|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 30-12-12 στις 12:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
θα σε βοηθησω εννωειτε αλλα καποια πραγματα ειναι απλα μαθηματικα αν δεν κανεις τις πραξεις που πρεπει δεν εχεις αποτελεσμα .και ακομα δεν μου εχεις πει τι τροπο εχετε σκεφτει για τον ελεγχο του συστηματος πως θα ελεγχεται το διαφορικο με τι κιαθεια που ειναι ολα χαλκινα? υπαρχουν καποια απαγορευτικα δυστηχως.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω σκεφτει κατι για ολα, το ανεφερα στον φιλο μου και μου λεει γινετε δεν ειναι τιποτα...
μου ειπε οτι θα χρειαστουμε ενα μικρο δοχειο αδρανειας, παροχη νερου για αναπληρωση, βαλβιδα εκτονωσης, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα... και εναν μικρο κυκλοφωριτη απο αυτους που εχω στο ενυδρειο και σωλινωσεις αν θυμαμαι καλα πλαστικες μονωμενες.... αυτα πανω κατω αν θυμαμε καλα... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πως θα ζεστανει το αδρανειας σε μιση ωρα δεν μας λεει ο φιλος και χωρις διαφορικο και αισθητιρια πως θα το ελεγξει δεν μας λεει αν δεν εχει αισθητηρια το μονο που καταφερνεις ειναι να εχεις το αντιθετο αποτελεσμα δηλαδη οταν κρυωνει το νερο στο ενυδρειο και ανοιγη η ηλεκτροβανα οταν δεν εχει ηλιο η θερμοκρασια θα πεφτει κιαλο αντι να ανεβενει ο φιλος εχει μαλλον μια γενικη γνωση αλλα αυτα τα συστηματα ειναι λιγο πολυπλοκα για να δουλεψουν σωστα. συνηθως τα περνουν οι υδραυλικοι και μετα σηκωνουν τα χερια ψηλα.
και σου ειπε κυκλοφοριτη απο αυτο που εχουμε στα ενυδρεια κιολας? με τη ροη εδω βαζουμε υδροστατικες στο 1 λιτρο τι λεει ο φιλος ?? |
|
||||
|
||||
![]()
οπως σου ειπα δεν το πολυ συζητησαμε και δεν ξερω τι μπορει και τι οχι.
οπως λες ενας υδραυλικος ισως να μην εχει τις γνωσεις που χρειαζονται... εγω επιδη παντα το ψαχνω καλα πριν ξεκινησω κατι και επιδη εχω μαθει να ακουω και να περνω γνωμες, γι αυτο και ανοιξα θεμα... γιατι σιγουρα μεσα σε τοσα ατομα εδω καποιος θα εχει τις γνωσεις.... οτι θελεις μπορεις να μου πεις, η ακομη και μου δειξεις και καποιο σχεδιo... ισως μετα το μεσημερι να υπαρχει ενα διακοπτης που να κλεινει την κυκλοφορια να ειναι οκ.... γιατι οπως το λες εχεις ενα δικιο... ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 30-12-12 στις 13:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
με ενα τετοιο κανεις δουλεια φιλε αλλα ακριβω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 30-12-12 στις 13:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Θαναση επειδη με ενδιαφερει πολυ το αποτελεσμα του ολου project, αν εχεις την ευχερια για μηχανολογικη κατασκευη μπορω να σου στειλω την ηλεκτρικη + ηλεκτρονικη μελετη για συστημα το οποιο δε θα ειναι σταθερο αλλα θα ακολουθει τον ηλιο (οπως θα επρεπε δηλαδη να ειναι ολοι οι ηλιακοι ωστε να εχουν μαξιμουμ αποδοσης)
Αυτο που θα χρειαστει βεβαια ειναι ενα πολυ καλα ενισχυμενο συστημα με ραγες 180 μοιρων. Το μεγαλυτερο κοστος αυτου του συστηματος ειναι ο μειωτηρας βεβαια (το μοτερ δε χρειαζεται να ειναι πολυ μεγαλο )
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε τι τιμη το θελεις για να δουμε αν αξιζει? εγω προσωπικα το κανω με ηλεκτρονικο Η-switch (δικης μου κατασκευης φυσικα) και δινω και ελεγχο κινησης. Τωρα αν θες κατι απλα στατικο, σε τετοιες μικροεφαρμογες δε γνωριζω τι ετοιμο υπαρχει στο εμποριο και ποσο κοστιζει γιατι σχεδον παντα υλοποιω δικες μου σχεδιασεις (εχει χρειαστει σε αρκετες εφαρμογες να ακολουθω ηλιο η αλλα πραγματα και δεν ειναι κατι ιδιεταιρα δυσκολο)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 10-11-12 12:27 |
θερμανση ενυδρειου! | Sakisdraminos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 30 | 01-05-12 22:04 |
κατασκευη ενυδρειου | mixalis p | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 34 | 23-01-11 22:02 |
κατασκευη ενυδρειου! | gramm.n | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 18-03-10 18:56 |
Κατασκευη ενυδρειου | xaris1974 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-01-06 23:35 |