|
|
|||
|
|||
![]()
23% περιεκτηκοτητα εχει. Και φυσικα μυριζει αμμωνια. Εδω ανοιγω το καπακι του ενυδρειου και βρωμαει ο τοπος! Στις 8 ακριβως θα εχουμε τα αποτελεσματα. Ουτε...εκλογες να ταν. Στοιχηματιζω οτι παλι μηδενικα θα δειξει...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κριμα που κανεις δεν εβαλε στοιχημα:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() οταν ειχες το χρυσοψαρο τι θερμοκρασια ειχες στο νερο? το φιλτρο σου λειτουργει κανονικα?εχει ροη?(λεω μηπως...) |
|
|||
|
|||
![]()
Πως ειναι νωρις; Δεν θα πρεπε μεσα σε 24 ωρες να εχω μετρησιμα νιτρικα; Εκτος κι αν φταιει, που μετρησα στις 23 ωρες...
![]() Οσο για το...μπολι, ας μην βιαστω ακομα, ας περιμενω και αυριο μπας... Αλλα δεν ειναι πανακεια, οπως συχνα παρουσιαζεται εδω μεσα. Θα...κραξω αυριο, αν ειναι. Θερμοκρασια ειχα εκ του φυσικου του. Τωρα ειχε πεσει στους 22 βαθμους με το κρυακι που επιασε. |
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε το μπολι μπορει να μην ειναι πανακεια,αλλα ειναι μεθοδος δοκιμασμενη και αποδεδειγμενη χρονια τωρα και απο ερασιτεχνες χομπιστες και απο επιστημονες.δεν προτεινεται χωρις λογο δηλαδη.συνεχισε με την αμμωνια.δε μπορεις να κανεις κατι αλλο.και μην κανεις αλλαγες νερου εβδομαδιαιες μεχρι να δουμε τι γινεται με τα νιτρικα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν μετρησω κι αυτη την φορα, ειναι η 3η που δεν πιανει το μπολι, οποτε...τι μου λες τωρα
![]() Θερμοκρασια εχω 27 βαθμους, να το αφησω εκει μονιμα; (δεν θελω να τα ..τρωει η δεη...καταλαβαινεις...) Νερο εχω να αλλαξω απο την περασμενη τεταρτη Θα ριξω κι αυριο 5ml αμμωνιας, θα κανω ξανα μετρησεις και βλεπουμε (με την συνεχομενη προσθηκη αμωνιας να δω πως θα καθαρισω τα τζαμια μετα, θα θελει ξεστησιμο φοβαμαι, οποτε αδικος ο κοπος μου φαινεται, ηδη εχουν γινει χαλια...) |
|
||||
|
||||
![]()
μα δεν εχεις μμωνια αρα γιατι λες πως ειναι αστρωτο?
Η εχεις πετυχει σχεδον 100% απονιτροποιηση, η κατι τρεχει με τα τεστ σου. ποσο βαθυς ειναι ο βυθος σου και απο τι αποτελειται? ποσο μεγαλο φιλτρο εχεις και ποια ειναι τα υλικα του? για φυτα δε ρωταω γιατι οι ανουμπιες δεν απονιτροποιουν (συμβαλλουν ελαχιστα). Τα υλικα του φιλτρου σου, οι σωληνες κτλ εχουν μηπως μπολικη αλγη? στο ενυδρειο απο αλγες τι παιζει? Υπαρχουν "σκοτεινες περιοχες"? (ζωνες που ποιανει λασπη ο βυθος οπου δεν υπαρχει σχεδον καθολου κυκλοφορια νερου) Απο πετρες τι εχεις?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν μετρας μυριζει ακομα το ενυδρειο αμμωνια οταν ανοιγεις το καπακι;
|
|||
|
|||
![]()
Nα απαντησω στις αποριες:
Το ενυδρειο εχει μεσα τα εξης: 25 κιλα αμμοχαλικο 1-2 mm κοκκομετριας πολυ καλα πλυμενο. 2 πετρες μεγαλες, μαλλον για ξυλοπετρες μου μοιαζουν, στις οποιες εκανα τεστ με ακουα και δεν αφρισαν. 4 κομματια φυσικο ξυλο. Τις πετρες και τα ξυλα τα ειχα πλυνει για μια βδομαδα σε κουβα με καθημερινες αλλαγες ζεστου νερου. Εχει ακομα 3 ανουμπιες. Αλγη οχι, δεν εχω δει κατι. Φωτοπεριοδο εχω βαλει τωρα 6 ωρες την ημερα. Το φιλτρο, οπως φαινεται και στην εικονα εχει: το κατω καλαθακι το εχω τιγκαρει με siporax μεσα σε διχτακι, το πανω καλαθακι εχει filter wool, ενα μπλε χοντροτρυπο, ενα μπλε ψιλοτρυπο και μια καλτσα γεματη substrat. To φιλτρο εχει ροη ικανοποιητικη, οπως ειχε οταν πρωτολειτουργησε. Εχω στρεψει την εξοδο προς την επιφανεια, για αναταραξη και απο χτες εβαλα και μια μικρη αεραντλια. Ξεκινησα το ενυδρειο στις 14/10/2012. Εριξα δικο μου μπολι (μια καλτσα με substrat) και αμεσως εβαλα και το ψαρακι που ειχα. Για 2 μερες δεν ειχα μετρησιμα νιτρικα και ξεκινησα να ριχνω βακτηρια για 8 μερες. Ουτε κι ετσι εμφανιστηκαν νιτρικα. Εκανα και μετρησεις για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα ολα 0. Προχτες το βραδυ, ξαναεβαλα μπολι απο εναν φιλο απο το φορουμ και εριξα και 20ml αμμωνιας. Χτες εριξα ξανα 5ml αμμωνιας και το βραδυ εκανα μετρησεις και τα νιτρωδη και νιτρικα ειναι παλι 0, θα ξαναμετρησω ξανα σημερα το απογευμα. Η αμμωνια μυριζει πολυ εντονα οταν ανοιξω το καπακι του ενυδρειου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |