|
|
|||
|
|||
![]()
Βρες τα μου εσυ κι εγω τα βαζω. Και αυτα με δυσκολια τα βρηκα. Εξαλλου το προτιμω προς το παρων λιτο και...απερριτο
![]() Το μπλε φοντο και μενα δεν με τρελλενει, αλλα ηταν αλλουνου επιθυμια. Απο την αλλη και το μαυρο, δεν ξερω πως θα εδειχνε, ειδικα χωρις φωτισμο, με τοσο σκουρες ριζες, πολυ σκοτεινο θα ηταν... Ο θερμοστατης ναι, σχεδον αχρειαστος ειναι, αλλα σε καποιες πολυ κρυες μερες, ισως βοηθησει σε συνδυασμο με την ψυξη στο να εχω μια σταθερη θερμοκρασια π.χ 18-20 βαθμων. Χτες που το εβαλα μεσα, ηταν παρα πολυ δραστηριο. Τα εξερευνησε ολα εξονυχιστικα. Σημερα ειναι πιο ηρεμο παντως. Στο αλλο κουτακι που το ειχα οταν πλησιαζα την τροφη του, εκανε σαν παλαβο. Τωρα τρεχει μονο οταν πεσει μεσα η τροφη. Προφανως θελει λιγο χρονο ακομα για να εγκλιματιστει. Με προβληματιζει η βιολογια. Πολυ φοβαμαι οτι η μεθοδος με το μπολι, δεν επιασε. Και αν ειναι ετσι, τοτε εχω 2x2 ατυχες προσπαθειες! |
|
||||
|
||||
![]()
εμενα μ αρεσει πολυ..ακομα και το μπλε φοντο μ αρεσει ..θα το αλλαζα μονο αν ειχα σκοπο να βαλω κ αλλα φυτα!και αν εβαζα κ αλλα φυτα θα εβαζα βαλισνεριες..
και το δικο μου απλο απο θεμα διακοσμησης και φυτων,ειναι..με παιδευαν τα χρυσοψαρακια..ολα τα ξηλωναν ή τα ετρωγαν..και ετσι τα περισσοτερα τα εβγαλα! |
|
||||
|
||||
![]()
Να σου χαρίζει πάντα ηρεμία και χαρά.
Μόνον μην παρασυρθείς και προσθέσεις νέο ψάρι πριν περάσει μήνας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Σε ευχαριστω... Αλλα δεν την βλεπω ακομα την ηρεμια... Μονο την χαρα εχω... Το μπολι που εβαλα δεν επιασε και σκεφτομαι τωρα τι θα κανω... Αλλο ψαρακι οχι δεν θα εβαζα ετσι κι αλλιως. Στον ενα μηνα που θα υπαρχει ικανη βιολογια τοτε ναι, θα εβαζα ακομα ενα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lionor : 17-10-12 στις 13:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μου δημιουργηθηκε μια απορια (ισως λεω και βλακειες γιατι ειμαι πολυ "αμορφωτη" ακομη στα θεματα)
ολους αυτους τους μηνες που εχεις το ψαρι,ειχες και φιλτρο,σωστα? και ειχες βαλει απο τοτε μπολι. εβαλες τωρα ξανα καινουργιο? στο φιλτρο που ειχες ηδη,δεν υπηρχε βιολογια μετα απο τοσους μηνες,που να ειχε δημιουργηθει εστω και απο το ιδιο το ψαρι και το αλλο που πεθανε? |
|
|||
|
|||
![]()
Σωστα τα λες. Εννοειται πως ειχα φιλτρο, στο οποιο ειχα βαλει μπολι που δεν επιασε, αλλα το εστρωσα με τον καιρο, βαζοντας και βακτηρια (δεν ξερω αν αυτα εκαναν τπτ ή εστρωσε τελικα με την τροφη). Οταν ενα ψαρι πεθαινει, αν το αφησεις μεσα, μονο αμμωνια δημιουργει, γι αυτο οτιδηποτε ζωντανο πεθανει, θελει αμεσως βγαλσιμο.
Το καινουργιο φιλτρο το μπολιασα με μπολι απο το παλιο. Αλλα απο την κυριακη μεχρι και σημερα νιτρικα δεν εχω. Η ιδια ιστορια δηλ...Γι αυτο και θα ξεκινησω παλι με βακτηρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() λεω βρε παιδι μου,εχεις ενα ψαρι τοσους μηνες (ειχες και δυο για ενα διαστημα) πως και δεν εχει δημιουργηθει πλεον βιολογια ? μα και απο μονη της τοσους μηνες,με επιπτωση βεβαια στα ψαρια,δεν θα ειχε γινει? ειναι δυνατον να εβγαλες τα υλικα απο το παλιο που λες οτι ηταν στρωμενο,να τα εβαλες στο καινουργιο μαζι με τις δυσωδιες του ![]() με το παλιο φιλτρο,στο προχειρο ενυδρειο δηλαδη,ειχες νιτρικα και τα αλλα ολα μια χαρα? |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο λεω. Οτι ειχα ετοιμη βιολογια με σωστες μετρησεις: αμμωνια=0, νιτρωδη=0, νιτρικα=15 περιπου
Και τωρα που μπολιασα, δεν εμφανιστηκαν νιτρικα. Παιζει και ο παραγων της πληρους απονιτροποιησης, αλλα δεν μπορει σε μενα 2 φορες που εχω δοκιμασει με μπολι να παιζει κατι τετοιο. Την 1η φορα εχασα πολυτιμο χρονο, περιμενονταν να δω τα...νιτρικα. Τουλαχιστον τωρα θα κανω ποιο αμεσες ενεργειες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |
παιδια εστησα επιτελους | nhreas | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 10-07-03 13:54 |