|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχει φυτά στο ενυδρείο του, έχει πλαστικά, δεν ξέρω αν αυτό πιάνει!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μονο καλο δεν κανουν τα πλαστικα φυτα. Δεν ξερεις ποτε μπορουν να βγαλουν καποια βλαβερη ουσια.
Για το αν επηρεαζουν τα νιτρικα, ας απαντησουν οι εμπειροτεροι. Εγω νομιζω πως οχι.
|
||||
|
||||
![]()
Πώς να τα επηρεάσουν;! Να τα τραβήξουν για να μεγαλώσουν;!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
εννοώ ότι επειδή έχει πλαστικά, τα νιτρικά συσσωρεύονται και δεν τα απορροφάει τίποτα!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε αν δεν ειχες καθολου φυτα, παλι το ιδιο θα γινει.
Η αιτια των νιτρικων πρεπει να βρεθει.
|
|||
|
|||
![]()
Αντιχλώριο, βιταμίνες και λίγα βακτηρίδια έβαλα.
Σημερα εκανα παλι μετρησεις: NO3 25 NO2 0 GH > 21 KH 6 (έπεσε) PH 6,8 έδειξε αλλά δεν το εμπιστεύομαι. Το άλλο τεστ δείχνει 8. Cl2 0,8 Είχα αληθινά φυτά για 1,5 μήνα. Δεν πηγαίναν καλά και μαραίνονταν και τα έβγαλα. Ίσως από τα φυτά να προήλθε τόσο NO3. Το θέμα είναι ότι από τότε που έβαλα-έβγαλα τα φυτά το ενυδρείο μου πάει κατά διαόλου. Αρχικά νόμιζα οτι είναι εξαιτίας σκληρότητας. Αλλά το τεστ δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Λέτε να πολύ-ταΐζω μπας και πέσουν τα νιτρικά? Όμως δεν θα ανέβει η αμμωνία έτσι? Επιπλέον εχω γεμίσει τριχοειδή μαύρη άλγη. Απο τότε που έβαλα τα φυτά. Αυτή παρέμεινε από την ώρα που έβαλα τα πλαστικά και έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Παράλληλα τα ψάρια μου γίνονται ανορεκτικά και ψοφάνε. Ας πούμε τώρα παρατηρώ ένα αρσενικό guppy το οποίο έχει να φάει 3 μέρες. Δεν έχει fin rot, δεν είναι αδύνατο και δεν φαίνεται άρρωστο, Απλά κάθετε στην επιφάνεια ολη μέρα, νωχελικό και οταν ταΐζω, δεν τρώει. Τα προηγούμενα ψόφησαν απο fin rot και ανορεξία. Αγόρασα κερατοφυλο και έβαλα μπόλικο. Ελπίζω να ρίξει το NO3 σύντομα. Σκευτομαι να βάλω και ένα σακουλάκι (τούλι) με ενεργό άνθρακα μπροστά στην ροη του φίλτρου (δεν έχει θέση) μπας και κάνει καλό. Βάζω και Melafix αλλά δεν φαίνεται να κάνει τίποτα. Δεν εχω υπερ-πληθυσμό. 7 guppy (νεαρά) έχω (πλέων) και 2 γλυφτες. Είχα 12 πριν να αρχίσει το κακό. Οι γλυφτες δεν μεγαλώνουν πολύ. Δεν είναι Pleco. Εσύ μαλών για pleco λες. Ειναι μια χαρά και αρκετά υγιείς. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατ'αρχην, αν πεσουν τα νιτρικα δεν θα ανεβει η αμμωνια. Αντιθετως, η αμμωνια που δημιουργειται μετατρεπεται σε νιτρικα. Αν υπαρχει περισσοτερη τροφη που μενει και σαπιζει, θα ανεβουν τα νιτρικα κ αλλο.
Επισης, ο ανθρακας δε νομιζω να βοηθησει πουθενα. Δεν αφαιρει τα νιτρικα, αλλα χημικα, φαρμακα κλπ. Τα ψαρακια προφανως εχουν προβλημα με τα πολλα νιτρικα που πιθανο θα ανεβαινουν περισσοτερο και απο 25 (μετρα και πριν την αλλαγη αν θελεις). Σιγουρα προκληθηκε ανισορροπια με ολα αυτα που λες, αλλα δε βρησκω λογο να τον προκαλεσαν τα φυτα, οπως αναφερεις. Μαλλον τα φυτα δεν βρηκαν καλες συνθηκες για να αναπτυχθουν. Α! Τωρα το ειδα! Με στικς μετρας? Δεν ειναι καθολου αξιοπιστα, ομως και συνηθως γραφουν οτι να' ναι. (το ειδες και με τη μετρηση του pH). Με λιγα λογια, δεν ξερει κανενας τις ακριβεις μετρησεις σου. Υπαρχει δυνατοτητα για υγρα? Εστω να τα πας σε κανενα γνωστο πετσοπ σου για να κανουν μια φορα τις μετρησεις?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Guppy Social Ενυδρείο | Sandrea | Γλυκό νερό - Γενικά | 61 | 16-12-11 23:14 |
ενυδρείο 7 λίτρων και guppy | iugin | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 23-05-11 18:58 |
Γέννα guppy / Ελεύθερα μωρά στο ενυδρείο... | Carebean pirate | Ζωοτόκα | 12 | 21-06-06 14:22 |
ενυδρείο για guppy | Mariel | Ζωοτόκα | 23 | 31-03-06 00:51 |
Ενυδρείο για guppy. | nemo | Ζωοτόκα | 5 | 10-06-05 23:39 |