Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-11-12, 22:05
Το avatar του χρήστη Stivv27
Stivv27 Ο χρήστης Stivv27 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γιαννιτσα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Brutale Εμφάνιση μηνυμάτων
Δέν γνωρίζω ακριβώς την επωνυμία των έτοιμων βακτηρίων που πήρα αλλα σύμφωνα και με τα λόγια του έμπειρου πετ-σοπα που ασχολείτε χρόνια με ενυδρεία είναι ότι καλύτερο για γρήγορα αποτελέσματα. Έννοείται πως θα κοιτάξω άμμεσα να λυθεί το θέμα με το στρώσιμο του νερού.

Τώρα όσον αφορα την ερώτηση μου για το τί ψάρια να επιλέξω για να φιλοξενήσω έχω βρεί κάποιες πιθανές επιλογες ( ΞΕΡΩ πως δεν είναι απολυτα σωστές αλλα δέν με ελκύουν τα guppies κλπ) και θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλήξω στην πιό καλή επιλογή και σύμφωνα με το στήσιμο που έχω κάνει (φυσικα φυτα, πετρες, ξύλα)

1. Να παραμείνουν μέσα τα ήδη υπάρχοντα ψάρια που βρεθηκαν τυχαια στα χερια μου( 1 κιχλιδα Pseudotropheus estherae, 1 κλοουν, 1 Corydoras aeneus, 1 σαλιγκαρι νομιζω apple snail) προσθέτοντας και 1 θηλυκο Pseudotropheus estherae

2. Να φυγαδέψω μόνο το Pseudotropheus estherae και να προσθέσω ένα ζευγάρι firemouth meeki τα οποία μου αρέσουν πάρα πολύ

3. Να φυγαδέψω μόνο το Pseudotropheus estherae και να προσθέσω ένα κοπαδακι απο τιγράκια και κανένα αγγελοψαρο.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας
Διαβασε τα προφιλ των ψααριων σου και θα δεις οτι κανενα δεν κανει για τα λιτρα σου!Ο εμπειρος πετσοπας που στα πουλησε ειναι για
Παλιά 03-12-12, 23:21
harmasn Ο χρήστης harmasn δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: γουδι
Send a message via Skype™ to harmasn
Προεπιλογή

Μαλιστα..... εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα μεαλυτερο ενυδρειο για να καλυψεις τα θελω σου ουτως η αλλως αργα η γρηγορα θα παρεις μεγαλυτερο αυτο ειναι σιγουρο αν σου αρεσει τοσο πολυ το χομπυ μας.Δες ποια ψαρια σου αρεσουν και προσπαθησε να κανεις τις συνθυκες του νερου σου αναλογες και βρες ενα ενυδρειο στα μετρα των ψαριων που θες.
Πχ τα σκαλαρια που λες χρειαζονται κατι τετοιο
http://www.petcity.gr/product/ANUBIA...-23400186.html γενικοτερα ενυδρεια με υψος
οπως ξανα ειπα το ποιο σωστο ειναι να αποφασεις πρωτα τι ψαρακια θες να φιλοξενησεις και μετα να ξεκινησεις το ολο στισημο του ενυδρειου σου αν διαλεξεις πχ τα σκαλαρια δες κιολας και με τι αλλα ψαρια μπορεις να τα συνδιασεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-12, 01:53
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harmasn Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαλιστα..... εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα μεαλυτερο ενυδρειο για να καλυψεις τα θελω σου ουτως η αλλως αργα η γρηγορα θα παρεις μεγαλυτερο αυτο ειναι σιγουρο αν σου αρεσει τοσο πολυ το χομπυ μας.Δες ποια ψαρια σου αρεσουν και προσπαθησε να κανεις τις συνθυκες του νερου σου αναλογες και βρες ενα ενυδρειο στα μετρα των ψαριων που θες.
Πχ τα σκαλαρια που λες χρειαζονται κατι τετοιο
http://www.petcity.gr/product/ANUBIA...-23400186.html γενικοτερα ενυδρεια με υψος
οπως ξανα ειπα το ποιο σωστο ειναι να αποφασεις πρωτα τι ψαρακια θες να φιλοξενησεις και μετα να ξεκινησεις το ολο στισημο του ενυδρειου σου αν διαλεξεις πχ τα σκαλαρια δες κιολας και με τι αλλα ψαρια μπορεις να τα συνδιασεις
Νόμιζα πως ήθελαν 1 μέτρο μήκος min.
Παλιά 04-12-12, 02:23
harmasn Ο χρήστης harmasn δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: γουδι
Send a message via Skype™ to harmasn
Προεπιλογή

Σε 55 λιτρα θελει να βαλει firemouth δεν νομιζω τα σκαλαρια να ζοριστουν σε 60εκατοστα υψος αλλα αυτο που ηθελα να πω ειναι να του δωσω ενα παραδειγμα για το τι χρειαζονται τα σκαλαρια που ειναι ενυδρειο με υψος αυτο ηταν το point μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-12, 02:50
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harmasn Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε 55 λιτρα θελει να βαλει firemouth δεν νομιζω τα σκαλαρια να ζοριστουν σε 60εκατοστα υψος αλλα αυτο που ηθελα να πω ειναι να του δωσω ενα παραδειγμα για το τι χρειαζονται τα σκαλαρια που ειναι ενυδρειο με υψος αυτο ηταν το point μου
Παρανόηση! Καλό σου βράδυ !
Παλιά 04-12-12, 22:53
Το avatar του χρήστη Brutale
Brutale Ο χρήστης Brutale δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Σέρρες
Προεπιλογή

Την αποφαση την πηρα σημερα παλικαρια. Φυγάδευσα την κιχλιδα και πρόσθεσα μαζί με τον κλοουν το γατοψαρο και το σαλιγκάρι δύο κογκολέζους χρυσοψαρα, και ένα red cap. Σημαντικός λόγος που με ωθησε σε αυτή τη κίνηση ήταν να έχω μια ηρεμία στο ενυδρείο μιάς και η κιχλίδα μου είχε κάνει γενικη ανακαινιση και κατεδαφιση του χωρου. Επισης είναι πολυ ανθεκτικά και εμφανήσιμα μπορώ να πω. Ελπίζω καποια στιγμη να μου δοθεί η δυνατοτητα να αποκτησω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο και να δημιουργήσω ένα πραγματικο βιοτοπο μιας και το συγκεκριμενο χομπι με γοητευει παρα πολυ. Για την ωρα ομως συμβιβαζομαι με το 55αρι. Οσον αφορα την ψαροσυνθεση αυτη δεκτη καθε παρατηρηση. Θελω να πιστευω να μην μου πειραξουν τις βαλισνεριες γιατι εχουν πιασει καλα πλεον οι ριζες και θα χαλαστω ειναι η αληθεια αν μου της φανε.
Παλιά 04-12-12, 22:56
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Ο κλόουν ήταν ήδη πολύ μεγάλο ψάρι για το ενυδρείο σου και έβαλες άλλα τρία μεγάλα ψάρια και το χειρότερο έβαλες χρυσόψαρα (ψάρια κρύου νερού) με τροπικό. Είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος το ενυδρείο σου.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές