|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
kgf12345, αν ψαχτεί ο οποιοσδήποτε, αρχάριος ή μη, μπορεί να ζητήσει από το pet shop (το κάνουν τα περισσότερα, αν όχι όλα) να του βρει και να του φέρει συγκεκριμένα είδη που εμπορεύονται διεθνώς ή αν δεν τον καλύπτει αυτή η επιλογή να παραγγείλει απ' ευθίας από pet shop εξωτερικού ή μέσω site τύπου aquabid. Προσωπικά έχω κάνει και τα 3. Οπότε συνεχίζω να επιμένω ότι ουσιαστικά, το θέμα είναι 1) να ψαχτείς και να διαβάσεις αρκετά σχετικά με το τι θες να βάλεις στο ενυδρείο σου και 2) το πόσο βαθιά θες να βάλεις το χέρι στη τσέπη. Είναι λογικό το κόστος, αν και διαφέρει από μέθοδο σε μέθοδο, να είναι πολύ μεγαλύτερο από το να πάρεις ψάρι που εισάγεται και πωλείται μαζικά.
Κατά τη γνώμη μου, corry (όχι όλα τα είδη) με guppy δεν είναι ο ιδανικός συνδυασμός, αλλά μπορούν να συμβιώσουν σε κοινωνικό ενυδρείο, κρατώντας κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους. Δε θεωρώ όμως αποδεκτό τρόπο τον πειραματισμό μέσω θανάτων για το πόσο μπορούν να αντέξουν τα ψάρια και σε τι συνθήκες. Υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα site, διεθνώς αναγνωρισμένα, με βάσεις δεδομένων που προσδιορίζουν συγκεκριμένες τιμές, στα οποία μπορούμε να βασιστούμε χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουμε σε ταλαιπωρία τα ψάρια μας. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειπα κατι διαφορετικο.δυστυχως ομως ειναι παρα πολλοι λιγοι εκεινοι που θα ψαχτουν ετσι στην αρχη.εσυ το εκανες και μπραβο σου.εγω δεν το εκανα ομως.κιοχι μονο εγω,οι περισσοτεροι δεν θα ψαχτουν,ειτε λογω αγνοιας,ειτε λογω "φοβου" ειτε,ειτε,ειτε....
οσο για το ποσο συμβατα ειναι τα κορυ με τα guppy,τοχω πει 800 φορες και θα το ξαναπω αλλες τοσες και το εγραψε και ο Nick παραπανω.δεν ανεχονται το αλατι οπως τα Guppy.στα guppy κανει καλο,στα κορυ κανει κακο.ενα δυο ειδη ειναι που ανεχονται παρα πολυ μικρες ποσοτητες αλλα ειναι υπερβολικα μικρες.παραπανω μπορει να τα σκοτωσει. ασχετα απτο θεμα του νερου και του βιοτοπου(που δεν ειναι λιγο) αυτο και μονο θα πρεπει να αρκει για να μην τα βαλει καποιος μαζι.με αυτη τη λογικη συμφωνω κιεγω οτι ειναι απαισιος συνδιασμος,ειδικα απτη στιγμη που καποιος ειναι ενημερωμενος για τα προβληματα που μπορει να υπαρξουν.αυτο ειπα δεν υπαρχει λογος να παρεξηγιεται κανεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ας σοβαρευτουμε λιγο.
ο kgf12345 και ο nick εχουν δικιο βουνο! κανενας δεν προσεβαλε το παιδι! ισα-ισα που μαθαινει και οπως ειπε θα κανει το σωστο! γιατι τα cory δεν πανε με τιποτα μαζι με τα guppy! τι θα πει δηλ να μαθει απο θανατους; τοτε ας μην μπει καθολου στο φορουμ!ας περιμενει να ψοφησουν! το παιδι εκανε το σωστο και ρωτησε.και τωρα ξερει οτι πρεπει να τα δωσει. φιλε tintin,η αποψη μου ειναι να τα κρατησεις ως εχουν τα γκαπυ,δινοντας φυσικα τα κορυ και νεον! αν θελεις οπωσδηποτε κατι αλλο,βαζεις και πλατυ! μολις πεσουν οι γεννες,θα τρελαθεις!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειδος malawi θεωρειτε ποιο ομορφο? | Gladiator | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 01-08-11 09:06 |
Νέο είδος pleco? | Thrillos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 23 | 26-02-10 11:38 |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
είδος | anasios | Δίσκοι | 9 | 07-09-05 13:29 |
Είδος | giannis1976 | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 09-02-05 20:35 |