|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Διοτι ειμαι φοιτητης και το καλοκαιρι θα λειπω αρκετο καιρο απο το σπιτι, αλλα θα μπορω να ερχομαι 1φορα το μηνα να το φτιαχνω (γιαυτο σας ειπα οτι θελω μια φορα το μηνα αλλαγες ).. Το μονο προβλημα ειναι το καλοκαιρι που θα λειπω για μεγαλο χρονικο διαστημα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε αν λείπεις απο το σπίτι 3 μήνες+ και επιστρέφεις σ αυτό 3 φορές σ ολο το καλοκαίρι νομίζω πως είναι πολύ ριψοκίνδυνο!!! Δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τις αλλαγές που λες πως έχεις. Τόσα πράγματα μπορούν να συμβούν (και συμβαίνουν) καθημερινά. Σκέψου άλλες λύσεις με άτομο της εμπιστοσύνης σου, που θα μπορεί να πηγαίνει να επιβλέπει και να περιποιήται το ενυδρείο σου.
Δίσκους πάντως με αυτές τις συνθήκες που έχεις στο μυαλό σου νομίζω πως δεν γίνεται να έχεις. Ευχαρίστως να συζυτήσουμε άλλες λύσεις αλλά οχι δισκοενυδρείο με 1 φορά τον μήνα αλλαγή νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα αν λειπεις 3 μηνες το καλοκαιρι βαλε στο λογαριασμο οπωσδηπωτε τσιλερ γιατι αν με ανεμιστηρακια προσπαθεις να κρατησεις θερμοκρασια στους 30-31 σε 1 μηνα θα βρεις ακομα και τον βυθο στεγνο. Ταιστρες θες ΜΕΓΑΛΕΣ και για τις αλλαγες στο ειπαν οι απο πανω. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ υποθετωντας οτι δεν θα παει τιποτα στραβα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως το μια φορά το μήνα, για ένα 3μηνο και μάλιστα εντός καλοκαιριού είναι σχεδόν απαγορευτικό όχι για δίσκους αλλα για ενυδρειο γενικότερα
Χωρίς να θέλω να σ απογοητευσω θα σου πρότεινα είτε να βρεις άλλον να το φροντίζει μια φορά την εβδομάδα είτε να αναβαλεις το στήσιμο του, μέχρι να μπορείς να το φροντιζεις μόνος σου, το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα Συμβαίνουν πολλα κυρίως το καλοκαίρι. Η σταθμη πέφτει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το ρεύμα κόβεται κλπ, οπότε ξανά σκέψου το Η τεχνολογία δεν λύνει τα χέρια στα πάντα ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η επαρκεια των φιλτρων και των αλλαγων νερου, εξαρτωνται απο την ποσοτητα τροφης που πεφτει σε ενα ενυδρειο.
Εχω παρομοιο ενυδρειο με ομαδα αγγελοψαρων, τετρας, κορυ (και πεφτει μπολικο φαι) και αν δεν κανω καθε εβδομαδα 50% αλλαγη νερου, το νερο γινεται ......
|
|||
|
|||
![]()
Διαζωντας σε κατι ποστ, ειδα οτι οι αλλαγες νερου γινονται απαρετητα 1φορα την εβδομαδα οταν οι διακοι ειναι μικροι και θελουν 6 φορες ταισμα την ημερα, και επισης οταν ειναι πολλα ψαρια και σκεφτικα εγω : ισως μπρω να βαλω δισκους (1χρονον σε ηλυκια) ετσι ωστε να μην χριαζονται τοσες φορες ταισμα,που σημενει ποιο καθαρο νερο και ισως βαλω ενα κοπαδακι με 5-6 δισκους σε αυτα τα λιτρα!! Δηλαδη 6ψαρια σε ενυδρειο 550λ πιστευω να μην βρομιζει τοσο ευκολα!! Επισης ισως θα βαλω καμερα για να βλεπω αν ολα πανε καλα το καλοκαιρι και θα βαλω σιγουρα ψιχτρα + ανεμιστιρακια.. Παιδια ειμαι στο 2χρονο εχω τουλαχιστον αλλα 4 χρονια μεχρι να τελιωσω οποτε δεν μπορω να περιμενω
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γτ δεν κανεις υπονονη να τελειωσεις καλυτερα την φοιτιτικη ζωη κ να το φτιαξεις μετα???κριμα δεν ειναι τα ψαρια??κ πως θα το αφησεις μονο του το καλοκαιρι??που ξερεις τι θερμοκρασιες θα εχει το νερο σου???καταλαβαινω οτι θα το θες τοσο πολυ οπως ολοι αλλα καποια πραγματα δεν γινονται..τουλαχιστον ολα μαζι..γνωμη μου παντα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ | kokos125 | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 02-12-09 15:51 |
τα φυλλα γινονται καφε | loizos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 10-12-08 10:05 |
ονειρα που γινονται πραγματικοτητα | Giwrgos23 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 17-09-06 18:16 |