|
|
||||
|
||||
![]()
Το biotopol ειναι αντιχλωριο,βαλε οσο λενε οι οδηγιες για τα λιτρα του
νερου που εβαλες.Το detitrol ειναι βακτηρια βαζε οσο λενε οι οδηγιες της συσκευασιας.Το νερο που θα βαλεις να εχει περιπου την θερμοκρασια που εχει το νερο εκει που εχεις τα ψαρια.Βαλε τα σφουγγαρια στο φιλτρο και βαλτο να δουλευει οπως και τον θερμαντηρα.Μην βαζεις τον ανθρακα, βιολογικο υλικο αγοραζεις απο Δευτερα. Καλη επιτυχια και μην πανικοβαλεσαι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε ευχαριστω παρα πολυ.θελω να κανω σωστη δουλεια υτη τη φορα. συμφωνα με τις οδηγιες που μου εδωσαν και τα αλλα παιδια λοιπον το ενυδριο το γεμισα,εβαλα biotopol,μετα απο λιγο denitrol,το φιλτρο και τα σφουγγαρια οκ και δουλευει.το μονο που δεν εχω να κανω ειναι τεστ αμμωνιας.ετοιμαζομουν να παω τωρα γιατι δεν μπορουσα νωριτερα με το μωρο.μπορω και αυτο απο δευτερα η ειναι σημαντικο πριν βαλω μεσα τα ψαρια? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ιδιο κανει.Μια δυο ημερες μην ταιζεις και μετα ταισμα με φειδω.Βαλε μια αγγελια και ζητα μπολι τα βακτηρια μην σταματας να τα ριχνεις παντα συμφωνα με τις οδηγιες
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω παρα πολυ.Να εισαι καλα και εσυ και τα αλλα παιδια που με βοηθησαν.Θα επανελθω γιατι εχω πολλα να μαθω.
------------------------- Καλησπερα.Επανερχομαι με νεες πληροφοριες και αποριες. Το ενυδρειο ειναι απο χθες με νερο κανονικα,δουλευει το φιλτρο,εχω φτιαξει θερμοκρασια,εχω ριξει τα απαραιτητα denitrol biotopol(αυτα διαθετω αυτη τη στιγμη)και συνεχιζω να βαζω τα βακτηρια(denitrol)συμφωνα εμ τις οδηγιες. Τα ψαρακια εξακολουθουν να ειναι στο μεγαλο βαζο.χθες αλλαξα νερο.δεν εχω ταισει εδω και 4 μερες Σημερα εβαλα και αεροαντλια την οποια εχω τελικα. Μετρησεις προς το παρων μονο με στικακι και ειναι οι εξης: N03 mg/l μεταξυ 0 και 10 N02 mg/l μεταξυ 0 και ο,5 gh >7d KH 6 με 10 d ph 7.2 Αποριες λοιπον: 1)πως σας φαινονται οι μετρησεις εστω και με στικακι? 2)πρεπει να περιμενω να αγορασω αυριο τεστ αμμωνιας ωστε να βαλω τα ψαρακια? 3)μηπως στο βαζο επειδη ειναι μειωμενη χωρητικοτητα στρεσαρονται απο τη αεροαντλια? 4)ποτε ταιζω? 5)τα πλαστικα διακοσμητικα που ειχα απο πριν να τα βαλω? 6)πετρες θαλασσης που επισης ειχα και ηταν μεσα εδω και 2 χρονια να τις ξαναβαλω? 7)απο φωτισμο να πουμε η να περιμενουμε να μπουν τα ψαρια μεσα? αυτα προς το παρων... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 10-02-13 στις 13:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
1) οι μετρησεις σου (θα πρεπει να δουμε και αμμωνια βεβαια) δειχνουν οτι αν κατεβασεις λιγο τα νιτρωδη (Νο2) θα εισαι μια χαρα. Αλλα κανε ολα τα τεστ και θα το δουμε αυτο
2) σου ειπαν τα παιδια οτι ισως καλο θα ηταν να τα βαλεις απο τωρα στο ενυδρειο γιατι και στο βαζο τα ιδια και χειροτερα θα ειναι το νερο. Το οτι δεν κανεις κινηση να παρεις μπολι ομως δεν ειναι καθολου σωστο. 3) θα πρεπει να μειωσεις τη δυναμη της με καποιον τροπο 4) στο βαζο μη ταιζεις 5) οχι 6) αν θες 7) δεν εχεις καθολου φωτα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φωτα δεν εχω γιατι εχουν καει.θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να παρω(αν πρεπει να αλλαξω αυτα που ειχε το ενυδρειο δηλαδη)και ποσω ωρα χρειαζονται) με τι τροπο μειωνεται η δυναμη της αεραντλιας?οταν τα βαλω στο ενυδρειο ειναι απαραιτητη? απο χθες προσπαθω να ενημερωθω απο τα αρθρα σας και λιγο φοβηθηκα το μπολι απο την αποψη οτι δεν ξερω εαν θα ειναι καλο απο εκει που θα το παρω.εχω σκοπο να ρωτησω αυριο τον πετσοπα που θα παω.οχι λες? |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου με τοσα προβληματα που εχει το ενυδρειο σου, να το κανεις χειροτερα αποκλειεται! βαλε αγγελια για μπολι και οποιος σου προσφερει παρτο αμεσως. Θες να χασεις τα ψαρια? αν θες, μην παρεις μπολι.
Φωτα κακως δεν εχεις, παρε αυτα που ειχε και στην αρχη το ενυδρειο σου και βαζε τα 5-6 ωρες την ημερα αν δεν εχεις φυτα και να ξερεις οτι τα πιο βρωμικα και αρρωστα ενυδρεια τα εχουν οι πετσοπαδες. Απο εκει να παρεις μπολι μονο αν δε βρεις απο αλλο παιδι εδω μεσα και παλι πολλοι δε το προτεινουν καν |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
2.ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΦΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΤΙΓΜΗ. 4.5.6.Διακοσμητικα πλαστικα δεν βάζουμε και ο φωτισμος ειναι το τελευταιο που σε ενδιαφερει τωρα Διαβασε παλια αρθρα να καταλαβεις τι ειναι το ενυδρειο και πως δουλευει. ------------------------- Παράθεση:
Καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν τον χριστιανισμό χωρίς την κόλαση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis : 11-02-13 στις 12:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επανερχομαι με μετρησεις με υγρα
NH4 0.1 NO2 0.025 NO3 1 Οπως εχω ηδη γραψει το ενυδρειο δουλευει κανονικα και εχω μεσα τα ψαρακια(αυτα που εχω στην υπογραφη μου) ειναι αταιστα σχεδον 6 μερες. Αγορασα siporax трофη πηρα φλεικς με σπιρουλινα και flakes με krill για ποικιλια το φιλτρο που εχω ειναι bioflow 600 και εχει μεσα 3 σφουγγαρια(2 μπλε 1 πρασινο)και υαλοβαμβακα εχω γυρισει την ακρη του φιλτρου ελαφρως για αναταραξη αποριες λοιπον: 1)ποτε ταιζω και ποσο 2)πως τοποθετω το βιολογικο υλικο.μου ειπαν ξεπλυμα με τρεχουμενο χλιαρο νερο και το βαζω ολο οπως ειναι στο φιλτρο ΚΑΤΩ απο τα σφουγγαρια.στην βαση δηλαδη 3)μαζι με το βιολογικο υλικο εχει ενα μπουκαλακι με βακτηρια και μου ειπαν να το ριξω ολο στο φιλτρο 4)Δεν βρηκα μπολι... πειτε μου αυτα που ειναι τα βασικα ωστε να ζουν σωστα τα ψαρια που εχω αυτη τη στιγμη και στην συνεχεια μιλαμε πιο συγκεκριμενα για αλλαγες απο διακοσμηση εχω μεσα ενα κοραλι μεγαλο,κατω λεπτο χαλικι,και μια πετρα θαλασσης την οποια την εχω μεσα 3 χρονια τωρα.πλαστικα τα εβγαλα ολα και εχω σκοπο να βαλω αληθινα. τα γραφω ολα αυτα ωστε να δημιουργησω οσο μπορω καλυτερες συνθηκες για τα υπαρχοντα ψαρια μεχρι να δουμε πως θα προχωρησω |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα εκανα θαλασσα... ξανα απο την αρχη.. λιγη βοηθεια | zweet | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 17-04-12 10:36 |
βοηθεια για στρωσιμο | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-05-10 17:49 |
την βοηθεια σας για στρωσιμο | lio2006 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 26-05-10 12:11 |
στρωσιμο ξανα... | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 13-11-09 22:45 |
βοηθεια στο στρωσιμο | ilias kostas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 10-10-06 16:35 |