Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-02-13, 04:13
Το avatar του χρήστη johnpecn`
johnpecn` Ο χρήστης johnpecn` δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βυρωνας
Προεπιλογή

φιλε μου τα ψαρια τα εχεις στο βαζο ακομα;Αν ναι βαλτα στο ενυδρειο ΤΩΡΑ...το βαζο ειναι 1000 φορες χειροτερα απο το αστρωτο ενυδρειο αστρωτο το ενα αστρωτο και τ αλλο.Τα στρεσαρεις μεσα στο βαζο συν την αμμωνια συν το κρυο συν την ελειψη χωρου,στο ενυδρειο θα εχουν απλα την αμμωνια,ΜΗΝ ριχνεις επιπλεον αμμωνια μονο τα βακτηρια,μπολι αμα θες ελα να σου δωσω εγω
-------------------------
με τα βακτηρια αν στρωσει θα στρωσει σε 1-2 βδομαδες,αν δεν βρεις μπολι αγορασε αντιχλωριο Prime που λειτουργει και εναντια στην τοξικοτητα της αμμωνιας.Σε ποια περιοχη εισαι;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 13-02-13 στις 04:13 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-13, 09:41
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Διαβαζοντας ολα τα ποστ κατα τη γνωμη μου νομιζω ειναι καλυτερα να δωσεις τα ψαρια που σου εμειναν σε καποιον που μπορει να τους προσφερει οτι "χρειαζονται" ... Το ενυδρειο σου δεν ειναι καταλληλο να τα φιλοξενησει εξαιτιας πολλων παραγοντων!

Μπολι μη σκας ιδιαιτερα θα σου δωσω εγω ... οταν χρειαστεις!

Τωρα με το μικρουλι σου (να σου ζησει) νομιζω θα ηταν καλυτερα να φτιαξεις ενα πιο "ευκολο" ενυδρειο γιατι ο ελευθερος χρονος σου θα εχει συρρικνωθεί ... προσανατολισου σε μικροσωμα ψαρια που "ταιριαζουν" πιο πολυ με τα λιτρα που διαθετεις!!! Εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 εχει πολλες προτασεις .... καλυτερα διαλεξε ψαρια "σκληρου" νερου ετσι ωστε να χρησιμοποιεις κατευθειαν νερο βρυσης χωρις να υπαρχει αναγκη να το επεξεργαστεις (το αντιχλωριο βεβαια παντα να το χρησιμοποιεις) ...
Βαλε και μια αγγελια για "ευκολα" φυτα (αφου πρωτα διαβασεις στους κανονες για τις αγγελιες) και θα φτιαξεις ενα ενυδρειο απροβληματιστο και χωρις να σε αγχωνει αλλα να το απολαμβανεις!
Και εσυ και τα ψαρια και το μικρουλι σου ... (κρυψε τις τροφες )

Κατι τελευταιο ... ενα "σωστο" ενυδρειο χρειαζεται μονο 3 πραγματα ...
1. Καθαρο και "σωστο" νερο (αναλογα με τα ψαρια που εχεις)
2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Ουτε φαρμακα ουτε σκευασματα ... Δεν χρειαζονται ... και πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-13, 13:15
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Διαβαζοντας ολα τα ποστ κατα τη γνωμη μου νομιζω ειναι καλυτερα να δωσεις τα ψαρια που σου εμειναν σε καποιον που μπορει να τους προσφερει οτι "χρειαζονται" ... Το ενυδρειο σου δεν ειναι καταλληλο να τα φιλοξενησει εξαιτιας πολλων παραγοντων!

Μπολι μη σκας ιδιαιτερα θα σου δωσω εγω ... οταν χρειαστεις!

Τωρα με το μικρουλι σου (να σου ζησει) νομιζω θα ηταν καλυτερα να φτιαξεις ενα πιο "ευκολο" ενυδρειο γιατι ο ελευθερος χρονος σου θα εχει συρρικνωθεί ... προσανατολισου σε μικροσωμα ψαρια που "ταιριαζουν" πιο πολυ με τα λιτρα που διαθετεις!!! Εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 εχει πολλες προτασεις .... καλυτερα διαλεξε ψαρια "σκληρου" νερου ετσι ωστε να χρησιμοποιεις κατευθειαν νερο βρυσης χωρις να υπαρχει αναγκη να το επεξεργαστεις (το αντιχλωριο βεβαια παντα να το χρησιμοποιεις) ...
Βαλε και μια αγγελια για "ευκολα" φυτα (αφου πρωτα διαβασεις στους κανονες για τις αγγελιες) και θα φτιαξεις ενα ενυδρειο απροβληματιστο και χωρις να σε αγχωνει αλλα να το απολαμβανεις!
Και εσυ και τα ψαρια και το μικρουλι σου ... (κρυψε τις τροφες )

2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Ουτε φαρμακα ουτε σκευασματα ... Δεν χρειαζονται ... και πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο!
+1000
Παλιά 13-02-13, 15:09
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

παιδια δωστε μπολι και ολα θα φτιαξουν.

δυο ερωτησεις

1) τι σχεση εχει το αντιχλωριο με το μπολι
2) τα βακτηρια που λεμε ειναι για αμεο στρωσιμο και οχι 2 εβδομαδων (καλα αυτο δεν ηταν ερωτηση!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-13, 15:17
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
παιδια δωστε μπολι και ολα θα φτιαξουν.

δυο ερωτησεις

1) τι σχεση εχει το αντιχλωριο με το μπολι
2) τα βακτηρια που λεμε ειναι για αμεο στρωσιμο και οχι 2 εβδομαδων (καλα αυτο δεν ηταν ερωτηση!)
1)καμμια σχεση δεν εχει το αντιχλωριο με το μπολι απλα επειδη το ενυδρειο του ειναι αστρωτο και εχει αμμωνια το καλυτερο αντιχλωριο ειναι το prime που λειτουργει και εναντια στην αμμωνια την αποτοξικοποιει

2)δεν υπαρχει μπουκαλακι με βακτηρια που να στρωνει σε 2 μερες.....
απλα ετσι γραφει το μπουκαλακι πανω, στην ουσια σου λεει ριξε το σκευασμα και την επομενη βαλε ψαρια τα οποια θα παραγουν αμμωνια και θα στρωσουν το φιλτρο απλα το μπουκαλακι βοηθαει λιγο να γινει μια αρχη.Μολις πριν 2-3 μηνες εστρωσα το φιλτρο απο το καινουριο ενυδρειο με nitrivec και πηρε 3 βδομαδες οχι 2 μερες ,και αμφιβαλλω αν βοηθησε καθολου το μπουκαλακι αλλα το εριχνα για ψυχολογικους λογους κυριως
Παλιά 13-02-13, 16:03
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` Εμφάνιση μηνυμάτων
1)καμμια σχεση δεν εχει το αντιχλωριο με το μπολι απλα επειδη το ενυδρειο του ειναι αστρωτο και εχει αμμωνια το καλυτερο αντιχλωριο ειναι το prime που λειτουργει και εναντια στην αμμωνια την αποτοξικοποιει

2)δεν υπαρχει μπουκαλακι με βακτηρια που να στρωνει σε 2 μερες.....
απλα ετσι γραφει το μπουκαλακι πανω, στην ουσια σου λεει ριξε το σκευασμα και την επομενη βαλε ψαρια τα οποια θα παραγουν αμμωνια και θα στρωσουν το φιλτρο απλα το μπουκαλακι βοηθαει λιγο να γινει μια αρχη.Μολις πριν 2-3 μηνες εστρωσα το φιλτρο απο το καινουριο ενυδρειο με nitrivec και πηρε 3 βδομαδες οχι 2 μερες ,και αμφιβαλλω αν βοηθησε καθολου το μπουκαλακι αλλα το εριχνα για ψυχολογικους λογους κυριως
1) δηλαδη προτεινεις ενω στρωνει το ενυδρειο να ριχνει αντιχλωριο μαζι

2) πολυ/πολλοι εμπειροι χομπυστες προτεινουν αυτα τα σκευασματα ως τον καλυτερο τροπο στρωσιματος. Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-13, 16:13
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Διαβαζοντας ξανα την απαντηση μου θα καταλαβεις για τι αναφερομαι στο αντιχλωριο - δε το συνδεω με το μπολι η το στρωσιμο!!
Παράθεση:
2. Αντιχλωριο
3. Τροφες για τα ψαρια

Με το κοκκινο λες οτι δε θα παρεις θεση αλλα με το μπλε ... παιρνεις!!
Παράθεση:
Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα
Προσωπικα εχω δει οτι δε κανουν τιποτα - τουλαχιστον αυτα που ειχα παρει εγω ... Αλλα και μια ματια σε αναλογα θεματα θα σε προβληματισει αρκετα θα ελεγα!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-02-13, 16:44
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
1) δηλαδη προτεινεις ενω στρωνει το ενυδρειο να ριχνει αντιχλωριο μαζι

2) πολυ/πολλοι εμπειροι χομπυστες προτεινουν αυτα τα σκευασματα ως τον καλυτερο τροπο στρωσιματος. Δεν μπορω να παρω θεση ακομα για το ποσο ασφαλες ειναι για τα ψαρια αλλα εχουν πολλα επιχειρηματα. παντως αυτα τα σκευασματα (αν χρησιμοποιηθουν σωστα) το στρωνουν αμεσως και εχοντας ψαρια μεσα
ρε παιδια μην το τραβαμε απο τα μαλλια ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Το πρωτο που επρεπε να ειχες πει στον φιλο οταν ρωτησε τι να κανει, ηταν να δωσει τα ψαρια αμεσα και αν δεν μπορουσε να τα εβαζε παλι στο ενυδρειο εφοσον το ειχε καθαρισει, γιατι στο βαζο το σκαλαρι και ο κλοουν υπεφεραν

λοιπον με δεδομενη την κατασταση του φιλου του ειπα 1) να βαλει τα ψαρια παλι μεσα στο ενυδρειο και ΟΧΙ στο βαζο (το οποιο ειναι χωρις φιλτρανση χωρις θερμανση,και αστρωτο νερο) να ριξει αντιχλωριο prime που βοηθαει και στην αποτοξικοποιηση της αμμωνιας....ολα αυτα μεχρι να βρει μπολι
Το prime την αποτοξικοποιει δεν την εξαφανιζει, δηλαδη τα βακτηρια συνεχιζουν να τρεφονται μ αυτη απλα την κανει ελαφρως πιο ακινδυνη για τα ψαρακια.

οσο για το δευτερο που λες ολοι οι εμπειροι χομπιστες προτεινουν το στρωσιμο με αμμωνια χωρις ψαρια ως την καλυτερη λυση,και αν εχει τυχει και εχεις παρει και σκευασματα σου λενε ριχτο κι αυτο να μην παει τζαμπα,κακο δεν κανει.....

διαβασε ξανα τα υπομνηματα φιλε μου νομιζω δεν τα εχεις καταλαβει πολυ καλα εγω ακομα και μετα τοσα χρονια ακομα τα διαβαζω ποτε ποτε
Παλιά 14-02-13, 02:02
Το avatar του χρήστη Αντζι
Αντζι Ο χρήστης Αντζι δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε μου τα ψαρια τα εχεις στο βαζο ακομα;Αν ναι βαλτα στο ενυδρειο ΤΩΡΑ...το βαζο ειναι 1000 φορες χειροτερα απο το αστρωτο ενυδρειο αστρωτο το ενα αστρωτο και τ αλλο.Τα στρεσαρεις μεσα στο βαζο συν την αμμωνια συν το κρυο συν την ελειψη χωρου,στο ενυδρειο θα εχουν απλα την αμμωνια,ΜΗΝ ριχνεις επιπλεον αμμωνια μονο τα βακτηρια,μπολι αμα θες ελα να σου δωσω εγω
-------------------------
με τα βακτηρια αν στρωσει θα στρωσει σε 1-2 βδομαδες,αν δεν βρεις μπολι αγορασε αντιχλωριο Prime που λειτουργει και εναντια στην τοξικοτητα της αμμωνιας.Σε ποια περιοχη εισαι;

Ειμαι Βυρωνα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-13, 02:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pink corall Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειμαι Βυρωνα
αφου εισαι βυρωνα φερε μου αυριο μια χουφτα σιποραξ να βγαλω την αντιστοιχη δικη μου που ειναι στρωμενη και να στη δωσω και μετα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα τι θα κανεις, Ας μας γραψει και καποιος αλλος πως γινεται το σωστο μπολιασμα μιας και 1 φορα που το επιχηρεισα εμενα δεν μου επιασε
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές