|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο φίλε,πράγματι τα ξύλινα έχουν αρχίσει και κερδίζουν πολύ κόσμο στη χώρα μας!
Εκτός από τις ερωτήσεις των παιδιών θα ήθελα να μάθω με ποιό τρόπο έκανες την ένωση του τζαμιού με το ξύλο.
|
||||
|
||||
![]()
Επισεις καποτε ειχα φτιαξει ενα terrarium με γυαλι και ξυλο και ειχα θεμα με τις διαστολες (μου ανοιξε σε μια ενωση).
Αυτο στο ενυδρειο θα ηταν καταστροφικο, πως το αντιμετωπιζουμε? (η μηπως το νερο εξισορροπει τη θερμοκρασια και δεν εχεις διατολες? )
|
||||
|
||||
![]()
Είναι 2 τεχνικές.. μια είναι αυτή
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C4%D1%C5%C9%CF και μια είναι με μπετοφορμ όπως στο περιοδικό.. Νομίζω η πρώτη είναι πιο ασφαλής και στεγανή.. Αυτή φαίνεται να έχει κάνει και ο φίλος άγγελος..
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχήν κανείς δεν με έβαλε σε κανένα τρυπάκι , το γουστάρω με τα χίλια και το ξεκίνησα μετά από πολύ μελέτη και ψάξιμο το οποίο κάνω ακόμα.Το ενυδρείο έχει γίνει πάρα πολύ στιβαρό και υπάρχουν συνέχεια περιθώρια βελτίωσης , ανάλογα με τα λίτρα , το χώρο που θα μπει , τη διακόσμηση αλλά και τα ψάρια που θα φιλοξενήσει.
Η κατασκευή έγινε με κόντρα πλακέ θαλάσσης 20άρι , ποιότητας Μουρίκη , το δέσιμο με βίδες ανά 5-6 εκατοστά και ξυλόκολλα , η μόνωση με εποξειδική βαφή 2 συστατικών πιστοποιημένη για αντοχή σε μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας και για πόσιμο νερό και υδρόβιους οργανισμούς.Το τζάμι κολλήθηκε με ενυδρειακή σιλικόνη πάνω στη μόνωση όπου κολλάει 100% .Το sump έγινε με ρετάλια από το κόντρα πλακέ που περίσσεψαν , στο επόμενο θα βάλω και μπροστινό τζάμι για να υπάρχει ορατότητα μέσα. Δεν ξέρω αν ο kwstas_original έχει μετοχές , του οφείλω όμως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθειά του αλλά και τις συμβουλές των παιδιών στο forum του. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο θέμα εδώ http://www.monsterfish-greekfans.net/t2089-topic Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 950 ευρώ , αλλά σίγουρα μπορεί να πέσει αισθητά , ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Σας δίνω αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσω όποιον θέλει να το ξεκινήσει όπως βοηθήθηκα και εγώ αλλά και να καταλάβουν οι υπόλοιποι περί τίνος πρόκειται. Από εκεί και πέρα , όπως προανέφερα από εδώ και πέρα θα κάνω τέτοιες κατασκευές και είμαι στη διάθεσή σας για την υλοποίησή τους. Η κατασκευή πάντως δεν είναι καθόλου απλή , θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και έχει πολλές παραμέτρους να ληφθούν υπόψιν , οπότε το νου σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγγελε ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες (θα εκανα ολοκληρη λιστα με ερωτησεις αλλα θα ηταν αγενεια. Ας κατσουμε να διαβασουμε κι εμεις στην τελικη) αλλα μια ακομα ερωτηση, τι μαρκα ειναι η εποξικη και τι τυπος?
|
|||
|
|||
![]()
Νίκο σε λίγες μέρες (μπορεί και αύριο, ανάλογα πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχω στην δουλειά)
θα ετοιμάσω λίστα με όλα τα υλικά (μάρκα, τιμές, link) που χρειάζονται και με παραλαγές υλικών και θα την ανεβάσω στο φόρουμ. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα , όλα καλά με το ενυδρείο , άρχισε και το στοκάρισμα των ψαριών σιγά σιγά , ορίστε και ένα σημερινό βίντεο.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=3ahT_3g0c80 |
|
||||
|
||||
![]()
Tα σπαει και το ενυδρειο και η μουσικουλα.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ο Κωστας ειναι καλο παιδι και τον θεωρω και φιλο!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Είναι το Sinmast RM 22 , υπάρχουν βέβαια και άλλες επιλογές για μόνωση , αυτή είναι ένα ενδεχόμενο. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη angelos7577 : 26-09-12 στις 00:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με καλές νοβοπανοβίδες.
|
||||
|
||||
![]()
Και με τοσα λιγα βατ θα πιανεις την θερμοκρασια που θες?Εκανα μια πατεντα στο καινουργιο το δικο μου εχει επιδαπεδια θερμανση μαζι με το καλοριφερ και φτηνο στην κατασκευη του αλλα δεν καις συνεχεια ρευμα με τους θερμοστατες παρα μονο οταν το καλοριφερ ειναι κλειστο!!!
|
|||
|
|||
![]()
Προς το παρών τη θερμοκρασία που χρειάζεται την πιάνω με το θερμοστάτη να λειτουργεί πολύ λιγότερο από ενυδρείο από τζάμι που έχω στον ίδιο χώρο χάρη στο ξύλινο ενυδρείο και sump !!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8 (0 μέλη και 8 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕΝΥΔΡΕΙΟ 4 ΛΙΤΡΩΝ | CHRISTOS13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 06-07-11 22:16 |
ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ 150 ΛΙΤΡΩΝ | bantourakis | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 02-12-10 15:35 |
Νεο ενυδρειο 200 λιτρων | f1rm4 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 25-04-09 20:13 |
Ενυδρειο 100 λιτρων. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 20-05-05 16:41 |