|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το ενυδρείο μου δεν ήταν νεοστημένο, αν δεν ήταν καλοκαίρι (εξάτμιση) και αν δεν συνδύαζα το DIY CO2 με EXCEL θα ήμουν σίγουρος πως την πτώση της KH από 12 σε 6 μέσα σε 3-4 μήνες έγινε από το DIY CO2. Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ περισσότερο με τον Γιάννη. Πριν ένα μήνα περίπου είχα πάρει δυο μετρήσεις (μετράω κάθε εβδομάδα πριν την αλλαγή) με KH=4!!! Από τότε έχω παρατηρήσει ιδιαίτερη πτώση του CO2 λόγο του ότι κρύωσε ο καιρός και οι μετρήσεις που παίρνω εδώ και ένα μήνα είναι KH=6. Το PH ξεκίνησε τον Αύγουστο (χωρείς CO2 και EXCEL) από 7,4 , έφτασε τότε που μέτραγα KH=4 (πριν κανα μήνα περίπου) στο 6,8 και τώρα παίζει μεταξύ 7 - 7,1 και η KH είναι 6. Απ' όλα αυτά συμφωνώ με τα λεγόμενα του Γιάννη.
|
|||
|
|||
![]()
¶πό αυτά που διάβασα το pH controller θα ήταν αχρείαστο στην περίπτωση μου εφόσον έχω αρκετά σκληρό νερό. Διότι στην ουσία και να θέλω να κατεβάσω το pH δεν θα μπορώ λόγο του πολύ ψηλού kH. Απλά θα αφαιρέσω πλήρως την ηλεκτροβάνα από το σύστημα και θα διοχετεύω δυοξείδιο 24 ώρες την ημέρα με ρυθμό 1 φυσαλίδα ανα 2 δευτερόλεπτα ίσα ίσα για να αναπτύσσονται τα φυτά χωρίς να μου επηρεάζει καμιά άλλη παράμετρο.
Επίσης το αμέσως επόμενο βήμα για εμένα είναι να πάω να αγοράσω υγρά τέστ ανθρακικής και γενικής σκληρότητας πριν ενώσω το δυοξείδιο για να είμαι σίγουρος μην πάθω κανένα πατατράκ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΟΗΘΕΙΑ | giota | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 31-08-11 20:58 |