|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το πεχα θα ακολουθησει τις κατεβασμενες σκληροτητες σιγα σιγα. Παει σε συναρτηση ας πουμε. Λογικα πρεπει να το δεις να κατεβαινει σιγα σιγα. Αλλιως ναι με τυρφη στο βαρελι η καταππα στο ενυδρειο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Στο βαρέλι προετοιμασίας εγώ βάζω 60% νερό βρύσης 40% ΑΟ και τύρφη.
Με αυτό τον τρόπο κατεβάζω και σκληρότητες αλλά και pH |
|
||||
|
||||
![]()
ποσο θα πρεπει να περιμενω, διαβαζω ότι με την οσμωση μπορεις να εχεις χαμηλες τιμες ph. ειναο λογικο να εχει το ενυδρειο KH 4, GH 5 και pH 7?
και εχω και διοξειδιο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να πεσει το ph θες καποιο οξυ, απο κει και περα οσο λιγοτερο buffering υπαρχει (χαμηλοτερες σκληροτητες) τοσο πιο ευκολα πεφτει.
Οσο πιο ανεβασμενες ειναι οι σκληροτητες τοσο πιο δυσκολα, αλλα το οξυ ειναι ετσι κι αλλιως απαραιτητο γιατι αυτο ειναι που ριχνει το ph κι οχι απο μονη της η πτωση της σκληροτητας Η οσμωση δε ριχνει το ph αλλα τις σκληροτητες. Πολλες φορες λογο ρυπων ακολουθει και το ph λογο φωσφορικων αλλα δεν ειναι η λογικη αυτη. (φωσφορικα δε θελουμε εξ αλλου αλλα χουμικα) Η δε τυρφη (οπως και τα ξερα φυλλα) απελευθερωνει χουμικα οξεα και προκαλει πτωση του ph Κατα τ αλλα σε μαλακο νερο ολα τα οξεα θα ριχναν το ph αλλα ενα υγειες ενυδρειο θελει κατι πιο συγκεκριμενο, και αυτο παραγεται με την τυρφη, τα ξυλα, τα ξερα φυλλα κτλ
|
||||
|
||||
![]()
απλα φτιαχνοντας το νερο απο μιξη οσμοσης βρυσης καταφερνω ΚΗ 4 και GH 5. αν βαλω και φιλτρο με τυρφη στο βαρελι για χαμηλομα του ph μου πεφτουν και αλλο οι σκληροτητες.
Τι πρεπει να κανω για να χαμηλωσω το ph χωρις να πειραχτουν κιαλλο οι σκληροτητες? ενα παραδειγμα? και ενα λινκ για φυλλα καταπα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε περιπτωση που δεν το εχεις δει διαβασε και αυτο οσον αφορα τη μιξη.αν δεν προετοιμαζεις το νερο σε ξεχωριστο δοχειο ειναι καιρος ναρχισεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν διαβασεις παραπανω ηδη προετοιμαζω το νερο σε βαρελι (το λεει και ο τιτλος)
![]() ![]() ![]() ![]() στην βρυση εχω kh 8 και gh 10. μου φαινεται περιεργο να χρησιμοποιησω μεγαλυτερη αναλογια βρυσης, χωρις να μπορω να το δικαιολογησω... ![]() ------------------------------------------------------------------------------------ διαβασα το λινκ σου και χρησιμοποιω το 1ο παραδειγμα το δελτα66. Αυτες τις σκληροτητες εχει η βρυση μου και στο 5 θελω να την φτασω...(την εχω ηδη φτασει). - Παραδειγμα με : επιθυμητο GH ενυδρειου = 5 GH βρυσης = 10 και GH AO = 0 (νορμαλ περιπτωσεις) Χ = 100 : [(A+B) : Y] => Χ = 100 : [(10+0) : 5] => Χ = 100 : (10:5) => Χ = 100 : 2 => Χ = 50 (βαζει 50% βρυσης) |
|
||||
|
||||
![]()
δεν χρειαζεται το βαρελι να εχει το ιδιο ph με το ενυδρειο. Εκεινο που σε ενσιαφερει ειναι οι σκληροτητες (kh).
Η πτωση του ph δεν ειναι αμμεση αλλα σταδιακη. η τυρφη κλπ βοηθουνε στην πτωση αλλα δεν ειναι απαραιτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΑ.... | CONAN77GR | Malawi | 14 | 28-03-12 21:27 |
πλαστικο βαρελι, που? | vaspiou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 16-02-11 14:38 |
τυρφη σε βαρελι προετοιμασιας νερου. | manos_samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 20-01-11 22:27 |
Προετοιμασια νερου για αλλαγες | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 26-10-06 22:21 |