις ενα τριτο νερο και μετα ριχνεις αντιχλωριο και μετα μια ωρα το antibacter

ειναι σωστη η΄οχι

το φαρμακο λεω να το κρατησω για μια βδομαδα γιατι πουθενα δεν βρηκα οδηγιες...το πολυ να γινει overdose αλλα με συχνες αλλαγες νερου ελπιζω να ξεπλενεται...δεν ξερω κι αν ειναι νεφροτοξικο κτλ κι αν εχουν τετοια τα ψαρια οπως οι ανθρωποι ή οχι..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-13, 12:37
Senior Member

Προεπιλογή

antibacter τι λες το generaltonic το φάρμακο που βάζεις?
επειδή είναι το ενυδρείο μικρό την αλλαγή μπορείς να την κάνεις χωρίς αντλία, όπως την κάνεις μέχρι τώρα. άδειασε πάνω από 20λ νερό, βάλε φρεσκο νερό σε ένα δοχείο, φροντίζοντας να είναι στην θερμοκρασία του ενυδρείου σου, βάλε αντιχλώριο και σιγά σιγά πρόσθεσε το φρέσκο νερό στο ενυδρείο δίνοντας τον χρόνο στα ψάρια να δεχθούν την αλλαγή σιγά σιγά.
όταν ολοκληρώσεις, σβύσε το φως και βάλε την νέα δόση φαρμάκου σου. κράτα την ανατάραξη όπως είπες. τα ψάρια αποβάλουν ούρα συνεχώς.
ρίξε μια ματιά εδώ πως λειτουργεί ο οργανισμός τους
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές