|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απλα φτιαχνοντας το νερο απο μιξη οσμοσης βρυσης καταφερνω ΚΗ 4 και GH 5. αν βαλω και φιλτρο με τυρφη στο βαρελι για χαμηλομα του ph μου πεφτουν και αλλο οι σκληροτητες.
Τι πρεπει να κανω για να χαμηλωσω το ph χωρις να πειραχτουν κιαλλο οι σκληροτητες? ενα παραδειγμα? και ενα λινκ για φυλλα καταπα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε περιπτωση που δεν το εχεις δει διαβασε και αυτο οσον αφορα τη μιξη.αν δεν προετοιμαζεις το νερο σε ξεχωριστο δοχειο ειναι καιρος ναρχισεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν διαβασεις παραπανω ηδη προετοιμαζω το νερο σε βαρελι (το λεει και ο τιτλος)
![]() ![]() ![]() ![]() στην βρυση εχω kh 8 και gh 10. μου φαινεται περιεργο να χρησιμοποιησω μεγαλυτερη αναλογια βρυσης, χωρις να μπορω να το δικαιολογησω... ![]() ------------------------------------------------------------------------------------ διαβασα το λινκ σου και χρησιμοποιω το 1ο παραδειγμα το δελτα66. Αυτες τις σκληροτητες εχει η βρυση μου και στο 5 θελω να την φτασω...(την εχω ηδη φτασει). - Παραδειγμα με : επιθυμητο GH ενυδρειου = 5 GH βρυσης = 10 και GH AO = 0 (νορμαλ περιπτωσεις) Χ = 100 : [(A+B) : Y] => Χ = 100 : [(10+0) : 5] => Χ = 100 : (10:5) => Χ = 100 : 2 => Χ = 50 (βαζει 50% βρυσης) |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα και σεμενα το ph αρχισε να πεφτει μετα την δευτερη,τριτη αλλαγη στο ενυδρειο με την αο.εφοσον θες αυτες τις σκληροτητες που εχεις,ετοιμαζε το νερο και θα χαμηλωσει και το πεχα.ετσι κιαλλιως δε θες αποτομη μεταβολη.εστω και προς τα κατω.
την αλλαγη του ποσοστου μιξης την αναφερα σε περιπτωση που κανεις λαθος στην αναλογια,αλλα αφου ειναι αυτη που θες δεν παιζει.στην προετοιμασια μην μετρας Ph αμεσως μετα τη μιξη.αφηνε το νερο και μετρα μετα απο κανα δυο-τρεις μερες.μολις σταθεροποιηθουνε οι σκληροτητες και ολο το συστημα στο ενυδρειο θα πεσει το ph.εκτος αν εχεις κατι στο ενυδρειο που σου ανεβαζει ξανα τις σκληροτητες.... |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε πειτε μου αν κανω σωστα...
προετοιμαζω το νερο στο βαρελι με μηξη μισο νερο βρυσης μισο οσμοσης ωστε να φτιαξω τις επιθυμητες σκληροτητες (kh 4, gh 5). Μετα βαζω το φιλτρο με την τυρφη σε λειτουργια ωστε να φτασω το ph 7 για οση ωρα χρειαστει. Μόλις εχω την επιθυμητη τιμη ph αφαιρω την τυρφη και βαζω εναν κυκλοφορητη μεχρι να κανω την αλλαγη (σε 2-3 μερες). Ερωτησεις: 1) Οι τιμες μου δεν θα αλλαξουν αν αφαιρεσω την τυρφη? 2) Δεν θα μαλακωσει και αλλο το νερο όσο εχω μεσα την τυρφη? |
|
||||
|
||||
![]()
εξαρταται και απτην ποσοτητα τυρφης που βαζεις.αλλα αυτο θα το δεις με δοκιμες.δεν ειναι στανταρ.
θα πηγαινεις με βαση τις τιμες που θες και που εχεις στην προετοιμασια.αν αυτες ειναι εκει που τις θες,το ενυδρειο θα ακολουθησει με τις αλλαγες που θα κανεις.μην σε μπερδευουν οι τιμες που εχεις τωρα στο ενυδρειο,ειναι νωρις ακομα.δωστου χρονο να σταθεροποιηθει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πες ότι δεν εχω καθολου τυρφη στο βαρελι. Αν ειναι χαμηλες οι σκληροτητες μου λες, ότι μολις σταθεροποιηθουν οι τιμες το kh θα παρασυρει προς τα κάτω και το ph. καταλαβα σωστα? Αν ναι θα αφαιρεσω την τυρφη (γιατι φοβαμαι οτι θα μου ριξει και αλλο τις σκληροτητες) και θα περιμενω 2-3 μερες να μετρησω το ph. Λογικα στο βαρελι παντα, θα πρεπει να ειναι χαμηλοτερο απο της βρυσης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΑ.... | CONAN77GR | Malawi | 14 | 28-03-12 21:27 |
πλαστικο βαρελι, που? | vaspiou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 16-02-11 14:38 |
τυρφη σε βαρελι προετοιμασιας νερου. | manos_samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 20-01-11 22:27 |
Προετοιμασια νερου για αλλαγες | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 26-10-06 22:21 |