|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον θα παω τωρα.ζηταω τεστ για ολες τις μετρησεις?ετσι το λεω?
καποιον με ενυδρειο δεν εχω οποτε θα αλλαξω το νερο.με απλο βρυσης? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
- νιτρωδη (υγρα τεστ) - νιτρικα (υγρα τεστ) - αμμωνια (αυτο το εχεις ηδη) και τα αλλα τα εχεις σε στικακια, τα οποια ομως δεν ειναι 100% αξιοπιστα παντα. Παντως αν δεν βρεις καπου υγρα τεστ τωρα η αν δεν εχεις λεφτα για ξοδεμα, τοτε και τα στικακια τωρα στην κανουν την δουλεια κατα τη γνωμη μου (αν εχουν πανω No3, No2 - που εχουν) αντιχλωριο εχεις? στις αλλαγες βαζουμε παντα αντιχλωριο |
|
||||
|
||||
![]()
N03 mg/l 10
N02 mg/l 0.5 gh >7d KH 10d ph 7.6 με το στικακι αυτα.βοηθανε? |
|
|||
|
|||
![]()
ναι βοηθανε, κανε και με τα υγρα αμμωνιας που εχεις και πες μας τι δειχνει
|
|
||||
|
||||
![]()
αντιχλωριο οχι μου εχει τελειωσει.εχω biotopol και denitrol...βοηθαει σε κατι?να βαλω τα σφουγγαρια μεσα και το φιλτρο και να ξεκινησει να δουλευει?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 09-02-13 στις 15:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού γράφει ότι το άδειασε εντελώς το ενυδρείο, τι αμμωνία να έχει;
Αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα να δει αν στρώνει, προτεραιότητα είναι να βγουν τα ψάρια από τα βάζα και να μπουν σε καθαρό νερό.
|
||||
|
||||
![]()
τα σφουγγαρια και το φιλτρο να τα βαλω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται ότι θα τα βάλεις. Ελπίζω να μην έκανες τίποτα πλυσίματα με σαπούνια, αλλά απλά ξέβγαλμα με νερό.
|
|||
|
|||
![]()
που λεει οτι το αδεισε και το ξαναγεμισε το ενυδρειο? το εχασα αυτο. Αλλα και παλι, εδω εχει ηδη νιτρωδη. Και αν τα βαλει εκει τα ψαρια, χωρις μπολι πως θα τα κρατησει? αναγκαιο το μπολι πρωτα γιατι αν δε βρει την εβαψαν.
ναι βαλτο το φιλτρο αλλα θα πρεπει να του αγορασεις υλικα |
|
||||
|
||||
![]()
Για το άδεισμα το έχει γράψει κανά δυο φορές παραπάνω και στο πρώτο μήνυμα. Για τα νιτρώδη πού έγραψε ότι έχει; Και να έχει στο βάζο θα έχει λιγότερα;
|
||||
|
||||
![]()
μονο με νερο ξεπλυνα ευτυχως.
τι τεστ της αμμωνιας δεν δειχνει τιποτα...το νερο δεν εχει παρει καν χρωμα...σημαινει κατι?μηπως ειναι ανενεργα τα τεστ?καλυτερα να παω να παρω. μην με βρισετε αλλα δεν ξερω καν τι ειναι το μπολι και που χρησιμευει...δεν μου εχει πει κανεις για αυτο... τα σφουγγαρια δεν τα εχω αλλαξει ποτε εδω και 4 χρονια..αλλαζα μονο ανθρακα και υαλοβαμβακα.να τα βαλω η να παρω καινουρια? |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, όπως είσαι γεμίζεις το ενυδρείο και βάζεις αντιχλώριο ανάλογο των λίτρων σου. Το νερό να μην είναι παγωμένο, αλλά να φτάσει σταδιακά στους 25. Το λέω σταδιακά γιατί άμα τα έχεις ήδη στο βάζο θα έχουν παγώσει, να μην φάνε κι άλλο σοκ μεγάλης αλλαγής θερμοκρασίας.
Βάλε αγγελία για μπόλι γράφοντας και την περιοχή σου, μην ταΐζεις και ένα ένα θα τα βρούμε. Το να κάνεις μετρήσεις σε ενυδρείο που τώρα το ξέπλυνες και άλλαξες το νερό και έπλυνες και το φίλτρο δε θα σου δείξουν κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και σίγουρα δεν είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή το αν το pH σου είναι 7,4 ή 7,8 για να τα βγάλεις από το βάζο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα εκανα θαλασσα... ξανα απο την αρχη.. λιγη βοηθεια | zweet | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 17-04-12 10:36 |
βοηθεια για στρωσιμο | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-05-10 17:49 |
την βοηθεια σας για στρωσιμο | lio2006 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 26-05-10 12:11 |
στρωσιμο ξανα... | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 13-11-09 22:45 |
βοηθεια στο στρωσιμο | ilias kostas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 10-10-06 16:35 |