|
|
||||
|
||||
![]()
το οποιο ειναι και το πιο πιθανο εγω ειχα χιλιαδες σαλιγκαρια λαθρεπιβατες μεσα γιατι ταιζα πολυ και τα φυτα μου ηταν αψογα,τα σαλιγκαρια γενικα θα στραφουν στα φυτα σαν τελευταια λυση αν δεν βρισκουν υπολειματα τροφης ,αλγη που σχεδον παντα βρισκουν
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για τα σαλιγκάρια εντάξει δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος...Αλλά με το σκουλήκι ψηλοξενέρωσα...Μέσα στη φύση είναι και αυτό όμως...¶σχετο γενικά τα φυτά και τα ψάρια των petshop δεν περνάνε απο φυτουγειονομικό και κτηνιατρικό έλγχο αντίστοιχα πριν πάνε στην αγορά;Ή είμαι πολύ αισιόδοξος;
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχα.
Ακομα κι αν περναγανε, τα ενυδρεια που μπαινουν δεν εχουν ηδη σαλιγκαρια? Ή τα νεοεισαγωμενα ψαρια μπαινουν σε καινουρια απολυμασμενα ενυδρεια?
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον πρέπει να έχει στρώσει το ενυδρείο μου... Το λέω γιατί εκεί που είχα στηρίξει την απόχη με την ψαροτροφή για να επιζήσουν τα βατήρια, έπεσε μέσα και έμεινε εκεί όλο το βράδυ...Αποτέλεσμα το πρωί καθάρισα όσο μπορούσα αλλά έμεινε μια ποσότητα. Η αμμωνία είχε ανέβει αρκετά αλλά μετά απο 2 μέρες ξαναμηδένησε και τα νιτρώδη (ελπίζω να τα αναφερώ καλά) ήταν πολύ χαμηλά (0,025 mg/l). Έτσι λοιπόν θεωρώ οτι έστρωσε! Σε κάλο μου βγήκε το ατύχημα με την αποχή...
Τώρα είμαι ανάμεσα στα παρακάτω ψάρια: 1) Guppy (6-8 άτομα) 2) White Cloud Mountain Minnow (6-8 άτομα) 3) Tetra Neon (8-10 άτομα) Στο μέλλον θα έχουν για συγκάτοικους ένα σαλιγκάρι (apple ή zebra) και μερικές γαρίδες Red Cherry (10 περίπου)... Εγώ κλείνω προς τα Tetra, το νερό που θα βάζω θα είναι κλασσικό βρύσης με αντιχλώριο. Νομιζώ θα την παλέψουν, τι λέτε; |
|
||||
|
||||
![]()
Ακου τα μειονεκτηματα του καθε ειδους.
Τα guppy γεννοβολανε και θα σου γεμισουν το ενυδρειο, θα αναγκαζεσαι να βαζεις συνεχεια αγγελιες και δεν θα ξερεις πως να ξεφορτωθεις τα περισσευουμενα (δεν πιστευω να στηνεις συνεχως ενυδρεια για να στεγαζεις τα υπολοιπα guppy) Τα τετρας θελουν επεξεργασμενο νερο (μαλακο και οξινο). Τα συνεφακια θελουν σχεδον κρυο νερο (κατι που μεν θα σου κανει οικονομια στο ρευμα το χειμωνα αλλα θα χρειαστεις γερη ψυξη για το καλοκαιρι). Νομιζω η τριτη περιπτωση ειναι καλη, αρκει να βαλεις ψυξη και να μπορεις να αναπληρωνεις συχνα την εξατμιση που θα δημιουργειται. (δεν μπορει να μεινει για μεγαλο χρονικαο διαστημα το ενυδρειο μονο του εκτος κι αν μπει αυτοματη αναπληρωση) Κοιτα κι εδω Προτάσεις ψαριών για 60 λίτρα και όχι μόνο
|
||||
|
||||
![]()
και τετρας ειναι καλη λυση με μια μικρη Α/Ο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν θέλω να μπω σε έξτρα διαδικασίες και έξοδα σε πρώτη φάση. Μαθαίνω ακόμα!! Τελικά μάλλον για white cloud θα πάω και σκέφτομαι cherry barbs με Gourami! Βλέπουμε! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις... | krispie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 05-04-11 21:55 |
Ερωτήσεις ενός νέου χομπίστα | harilaos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 16-11-06 09:51 |
Ερωτήσεις CO2 | koko | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 02-06-05 09:50 |
Νέος Στο Χόμπυ! Υπομονή Και Καλή Διάθεση! Πολλές Ερωτήσεις! | DUKEMNUKEMgr | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 14-01-05 12:12 |