|
|
|||
|
|||
![]()
Aquatlantis δεν είναι σίγουρα. Δεν μου θυμίζει κάτι το όνομα...
Η φωτογραφία που δείχνεις μοιάζει πάρα πολύ με το δικό μου κουτί φίλτρου αλλά έχει αρκετές διαφορές και εμφανισιακά και στην δομή των υλικών... |
|
||||
|
||||
![]()
τότε προφανώς εφερνε 2 μάρκες ...με μια αναζήτηση εδω στο φορουμ σε παλαιότερα θέματα σχετικα με ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΛΥΚ.ΝΕΡΟΥ θα βρείς σίγουρα θέματα σχετικα με το φίλτρο σου....η ζημιά πως προκλήθηκε?
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ένα καθάρισμα του ενυδρείου που έκανα, μου γλύστρησε από τα χέρια το κουτί και έπεσε μέσα στην μπανιέρα που το καθάριζα.
Τώρα έχει 2 μεγάλες ρωγμές κατά μήκος και είτε το έχω είτε δεν το έχω στο ενυδρείο το ίδιο του κάνει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου...καλαθάκια δεν εχει το φίλτρο??..αν ειναι οπως λες σαν αυτο της φωτο΄τοτε ΔΕΝ το βγάζουμε ολόκληρο απο το ενυδρείο ,παρα αφαιρούμε τα υλικα (μια στο τόσο οταν δουμε να πεφτει η ροη) αφου βγάλλουμε το φιλτρο απο την πριζα,τα ξεπλενουμε σε νερο ενυδρειου και τα ξαναβάζουμε..τώρα αν τα εχεις πιο χύμα(το βιολογικο κεραμικο σε διχτακυ και μετα σφουγγάρια κανεις παλι το ιδιο)...
αν οι ρωγμες ειναι σε εμφανές σημείο και προσβάσιμο μπορείς να το αφαιρέσεις-στεγνώσεις και μετα να περάσεις πανω απο τις ρωγμές ενυδρειακή σιλικόνη και να την ''πατησεις'' στρωσεις με μια τηλεκαρτα... |
|
||||
|
||||
![]()
ρωγμες η τρυπες?ειναι ραγισμενο δηλαδη η εχουν φυγει κομματια?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχει καλαθάκια (αν κατάλαβα τι εννοείς).
Αν δεν το βγάζω πως θα ξεπλένω την αντλία και το ίδιο το κουτί από την άλγη; ------------------------- kgf12345 Ρωγμές έχει κατά μήκος. Τρύπα έχει γίνει μια πολύ πολύ μικρή ακριβώς στην γωνία του κουτιού. ------------------------- Μπορείτε λίγο να μου πείτε αν πράγματι ονομάζεται βιολογικό αυτό το φίλτρο; Και αν υπάρχει το περίβλημα αυτό κάπου και να πωλείτε σκέτο χωρίς τίποτα άλλο; Να ψάξω για Juwel; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Yngwiedis : 12-10-12 στις 10:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά το αν ένα φίλτρο είναι βιολογικό ή όχι καθορίζεται από τα υλικά που έχει μέσα. Τώρα αν είναι στρογγυλό, τετράγωνο, πλάτης ή ό,τι να 'ναι είναι άλλη ιστορία.
Αν οι ζημιές είναι μικρές θα μπορούσες να τις επισκευάσεις απλά με ενυδρειακή σιλικόνη, αλλά είναι ένα θέμα το πόσο θα πρέπει να μείνει το ενυδρείο χωρίς φίλτρανση μέχρι να στεγνώσει. Αν έχεις μια αεραντλία κάτι γίνεται. Τέτοια φιλτροκούτια μπορείς να βρεις πολλές φορές από αγγελία γιατί πολλοί τα βγάζουν και βάζουν εξωτερικά φίλτρα. Καινούργιο εγώ δε θα πλήρωνα.
|
|||
|
|||
![]()
platy δεν έχει τέτοια καλαθάκια λοιπόν το δικό μου κουτί.
Το ενυδρείο μου είναι σχετικά νεοστημένο όπως είπες. Λιγότερο από χρόνο. Δεν θεωρείτε νεοστημένο; Για τον φωτισμό τι να σου πω... ¶σχετος είμαι... Μία λάμπα έχει το ενυδρείο και την αφήνω ανοιχτή περίπου 12 ώρες την ημέρα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση περί βιολογικών φίλτρων και μη. Ευχαριστώ και για το site. Θα το ψάξω. exelix σε ευχαριστώ πολύ και σένα για τις πληροφορίες. Ούτε εγώ θέλω να πάρω ολόκληρο καινούργιο φίλτρο και μάλιστα στις τιμές που μου είπαν. |
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα μπορεις να το φτιαξεις.τωρα το αν αξιζει η οχι εξαρταται απο εσενα
![]() ------------------------- τι τιμες σου ειπαν αληθεια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 12-10-12 στις 10:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με τον EXELIX. Το καλύτερο για εμένα τώρα είναι:
1. Να πάρεις ένα καινούργιο φίλτρο. Αν δεν θέλεις να δαπανήσεις πολλά χρήματα για ένα εξωτερικό που είναι η καλύτερη επιλογή, μπορείς με λίγα χρήματα να πάρεις ένα εσωτερικό σαν αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τα λίτρα σου σε εσωτερικά. Διαλέγεις βάση 3ων παραμέτρων: απόδοση (ροή λιτ/ωρ), ποιότητα (κατασκευή, θέσεις υλικών, όγκος υλικών κτλ) και φυσικά τιμή. 2. Αν μπορείς να παλέψεις με το είδη υπάρχον φίλτρο μέχρι να στρωθεί το νέο (1-2 μήνες), συνεχίζεις κανονικά όπως κάνεις μέχρι τώρα. Αν δεν γίνεται, κάνε μια μικρή επισκευή σε αυτό που έχεις. Μόλις στρώσει το καινούργιο, βγάζεις το παλιό σου. Μία άλλη περίπτωση είναι να βάλεις το βιολογικό σου υλικό στο καινούργιο και να τελειώνεις. Την τελευταία εγώ προσωπικά δεν θα στην πρότεινα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αυτά απο εμένα. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να κάνεις ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μπορώ να "λυγίσω" μόνιμα σωλήνα φίλτρου; | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 21-10-10 21:07 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
..επιλογή "αθόρυβου" φίλτρου.. | makis_st | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 16-06-10 21:54 |