Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-10-12, 19:35
Το avatar του χρήστη genecr
genecr Ο χρήστης genecr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλάνδρι
Προεπιλογή

χαχα έχεις δίκιο σορυ... κοίτα μη σου ρουφήξει κανα ψάρι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-10-12, 19:38
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Χαχα λες; Εχει το σιτακι και παλι καλα εχει ρυθμιζομενη ροη, θα την κατεβασω στο μισο οταν μπουν τα ψαρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-12, 17:49
Senior Member

Προεπιλογή

Μπηκε μπολι (thx kotsos) μπηκαν καποια κλαδεματα και ενα ancistrus sp3. Πηρα οσμωση (ευχαριστω αλεξανδρε) την aquariopure με booster pump η οποια με το ενσωματομενο tds meter μου δειχνει 240-245ppm δικτυο και 8-10 ppm οσμωσης. Πως το βλεπετε; Θα παρω ανταλακτικα προφιλτρα και μεμβρανη, υποθετω οτι οταν αρχισει να ανεβαινει το tds οσμωσης ενω του δικτυου ειναι σταθερο, θα αλλαξω τα προφιλτρα σωστα; Το ανκιστρακι οταν τοβαλα χτες βραδυ εκανε εναν αναγνωριστικο γυρο στο 60αρι ανεβηκε και δυο φορες στην επιφανεια, ακουστηκε κιολας και σημερα εχει μεινει κατω απο μια ριζα μοπανι πουχω βαλει για ναχει κατι να τριγυρναει μιας και -ειπαμε- υποστρωμα δεν, μονο γυαλι κατω, για την ωρα. Φωτα κλειστα και θερμοκρασια στους 26.
Στενοχωριεμαι που παω στα τυφλα μιας και δεν εχουν ερθει ακομα τα τεστ και δεν ξερω αν επιασε το μπολι, μακαρι ναπιασε. Καμια προταση;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-12, 19:05
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

ειναι ηδη ανεβασμενο το tds της οσμωσης.κοιταξε το μηπως θελει αλλαγη απο τωρα η μεμβρανη.αν την πηρες μεταχειρισμενη εγω θα αλλαζα αμεσα τα προφιλτρα.τουλαχιστον...και θα εκανα ενα πολυ καλο flush.και μετα ξαναμετρα.
το tds της βρυσης σου επισης μου φαινεται ψηλο,αλλα παιζει αυτο.αν ειχες και τεστ να μας ελεγες κ σκληροτητες θατανε καλυτερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-12, 19:36
Senior Member

Προεπιλογή

Ειχα παει σε καταστημα που πουλανε οσμωσεις εδω σερρες και το νερο και εκει το ιδιο ακριβως εδειξε. Καλυτερα να πηγαινα σε malawi μου φαινεται χαχα. Εχω αντλια οποτε απο πιεση δεν ειναι θεμα λογικα, θερμοκρασια νερου εισοδου λογικη, θα κρυωνει οσο χειμωνιαζει, εγω το αποδοδω στο ψηλο tds δικτυου το 10αρι της οσμωσης. Fush δεν εκανα. Θα κανω. Αν και τη δουλεψα κανα μισαωρο συνολο. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οταν την εκλεισα για κανα 10λεπτο και μετα την ξανανοιξα, το tds meter απο 10 εφτασε στο 100 σε 5 δευτερα και σε 20-30 κατεβηκε παλι στο 10. Ισως ναπεξε ρολο οτι γεμιζε το καζανακι διπλα (στην παροχη για το πλυντηριο στο μπανιο την εβαλα) οποτε επεσε η πιεση, μολις γεμισε το καζανακι μειωθηκε στο 10. Ειναι φυσιολογικο το σκαμπανευασμα ε; Την συμπεριφορα του πλεκο πως τη βλεπεις; Λογικη για αρχη; Τα φυτα εχω τυλιξει τις ριζες σε βαμβακι φαρμακειου, μου το προτεινε ο νικος λογω ελλιψης υποστρωματος. Μεσα στη βδομαδα θα μουρθει και το flurish αν και ανυρηχγ γιατι ειδα λιγο αλγη στα φυτα απο οταν τα πηρα. Εχω κλειστα φωτα ομως οποτε λογικα θαναι οκ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-12, 19:46
Το avatar του χρήστη bloskas
bloskas Ο χρήστης bloskas δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Προεπιλογή

ε να εχεις ομως και λιγο τα φωτα σου τωρα ανοιχτα γιατι τα φυτα στο σκοταδι δε τα βλεπω καλα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-12, 19:48
Senior Member

Προεπιλογή

Δινω προτεραιοτητα στο ψαρι ρε συ, για δυο μερες το προβλημα ναχουν;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές