|
|
|||
|
|||
![]()
Πωλουνται:
κρεας απο μαμουθ (καλη εποχη για κρεας η εποχη των παγετωνων) ![]() Παεσπανι αντικα (αυτο που η Μαρια Αντουανεττα αναρρωτιοταν ποιος θα το φαει) ο Μομπυ Ντικ ο Γκοτζιλα Καλη ορεξη σε οποιον τα παρει, και συνοδευονται απο δωρο ενα αμφορεα κρασι που βρεθηκε σε τριηρη ![]() ![]() ![]() ![]() την ωρα που το διαβασα επινα μια τζουρα καφε και παραλιγο να μου βγει απο τη μυτη. ξεχασες να πεις και για τα εντομα που εχουν εγκλωβιστει σε κεχριμπαρι ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ελα ηρεμισε και χτυπα ενα πατσαδακο φτιαγμενο απο τα τσαρουχια του Κολοκοτρωνη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3-4 ευρω για μια φρεσκια τροφουλα;
ε,πειτε μου!!
|
||||
|
||||
![]()
για καποιους τα 3-4 ευρω μπορει να ειναι πολλα...... οσο και περιεργο αν ακουγεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
οντως μπορει να ειναι πολλα για καποιους και τα 3 και ακομη και το 1 ευρω.αλλα υπαρχουν εναλλακτικες.δεν ειναι οτι δεν υπαρχουνε.και σιγουρα μια μικρη συσκευασια που θα βγαλει 3-4 μηνες με 4 ευρω,ε σιγουρα μπορουνε να βρεθουνε καπως.εχω ακουσει και εχω δει αρκετους γνωστους και φιλους στο παρελθον (και πολυ πριν την "κριση")πριν καν ασχοληθω με τα ενυδρεια που κανανε το ιδιο πραγμα.παιρνανε τροφες και τις κρατουσανε και δυο και 3 χρονια.και ταιζανε μεχρι να τελειωσουνε.
βεβαια σχεδον ολοι τους ειχανε προβληματα με τα ψαρια καποια στιγμη,αν οχι πολυ συχνα ![]() νομιζω πως αν δεν ασχοληθει λιγο σοβαρα καποιος με το ενυδρειο,οχι πολυ,λιγο.να διαβασει καποια στοιχειωδη πραγματα,δεν μαθαινει να σκεφτεται οπως πρεπει και αποκει προκυπτουν αυτα τα λαθη.δεν ξερω ισως να κανω και λαθος,αλλα νομιζω ειναι θεμα τροπου σκεψης και κοινης λογικης μερικες φορες. |
|
||||
|
||||
![]()
Η αληθεια ειναι πως οι τροφες πουλιουνται σε συσκευασιες που μια ζωη πεταμε γεματα κουτακια, ειδικα οσοι δινουμε ποικιλια 5-10 διαφορετικων τροφων, αλλα τι να κανουμε? Μηπως και αυτα που αγοραζουμε για δικη μας καταναλωση πολλες φορες δεν καταληγουν στον κουβα χωρις να εχουν καταναλλωθει?
Οταν αναλαμβανουμε να φιλοξενησουμε ενα pet εχουμε την αποκλειστικη ευθηνη και για τη δικη του ευζωια με τον ιδιο τροπο που θα καναμε αν προστιθονταν ενα ακομα μελος στην οικογενεια. Αν καποιος δε θελει τετοιου ειδους ευθυηνες τοτε καλυτερα να μην ασχολειται με ζωες τις οποιες δε μπορει να φροντισει. Η αληθεια ειναι πως διανυουμε γαμ...εποχη στη χωα μας -και οχι μονο-και πολλοι ανθρωποι που πριν δυο χρονια μπορει να ηταν και αρκετα ευκαταστατοι σημερα εχουν χοντρα οικονομικα προβληματα (για τα οποια δε θα επεκταθω ποσο φταιει το συνολο των πολιτων που με μαζοχιστικο τροπο ξανα-επελεξε τα προβληματα) και οι τροφες δεν εχουν 3-4 ευρω συνηθως αλλα αρκετα παραπανω, ομως μπορουμε αν θελουμε να κανουμε καποιες κινησεις οικονομιας οπως πχ αν δεν τις αγοραζουμε ολες μαζι και αναπληρωνουμε μια δυο το μηνα δεν ειναι καποιο τρελο εξοδο. Επισεις θα μπορουσαμε ανετα να μοιραζομαστε τις τροφες που αγοραζουμε ωστε να ερχονται φθηνοτερα (και να μην πετιουνται) η καποιος που αγοραζει ετσι κι αλλιως καποιες τροφες να διαθετει ενα μερος τους ειτε για χαρισμα ειτε για ανταλλαγη (τωρα που το σκεφτομαι θα βαλω κι εγω αγγελια γιατι ειναι και κριμα τοσες τροφες να καταληγουν στον κουβα, και αν εφαρμοσουμε μια παγια τακτικη ανταλλαγων θα μπορουμε να εχουμε και ακομα μεγαλυτερη ποικιλια)
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως που είχα μία τροφή για τροπικά ψάρια, και είχε λήξει, όσο την έδεινα στα ψάρια μου οι κοιλιές τους πρίζονταν και ξύνονταν σαν τρελλά λες και χτυπούσαν την κοιλιά τους για καλή χώνεψη... Με αλλαγή τροφής διορθώθηκε το πρόβλημα... Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η φρέσκια τροφή. επίσης να πω ότι εγώ πετάω τη συσκευασία της τροφής γιατί νιώθω ότι δεν κλείνει καλά, και τη βάζω μέσα σε γιάλυνο βαζάκι π.χ. από μουστάρδα ή μαγιονέζα (καλά πλυμμένο) και διατηρεί αρκετή φρεσκάδα...
Καλή η ιδέα της ανταλλαγής!!! έχω αρκετή τροφή αυτή την περίοδο, αν ενδιαφέρεται κανείς, πείτε μου1!! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι πολλα τα λεφτα για σωστη τροφη, να ξεστησει το ενυδρειο, και να εξοικονομει τα χρηματα.
|
||||
|
||||
![]()
η φτωχεια θελει καλοπεραση
![]() ![]() +1 για τις ανταλλαγες τροφων.πολυ καλη ιδεα.και εχω ποσες κλειστες σε μικρες συκευασιες(να ειναι καλα η εκθεση ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ποσα σκυλακια τρωνε οτι περισσευει απο το φαγητο του ανθρωπου και οχι αυτο που πρεπει... |
|
||||
|
||||
![]()
εγω τις τρωω τις ληγμενες και δεν εχω πα8ει τπτ....... χαχαχαχα
τωρα περα απο την πλακα υπαρχει σχετικο αρ8ο στην αγορανομια για το ποσο καιρο μπορεις να καταναλωσεις τροφες....... αναλογα με τον τυπο του προιοντος....... αν γραφει μηνα και χρονο νομιζω μεχρι 1 μηνα αν γραφει μονο χρονο 3 ...... αλλα το 8εμα δεν ειναι μονο η ημερομηνια ληξης αλλα και το ποσο καιρο μπορει να μενει ανοιχτο ενα προιον....... που δεν εχει ληξη......!!!! για αυτο καλο ειναι να παιρνουμε μικρες τροφες...... γιατι εγω εχω τροφες που ληγουν το 2015 αλλα τις εχω ηδη 2 και βαλε χρονια ανοιχτες και δεν τις χρησημοποιω...... γιατι εχουν χαλασει
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει να εχω παρει LSD για να καταλαβω τι εννοεις εδω!!!!!!
ξανα γραψε το σε παρακαλω!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μαλλον ενννοει οτι τα 3 ευρω τα εχει μεγαλη αναγκη. Καποιος μαλλον δουλευει καποιους ...... |
|
|||
|
|||
![]()
Μιας και επανέφερε το θέμα ο LΑΚΙ (όπως το επανέφερε) και επειδή έχει σχέση και με τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στις τροφές (θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στην ίδια κατηγορία περί διατροφής) θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά με την ημερομηνία λήξης των τροφών, ότι στις ζωοτροφές βάζουν συντηρητικά όχι μόνο για την διατήρηση της διατροφικής τους αξίας (βιταμίνες, κ.λ.π.) αλλά και για την προστασία από την οξείδωση του λίπους που περιέχεται στα ιχθυάλευρα (κύριο συστατικό των ξηρών τροφών).
Εφόσον η αντίδραση της οξείδωσης αρχίσει με το άνοιγμα για πρώτη φορά της τροφής δηλαδή, δεν σταματά μέχρι να εξαντληθεί κάθε ίχνος λίπους. Από την οξείδωση των λιπών (εκτός από την διαρκώς μειούμενη διατροφική αξία της τροφής) παράγονται κετόνες και ελεύθερα λιπαρά οξέα που είναι επικίνδυνα για την υγεία των ψαριών, γι αυτό και οι τροφές πρέπει να διατηρούνται σε αεροστεγείς συσκευασίες, σε δροσερό και ανήλιαγο μέρος, ώστε να μην επιταχύνεται το φαινόμενο της οξείδωσης και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από την στιγμή που ανοιχτεί η συσκευασία αρχίζει και η αλλοιώση..Το φως, η σκόνη, ο αέρας, η υγρασία που εισέρχεται στην συσκευασία με το άνοιγμα και κλείσιμο της συσκευασίας επιφέρουν αλλοιώσεις στο προϊόν.. Ακόμα και η χορήγηση της τροφής με το χέρι μας..μπορεί να την αλλοιώσει.. Γι΄αυτό... 1. αγοράζουμε τροφές με μακρά περίοδο λήξης και προσφατη ημερομηνία παραγωγής. 2. αποθηκέυουμε σωστά 3. Πέρνουμε μικρες συσκευασίες, ώστε να διαρκέσει 3-4 μήνες max. 4. Κλεινουμε ερμητικά τις συσκευασίες, μακριά απο φώς και υγρασία. 5. Συλλάμβάνουμε την τροφή με λαβίδα ή κουταλάκι (πλαστικό κατα προτίμηση) ή πέρνουμε συσκευασίες ελεγχόμενης ροής. 6. Εξετάζουμε συχνά το περιεχόμενο για την υφή του..να μην υπάρχουν συσσωματώματα, φθείρες, νημάτια. Να μην έχουν μαλακώσει και να ανταποκρίνεται στην μορφή..Επιπλέοντα πελλετσ...να επιπλέουν και να μην πάνε άπατα.. 7. Επίσης προτειμούμε συσκευασίες αδιαφανείς, ανθεκτικές, να κλείνουν ερμητικά και φυσικά να υπάρχει πλήρης ανάλυση των συστατικών, καθώς και των διατροφικών αναλογιών και επιπέδου βιταμινών...(καλό θα ήταν και στα ελληνικά..αφου εισάγεται πρέπει να έχει και ελληνική ετικέτα..) |
|
|||
|
|||
![]()
φίλε μου,μην είσαι τόσο απόλυτος,ιδίως στις μέρες μας:4 ευρώ σημαίνει 4 μπουκάλια φρέσκο γάλα για τα παιδιά μας
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και 400 ευρω που κοστιζει το Χ ενυδρειο, σημαινει 400 μπουκαλια φρεσκο γαλα για τα παιδια μας. κ.ο.κ
|
||||
|
||||
![]()
αν ''πεινάς'',κοιτάς να φροντίσεις την οικογένεια σου και το σπίτι σου και οχι να βγαζεις τα γουστα σου με χόμπυ ειτε αυτο ειναι ενυδρείο ειτε οτιδήποτε....οχι σαν τον αλλο που δεν ειχε ρευμα και ειχε 3 ενυδρεια,
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
και συγκεκριμένα το σχόλιό μου ήταν απάντηση στο: "Αρχική Δημοσίευση από janickrules ![]() δηλαδη τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3-4 ευρω για μια φρεσκια τροφουλα; ε,πειτε μου!!" Από εκεί και μπρος εάν κάποιος θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα ενδυδρεία πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν κάποια οικονομική άνεση,πολύ απλά είναι άσχετος με το χόμπι |
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ Ιωαννα, απλος το ειπες με τετειων τροπο και εγω το καταλαβα λαθως
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
btw ουτε ελιτιστης ειμαι ουτε παμπλουτος ουτε υπερμαχος του καπιταλισμου (μαλλον το αντιθετο με χαρακτηριζει) ομως καποια πραγματα εχουν να κανουν αποκλειστικα με την κοινη λογικη. Αν καποιος δε μπορει να δωσει 3-4-5-10 ευρω για μια τροφη τοτε πως θα δωσει 10-50-100 + ευρω για μια θεραπεια οταν αυτη χρειαστει? (η μηπως εχει λογικη να αρχισει τις ευθανασιες για οικονομικους λογους? )
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα οταν δεν μας αρεσει η απαντηση, ειναι ειρωνικη. Καποιος για να του δωθει για υιοθεσια ενα παιδι, περναει απο χιλια κυματα για να αποδειχθει οτι ειναι σε θεση να αναλαβει κατι τετοιο. Αν γινοταν το ιδιο και για τα ζωα, δυσκολο το βλεπω να ειχαν καποιοι, ενυδρειο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ληγμενες τροφες | maikl | Διατροφή | 7 | 23-08-10 12:32 |
τροφες!!! | thanasis76 | Δίσκοι | 6 | 02-02-10 15:21 |
Τροφες | alkis13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 16-06-09 15:12 |
Τροφες | Manolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 05-04-09 19:22 |
Τροφες | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 01-09-07 10:51 |