|
![]() |
#1 |
επιτελους
![]() Αξιολόγηση:
![]() αλλαξα το λαθος υποστωμα που μου εδωσαν βαζοντας χαλαζια..οι τιμες της βρυσης μου ειναι ph=7 και gh =7..παιδια πως μπορω να ριξω την gh μου στο 2-6?
------------------------- ??????????????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη B22 : 28-02-11 στις 21:57. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 6908
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντιστροφη οσμωση ή τυρφη.
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω ανθρακα μεσα γινεται να βαλω και τυρφη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι για να βαλεις τυρφη πρεπει να βγαλεις τον ανθρακα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα και τα δυο ειναι απαραιτητα...τι απο τα δυο πρεπει να αφησω?
|
|
||||
|
||||
![]()
ασε ανθρακα και αγορασε οσμωση, στο waterwaves εχει καλες τιμες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο ανθρακας δεν ειναι απαραιτητος.
Τον βαζουμε μονο μετα απο θεραπεις που κανουμε στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
αμα ειναι οκ οι καρδιναλιοι μου τοτε ολα καλα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο ανθρακας ειναι πολυ χρησιμο υλικο χημικης φιλτρανσης.
Τραβαει πολλα "κακα". (εδω πιο αναλυτικα) Απλα καμια φορα τραβει και λιγα χρησιμα στο ενυδρειο , οπως και ποσοστο ταννινων και χουμικων της τυρφης, ή λιπασματα. Αν δεν βαζεις τυρφη και λιπασματα, δεν ειναι απαγορευτικη χρηση του. Θελει αντικατασταση καθε μηνα. Ετσι μαλακωνεις το νερο με ΑΟ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θελω να ρωτήσω κατι παρεμφερες. Τι σχεση εχεί το αμμώνιο (NH4+) με την αμμωνία (NH3); Ο ενεργός ανθρακας απορροφα το 1ο ενω για το 2ο δεν βρήκα κατι. Ρωτώ γιατί στο ενυδρείο με την νεροχελώνα σκεφτομαι να βάλω, γιατι βγάζει... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατω απο 7 πεχα εχουμε αμμωνιο. Η αμμωνια ειναι πολυ τοξικη, το αμμωνιο ΝΗ4 οχι τοσο. Στην τοξικοτητα της αμμωνιας παιζει ολο και η θερμοκρασια (οσο πιο ψηλη, τοσο πιο τοξικη η αμμωνια) Αναλυτικα εδω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%...BD%CE%B9%CE%BF http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%...BD%CE%AF%CE%B1 Ο ενεργος ανθρακας εχει πολυ μικρη συμμετοχη στην δεσμευση της αμμωνιας. Η μεμβρανη της ΑΟ μονο, μπορει να κανει σοβαρη δουλεια και φυσικα τα νιτροποιητικα βακτηρια.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους η αρχη εγινε!!! | johnvidras | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 49 | 09-06-07 10:19 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |