|
|
||||
|
||||
![]()
Ειπα φυσιολογικο πανε
Ναι θα βοηθησει το diy, αν ειναι μπολικο (πχ διπλα μπουκαλια)
|
||||
|
||||
![]()
Εννοούσα τη γνώμη σου οσον αφορα τη τιμη του ph και τιμες σκληρότητας.Υπάρχει τρόπος να ανεβάσω KH χωρίς να επηρεάσω PH?Κάπου διάβασα για μαγειρική σόδα
|
|
||||
|
||||
![]()
Για δωστα, δεν τα θυμαμαι.
|
||||
|
||||
![]()
Ήρθαν και τα τεστάκια για τις σκληρότητες.Οπότε έχουμε PH 8, GH 8, KH 7.Aν καταλαβαίνω καλα,θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς,βλέποντας τον πίνακα με co2 δεν έχουν καθόλου διοξείδιο τα φυτά έτσι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι, τιποτα. 2ppm
http://www.theaquatools.com/co2-calculations CO2 table describing the relationship between free gaseous CO2, the carbonate hardness and pH. The green shaded area indicates optimum CO2 level in the planted aquarium. ![]() ------------------------- Παράθεση:
Αν και μου φαινεται ψηλο το πεχα, με τετοιες τιμες στις σκληροτητες. Μηπως δεν ειναι καλη η μετρηση?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 22-01-13 στις 00:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρήσεις πρέπει να είναι σωστές.Έχω κανει αρκετες φορες το test για ph και συνέχεια 8 μου βγάζει.Έχω το api freshwater master kit και ακολουθώ ευλαβικά τις οδηγίες.Ημερομηνία λήξης το 2017.Απλά το χώμα ή οι πέτρες μου έχουν ανεβάσει το ph.Επίσης κάπου διάβασα οτι κατά την διαδικασία στρωσίματος που υπάρχει αμμωνία πάντα τσιμπάει λίγο προς τα πάνω το ph.PH βρύσης έχω 7,6.
Όταν στήσω το diy co2 και δω τότε τελικές τιμές ph και kh,θα κάνω αυτό που μου είπες με τη σόδα αν χρειαστεί.Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
14η μέρα σήμερα που στρώνω με τροφή και οι τιμές είναι
Αμμωνία:0,50(τις προηγούμενες μέρες ήταν 1 με 2 αλλά έπεσε) NO2:5+ (νομίζω πιο μωβ δεν πάει) NO3:20 PH:8 GH:9 KH:6 με 7 Να υπενθυμίσω οτι δουλεύουν δύο φίλτρα με 3 διχτάκια siporax mini συνολικά,σφουγκάρια και βαμβάκι στα 84 λίτρα. Είναι στο σωστό δρόμο το στρώσιμο? Σε πόσο καιρό πιστεύεται θα έχει στρώσει το ενυδρείο?Ευχαριστώ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άλλος ένας καινούργιος στο αλμυρό θέλει βοήθεια. | chanikos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 02-12-11 16:25 |
Άλλος ένας αρχάριος | tass | Αρχάριοι γλυκού νερού | 43 | 03-11-09 10:47 |
Οι Κλόουν αφανίζονται ένας- ένας | aquatrue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-06-04 20:41 |