|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς δεν έχω κάνει ποτέ μέτρηση του νερού
![]() Θέλω να δω τι θα κάνω με το φίλτρο για να ξεκινήσω αυτή την φορά πιο σωστά από πριν. Δεν θέλω να ξαναπάρω ψαράκια και να μου πεθάνουν λόγω κακού ή λάθος καθαρισμού και φιλτραρίσματος. Ο πλακόστομος είναι ήδη πολύ μεγάλος. Κοντεύει πάνω από 20 εκατοστά σε μήκος. Το γατόψαρο είναι και αυτό καθαριστής. Αν σε βοηθάει έχει 2 μουστάκια στο στόμα του που με αυτά ανακατεύει όλη την ημέρα το χαλίκι. Οι πετσοπάδες μου είχαν πει οτι και τα 2 αυτά κάνουν με τα γκάμπι και θα βοηθάνε να είναι και πιο καθαρό το ενυδρείο. Οτι μου είπαν σας το μεταφέρω... |
|
||||
|
||||
![]()
Το καθαρό είναι μια σχετική έννοια. Για να σου δώσω μια ιδέα πώς γίνεται ένα ψάρι να καθαρίζει ενώ χρειάζεται τροφή όπως όλα τα άλλα και ως συνέπεια θα τα κάνει και αυτό στο ενυδρείο;! Ταιριάζουν με τα guppy μόνο από την άποψη ότι δε θα σκοτώσει το ένα το άλλο, από εκεί και πέρα οι παραμέτροι σωστής διαβίωσής τους απέχουν παρασάγγας.
Πάμε όμως σιγά σιγά και ας ξεκινήσουμε τις διορθώσεις από τα πιο σημαντικά και το φίλτρο είναι η νούμερο ένα ανάγκη. Αν μιλάμε απλά για ραγίσματα ή έχεις και τα σπασμένα κομμάτια τότε με μια CA κόλλα (π.χ. Logo στιγμής) το βγάζεις, το στεγνώνεις, το κολλάς στα γρήγορα και πάλι μέσα. Αν λείπουν πιο μεγάλα κομμάτια τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ενυδρειακή σιλικόνη για να τα κλείσεις και αν χρειάζεται με κανένα κομμάτι plexiglass, αλλά θα χρειαστείς μια αεραντλία ή κυκλοφορητή για να κάνεις μια πρόχειρη κατασκευή και να συντηρήσεις τη βιολογία σου ή απλά ένα δανεικό φίλτρο για να βάλεις τα υλικά σου μέχρι να στεγνώσει η σιλικόνη. Πες μας όμως όσο πιο καλά μπορείς τι έχει μέσα το φίλτρο σου για να δούμε τι παίζει και από εκεί. Από τη στιγμή που είχες θανάτους -λογικά- από την προβληματική λειτουργία του φίλτρου αυτό δεν έγινε από τα σωματίδια που βλέπεις, αλλά από την αμμωνία που πλέον δε φιλτράρεται από τα βακτήρια που κατοικούν στα υλικά του φίλτρου. Καλό είναι μέχρι να δούμε τι παίζει να μειώσεις τα ταΐσματα ή και να τα κόψεις τελείως (δεν παθαίνουν τίποτα τα ψάρια για μέρες) και να κάνεις μερικές αλλαγές νερού.
|
|||
|
|||
![]()
Βασικά έχω ήδη ξεκινήσει και διαβάζω τα πολύ κατατοπιστικά και χρήσιμα θέματα-οδηγούς για αρχάριους.
Και έχω διάφορες απορίες... Ξεχνάμε την επισκευή του κουτιού. Με ένα εξωτερικό φίλτρο πιστεύετε πως θα είμαι εντάξει; Αν ναι και αν βλέπω καλά, με ένα κόστος γύρω στα 50 με 55 ευρώ θα είμαι κομπλέ; Τα ψάρια μπορώ να μην τα ταίσω. 2 είναι όλα κι όλα πλέον ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ως κάτοχος 2213 θεωρώ ότι δεν καλύπτει 120 λίτρα ενυδρείο. η ροή του πέφτει πολύ γρήγορα, μπουκώνει και θέλει καθάρισμα συχνά και δεν προσφέρει καμία ευκολία για όταν κάνουμε συντήρηση. το έχω σε 65 λίτρα καθαρά.
προσωπική άποψη: δεν ξαναασχολόυμε με eheim classic |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Τα εσωτερικά γιατί μου τα προτείνετε;
Δεν είπαμε πως τα εξωτερικά είναι καλύτερα ή λάθος κατάλαβα; Skydriver ξέρω να ανοίγω links. Τεχνικός υπολογιστών είμαι :P |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τα εσωτερικά σου τα προτείνουμε επιδή είπες πως δεν θες να δώσεις πολλά χρήματα. Τα εξωτερικά είναι σίγουρα πολύ ανώτερα απο τα εσωτερικά. ------------------------- Αν σκέφτεσαι για εξωτερικό υπάρχει ακόμη μια ανοιχτή ομαδική παραγγελία από το aquaristic. Νομίζω πως την προλαβαίνεις. Εγώ (180 λίτρα) πήρα αυτό. Δεν το έχω να το δοκιμάσω αλλά από κριτικές που διάβασα, έχει πολύ καλές. Μπορείς να βρεις εξωτερικά σε πάρα πολύ καλές τιμές.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 12-10-12 στις 12:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν με πρόσβαλες βρε. Πλακίτσα κάνουμε
![]() Αν είναι να δώσω χρήματα ας τα δώσω για κάτι καλό και σωστό. Οπότε ξεχνάμε τα εσωτερικά και πάμε στα εξωτερικά και μόνο. Χμμμμ... Τα 85 ευρώ σε αυτό που μου δείχνεις μου πέφτουν λίγο βαριά. Έλεγα για κάτι γύρω στα 50 ευρώ... |
|
||||
|
||||
![]()
κιεγω περιορισα τις επιλογες με βαση το μπατζετ που εβαλες πιο πριν.απο 55 ευρω και κατω.αν μπορεσεις να διαθεσεις περισσοτερα ακομα και 10-15 ευρω παραπανω,υπαρχουν κιαλλες επιλογες.
|
|
||||
|
||||
![]()
σε πιστευω
![]() ![]() μεχρι να φτιαξεις το φιλτρο σου(που φτιαχνεται ανετα αν δε θες να χαλασεις λεφτα για καινουριο)διαβασε τα υπομνηματα στο λινκ που σου εδωσα.θα σου λυσουνε πολλες αποριες και θα σε βοηθησουνε απιστευτα.επισης μολις μπορεσεις βαλε μια φωτο του ενυδρειου σου να δουμε για να ξερουμε για τι μιλαμε και κανε μια παρουσιαση για ν αεχουμε οσες περισσοτερες πληροφοριες γινεται.μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη τη φορμα για την παρουσιαση. οι μετρησεις στο νερο ειναι το Α και το Ω.χωρις να ξερεις τι νερο εχεις δεν κανεις τιποτα απολυτως ![]() αυτα ειναι καταρχην NH4NH3 (αμμωνιας),NO2(νιτρωδη),ΝΟ3(νιτρικα).με αυτα ελεγχεις ολα τα σταδια του κυκλου του αζωτου δηλαδη τη διαδικασια βιολογικης φιλτρανσης που γινεται στο φιλτρο σου απο βακτηρια που αναπτυσονται στα βιολογικα υλικα του(και οχι μονο εκει). τεστ για Ph,και τεστ σκληροτητων ωστε να ξερεις τι νερο εχεις και στη βρυση και στο ενυδρειο ανα πασα στιγμη. προτιμησε υγρα τεστ γιατι ειναι πιο αξιοπιστα και βγαζουν περισσοτερες μετρησεις αποτι τα στικς που ισως σου φανουνε πιο φτηνα.(η τιμη παιζει αναλογα απο που θα τα αγορασεις)προτιμησε ιντερνετικα καταστηματα η το ebay,θα τα βρεις πολυ φθηνοτερα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μπορώ να "λυγίσω" μόνιμα σωλήνα φίλτρου; | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 21-10-10 21:07 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
..επιλογή "αθόρυβου" φίλτρου.. | makis_st | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 16-06-10 21:54 |